perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kuun Taikaa

Lori Reidin kirja "Kuun Taikaa" lienee yksi suomalaisten nykynoitien keskuudessa huomioiduimpia kuusta ja sen vaikutuksista kertovia teoksia. Teos käsittelee kaikenlaisia kuuhun liittyviä ja liitettyjä ilmiöitä, kuten vuorovettä, naistenasioita, kuunpalvontaa henkilöitymineen ja kuuhulluutta. Kuutamoa tarkastellaan myös folkloren valossa ja kalenterin lehdillä.

"Vaikka Kuu näyttää meistä yöllisellä taivaalla loistaessaan rauhalliselta ja tasapainoiselta, astrologiassa se edustaa kuitenkin epävakaisuutta. Jo kreikkalainen lääkäri Hippokrates, jota pidetään nykyaikaisen lääketieteen isänä, totesi että Kuun Maahan kohdistama voimakas vetovoima vaikutti paitsi vuorovesien ja sään vaihteluihin, myös ihmisten mieleen ja mielialaan."

Tämä on kokonaisuudessaan siis melkoisen kaiken kattava teos. Kuun vaikutuksesta ihmisen elämän eri osioihin kuten työhön, terveyteen ja rakkauselämään kerrotaan hyvin, ja löytyypä kirjasta jopa pari puutarhaniksiä ;)
Kirjasta löytyy juttua myös kuumerkeistä (kuuhoroskooppina) ja niiden vaikutuksesta henkilön aurinkomerkkiin. Tämä on mielestäni teoksen köykäisintä antia, enkä kuumerkkeihin itse perehtyneenä ole kirjantekijän kanssa samaa mieltä kovinkaan monessa luonnehdinnassa. Eivätkä ole olleet monet muutkaan tämän teoksen avulla kuumerkkeihinsä tutustuneet ystäväni.

"Kautta aikojen on uskottu, että kuu vaikuttaa ihmisen mielialaan. Mielenterveysalan työntekijät ovat taästä vakuuttuneita, sillä itsemurhayritykset, psykoottinen käyttäytyminen ja mielisairaaloihin tulevien potilaiden määrä tunruu kasvavan aina täydenkuun aikaan."

Kirjan lopussa hakemisto, ja taulukot kuun vaiheille (1920-2020) ja pimennyksille (1920-2020), sekä kuumerkkitaulukko, jonka avulla voit helposti laskea oman kuumerkkisi.
128 sivua. Kuvassa ensimmäinen suomessa julkaistu, vuoden 1999-painos.

+Runsaasti kuvitettu.
+Monipuolinen
+Kovakantinen ensipainos on käytössä kestävämpi.

-Uusintapainokset ovat valitettavasti olleet pehmytkantisia.
-Kuumerkkejen luonteesta kertova osio voi astrologiaan perehtyneestä vaikuttaa nyrjähtäneeltä

1 kommentti:

MustaHukka kirjoitti...

Tämä on mahtava kirja! Oma painokseni on vuosimallia 2005 :) Yläkuu kustannuksen kirjat ovat myös tutustumisen arvoisia!