perjantai 1. lokakuuta 2010

Encyclopedia Horrifica

Vapaasti suomennettuna "Kauheuksien ensyklopeedia" :)
Joshua Geen hieman erilainen tietokirja on mukaansatempaava kokoelma niin yliluonnollisia ilmiöitä, sekalaisia outoja otuksia kuin arkipäivän mysteerejä, ja sopii niin lapsille kuin lapsenmielisille.

Teos on jaettu selkeästi kappaleittain, ja nimensä mukaisesti teos esittelee kaikenlaista yliluonnollista ja mystistä. Kirjassa vertaillaan niin tosielämän, kuin folkloren- ja elokuvien hirviöitä, ja tutkitaan niin aaveidenmetsästystä kuin taikauskoisia tapoja. Kirja on englanninkielinen, mutta suhteellisen helppolukuinen, ottaen huomioon ettei kaikki teksti ole yhtenä pötkönä.

Teoksen sivuille on myös ujutettu hauskana yksityiskohtana ESP-kortit, joiden avulla jokainen voi testata psyykkisiä kykyjään.. Samoin kirjasta löytyy kaikenlaisia trivioita yliluonnollisesta, kuin myös pieni dekkaripähkinä kaikille kotisohvan Sherlokeille.
Kirja sisältää kaikille mysteereistä ja yliluonnollisesta kiinnostuneille vähän kaikkea laidasta laitaan, ja kirjaa tuntuu olevankin liki mahdotonta lukea heti kerralla läpi ilman, ettei mitään jää huomaamatta.

Kirjan lopussa lähdeviittauksia, kuvalähteet, sisällysluettelo ja trivioiden vastauksia.

+Kovakantinen
+Runsas ja monipuolinen värikuvitus
+Komea hologrammikansi
+Säilyttää tyylinsä loppuun asti

-Hankalankokoinen

Ei kommentteja: