3-400g Pienikuvioista pastaa
2-300g Silkkitofua
2 dl Herneitä (tuore tai pakaste)
1 Maustekurkku
Punainen paprika
2-3 Kevätsipulia varsineen
2 Tuoretta maissintähkää
Suolaa ja pippuria
1 rkl Hienonnettua, tuoretta persiljaa
1 rkl Hienonnettua, tuoretta basilikaa tai mäkimeiramia
1 Annos majoneesia
-Laittaessasi majoneesiaineksia blenderiin, lisää ylimääräinen tl sinappia, kaksi valkosipulinkynttä sekä n.1 rkl valkoviinietikkaa. Valmista majoneesi muuten ohjeen mukaan
-Keitä pasta kypsäksi, huuhtele kylmällä vedellä, laita kulhoon
-Leikkaa tofu kuuteen osaan
-Kiehauta ja valuta tofu, ja taputtele vielä kuivaksi keittiöpyyhkeeseen. Murustele tofu kulhoon
-Huuhtele vihannekset, perkaa tarvittaessa
-Kuutioi paprika ja maustekurkku. Laita kulhoon pastan kanssa
-Leikkaa veitsellä (pitkin tähkän pintaa) maissintähkästä jyvät pois, erottele jyvät ja lisää kulhoon
-Viipaloi sipulit, hienonna yrtit, lisää kulhoon
-Lisää majoneesi, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin. Tofu murustuu tässä lisää, mutta se kuuluu asiaan
-Anna salaatin tekeytyä kylmässä 15-30 min ennen tarjoilua.
*Parasta jääkaapissa tekeytynyt salaatti on seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti