tiistai 6. huhtikuuta 2010

Vauvapannari

3 Kananmunaa
1/2 tl Suolaa
3 rkl Sokeria
2 dl Maitoa
1/2 dl Kermaa
1/2 Vaniljatanko
1 dl Voisulaa
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
Voita voiteluun

Tarjoiluun:
Tomusokeria
Vadelma- tai mansikkahilloa
Kermavaahtoa

-Laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen
-Mittaa maito ja kerma pieneen kattilaan
-Halkaise vaniljatangon puolikas pituussuunnassa ja kaavi pikku siemenet maitoseokseen. Laita myös vaniljatanko kattilaan
-Lämmitä (älä anna kiehua) seosta koko ajan sekoittaen n.5 min. Nosta kattila levyltä ja poista vaniljatanko (huuhtele vaniljatanko ja laita kuivumaan, sen voi käyttää vielä uudestaan)
-Anna maitoseoksen jäähtyä hetki kunnes seos on suunnilleen kädenlämpöistä
-Vatkaa kananmunat, kerma ja maito kuohkeaksi
-Kaada joukkoon voisula
-Lisää sokeri ja suola, sekä jauhot vähän kerrallaan koko ajan vatkaten
-Voitele suorakaiteen muotoinen, laakea uunivuoka voilla, ja kaada taikina vuokaan
-Laita vuoka uuniin ja paista 225'C 10 minuuttia. Alenna lämpö 175'C asteeseen ja paista vielä 20 min, tai kunnes pannari on kauniin kullanruskeaa ja kohonnut kuohkeaksi
-Nosta vuoka uunista, ja anna jäähtyä n.10 minuuttia
-Siivilöi päälle kerros tomusokeria, leikkaa annospaloiksi ja tarjoile hillon (ja kermavaahdon kera)

*Tämä siis onnistuu parhaiten voidellussa vuoassa. Jouduin käyttämään tällä kertaa voipaperia, sillä parempi vuokani on taas kadonnut jonnekin. Voidellussa vuoassa pannarista tulee pehmeämpi ja mehevämpi (ja rasvaisempi) kuin voipaperilla vuoratussa, mutta voipaperilla kieltämättä onnistuu sitten tällainen kevytversio.
Ja nimestä vielä.. Ei, en ole saanut reseptiä piparkakkutalossa asustelevalta kollegaltani, vaan kyseessä on oma versioni perinteisestä, hollantilaisesta "Dutch Baby-Pancake":sta joka tarjoillaan runsaan tomusokerin, kermavaahdon ja vadelma- tai mansikkahillon kera. Itse en juuri ole koskaan perustanut kermavaahdosta, joten jätän sen usein pois kakkusistani. Sitä voi kuitenkin autenttisuuden nimissä lisätä tähän pannukakkuvauv..höm, vauvapannukakkuun ;D

Ei kommentteja: