maanantai 4. lokakuuta 2010

Lämmin Tofusalaatti

1 pkt (n.200g) Maustamatonta tofua
1 Keskikokoinen kesäkurpitsa
1 Vihreä paprika
2-3 Salaattisipulinvartta
n.150g Pitkiä vihreitä papuja (pakaste)
3 Valkosipulinkynttä
n.2 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
1-2 Vihreää chiliä
1 rkl Fariinisokeria
2 rklVegetarian Stir Fry -kastiketta
1-2 rkl Soijakastiketta
Suolaa
Öljyä paistamiseen

Marinadi tofulle:
n.3 rkl Soijakastiketta
1 rkl Riisiviinietikkaa
Ripaus sokeria
n.3 rkl seesamöljyä

-Huuhtele, valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa kuutioiksi
-Sekoita ainekset tofuun, ja anna marinoitua n.15 minuuttia

-Huuhtele ja perkaa vihannekset. Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa, leikkaa salaattisipuli n.3 cm:ä pitkiksi paloiksi ja viipaloi chilit ja valkosipulinkynnet
-Laita kesäkurpitsasuikaleet lävikköön ja ripottele päälle suolaa. Anna tekeytyä n.15 min ja huuhtele kylmällä vedellä, puristele varovasti kuivaksi

-Taputtele tofukuutiot kuiviksi marinadista
-Lorauta pannulle (korkeareunaiselle paistinpannulle tai wokkiin) öljyä ja friteeraa tofu
-Kun tofut ovat saaneet kauttaaltaan kauniin kullanruskean pinnan, nosta ne sivuun johonkin kippoon odottamaan
-Lisää pannulle hieman öljyä, ja lisää siihen inkivääri, valkosipuli ja chilit. Sekoita
-Lisää pannulle paprika ja pavut, kuullota n. 5 minuuttia
-Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja salaattisipulit, kuullota vielä 3 min
-Lopuksi lisää mausteet, sekoita hyvin, nosta liedeltä
-Annostele lautasille kasviksia, ja koristele annos friteeratulla tofulla. Tarjoile keitetyn riisin ja soijakastikkeen kera.

Ei kommentteja: