n.4 dl Kädenlämpöistä vettä
1/3 Palaa hiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Sokeria
1/2 tl Jauhettua kuminaa
1 dl Margariinisulaa
1 dl Vegefraichea
n.7 1/2 dl Vehnäjauhoja
2 dl Maissijauhoja
1 dl Porkkanaraastetta
-Mittaa vesi kulhoon ja liuota siihen hiiva
-Lisää sokeri, kumina ja markissula, sekoita
-Lisää porkkanaraaste, fraiche, maissijauhot ja suola, sekoita tasaiseksi
-Sekoita joukkoon vehnäjauhoja vähän kerrallaan kunnes saat pehmeän, tasaisen ja hieman tahmaisen taikinan joka ei kuitenkaan tartu käsiin eikä kulhon reunoihin
-Kohota taikina leivinliinan alla lämpimässä paikassa n.1/2 h
-Jaa taikina ensin kahteen osaan. Leivo yksi puolisko kerrallaan jauhotetulla alustalla:
-Jaa taikinanpuolikas kahteen osaan ja leikkaa osat kolmeksi palaksi. Molemmista taikinanpuolikkaista tulee siis kuusi palaa, yhteensä 12 sämpylää
-Pyörittele palat hieman pitkulaisiksi pallukoiksi ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille Kohota vielä leivinliinan alla n.10-15 min
-Paista 200'C asteessa n. 10 minuuttia, ja nosta lämpö 225'C ja paista vielä 10 min, tai kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti