1 dl Vegesmetanaa
1 dl Soijajogurttia
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta persiljaa
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta kirveliä
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
1-2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl Raastettua piparjuurta
1 tl Sitruunamehua
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Sokeria
-Sekoita kaikki ainekset (paitsi sokeria)
-Laita kastike tekeytymään jääkaappiin n.puoleksi tunniksi
-Ennen tarjoilua sirottele kastikkeen päälle sokeri ja sekoita kevyesti.
*Tarjoile kastike tuoreiden tai grillattujen herkkujen, kuten vihannesten tai perunoiden, kuten veneperunoiden tai vaikka röstin kera. Mikäli kastiketta jää tähteeksi se säilyy kyllä pari päivää kannellisessa rasiassa (tms.) jääkaapissa.
Tuoreen valkosipulin maku voi muuttua hallitsevaksi. Tässä valkosipulin tarkoitus on ikänkuin tukea muita makuja, eikä peittää niitä. Lisää siis varoen, vaikka kuinka pitäisit valkosipulin mausta. Houkutuksesta huolimatta, älä lisää kastikkeeseen enempää kuin yksi iso/keskikokoinen kynsi tai kaksi pientä kynttä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti