torstai 12. toukokuuta 2011

Cascarilla-jauhe

Laitetaanpas väliin taas jotain eksoottisempaa.. höm.. Cascarilla on mm. Hoodoossa käytettävää, voimakasta taikajauhetta. Nyt huomautan, että on olemassa myös Cascarilla-niminen pensas (Croton Eluteria), mutta muuta yhteistä näillä kahdella ei nimen lisäksi ole.
Magiassa käytetty cascarilla-jauhe on pelkästään pestyä ja jauhettua kananmunan kuorta, jota on helppo valmistaa myös kotioloihin. Vaikkei cascarilla siis olekaan ihan supisuomalainen taika-aine, se voi olla yllättävän monipuolista myös meille pohjolan noidille, ellei satu olemaan ihan telaketju-vegaani. Cascarilla on sitäpaitsi mitä mainioin tapa kierrättää keittiöstä yli jääneet munankuoret. Ajattelin nyt laittaa ohjeen tänne, kun taas tätä valmistin :)

-Pese kananmunan kuoret haalealla vedellä. Rapsuttele solukalvot kuoren sisältä sormenpäällä tai pumpulipuikolla. Tuore kalvo yleensä irtoaa kuin laastari: Kun saat yhdestä nurkasta kiinni ja vedät niin loppu seuraa mukana. Älä käytä liian kovaa vesisuihkua etteivät kuoret murru enempää. Kuivaa kuoret pyyhkeen tai talouspaperin päällä.
-Jauha kuoret morttelissa hienoksi jauheeksi ja säilö sopivaan purnukkaan.

-Halutessasi voit suorittaa siunaamisen, tms. purkin sisällölle, kuten muillekin taikaesineille- ja tarvikkeille.

Cascarilla on laadultaan feminiininen, pääasiassa suojeleva, puhdistava ja karkottava aine.
Jauhetta voi käyttää suojelukseen ja puhdistukseen rituaaleissa suolan tapaan, ja veren tapaan sillä voi piirtää vahvoja maagisia symboleja.
Mikäli saat käsiisi vähän eksoottisempaa esineistöä, cascarilla lienee niille "kotoisampi" puhdistaja.
Loitsua vahvistaaksesi voit sekoittaa cascarillaan vaikkapa tarkoitusperiisi sopivaa yrttiä tai muuta ainetta, kuten hunajaa pitämiseen ja nokea karkotukseen.
Ihoon hierottuna jauhe antaa voimakkaan suojan kirouksia ja pahoja taikoja vastaan. Mikäli haluat ladata vaikkapa käsivoiteen pahaa karkottavaksi, suojelevaksi tai vahvistavaksi, lisää siihen hieman cascarillaa ja olet turvassa mm. pahoilta taioilta.

Kuvassa n. puoli desiä valmista cascarillajauhetta. Käytin tähän siis vain neljän munan kuoret.

*Jauheen nimi juontuu espanjan, etenkin munankuorta tarkoittavaan Cascaritas-sanaan, ja voi näin olla tuttu myös muilla samankaltaisilla nimillä.

Ei kommentteja: