torstai 17. tammikuuta 2013

Avokado-kookoskastike

1 Kypsä avokado
2 dl Kookoskermaa
n.1 dl Vettä
1 rkl Tuoretta, raastettua inkivääriä
1 Tuore, vihreä chilipalko
3 Valkosipulinkynttä
1/2 Limetin mehu
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

-Perkaa ja paloittele chili, ja kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista/kuumenna siinä hetki chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Nosta ne jollekin lautaselle vähän jäähtymään.
-Laita jäähtyneet ainekset blenderiin, ja kuori, perkaa ja paloittele avokado, lisää blenderiin limettimehun kanssa.
-Lisää kookosmaito, ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä, mausta suolalla ja pippurilla
-Jäähdytä kastiketta hetki jääkaapissa ennen tarjoilua

*Tämä Thaimaalais-tyylinen kastike sopii hyvin erilaisille, grillatuille tai uppopaistetuille kasviksille, kuin myös grilliseitanille, tempehille tai tofulle. Etenkin kuumina kesäpäivinä tämä kastike sopii tarjoiltavaksi kylmänä viilentävänä lisukkeena. Kastiketta voi halutessaan myös hieman lämmittää, mutta muistathan, että liika kypsentäminen voi aiheuttaa avokadoon ei-toivottuja sivumakuja.

Ei kommentteja: