torstai 29. huhtikuuta 2010

Suklaa-Chilimuffinit

3 dl Sokeria
100 g Markissulaa
4 dl Jauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
2 rkl Tummaa kaakaojauhetta
Vajaa 1 rkl chilijauhetta
1/2 tl Suolaa
2 1/2 - 3 dl Soija-, tai mantelimaitoamaitoa
n.150 g Tummaa suklaata levystä

-Paloittele suklaalevy, ja rouhi tasaiseksi"soraksi" joko monitoimikoneella, tai laita palat pussiin, ja taputtele kaulimella päälle. Laita rouhe jääkaappiin odottamaan
-Sekoita kuivat aineet, laita uuni lämpeämään
-Vatkaa sokeri ja markissula kuohkeaksi
-Lisää vuorotellen jauhoseosta ja kasvimaitoa taikinaan kunnes jauhot loppuvat, ja sinulla on tasainen, vanukasmainen taikina. Lisää siis tarvittaessa vähän jauhoja tai kasvimaitoa. Lisää suklaarouhe, sekoita tasaiseksi
-Lusikoi taikina 8-paikkaisen muffinssipellin koloihin, ja paista 200'C n.25-30 min.

Kuorrutus:
2 rkl Markista
2-3 rkl Vahvaa kahvia
1 tl Vaniljasokeria
Tomusokeria

-Sulata markis, ja lisää kahvi. Sekoita
-Lisää vaniljasokeri ja lisää tomusokeria, kunnes koostumus on sopivan töpäkkä. Mikäli kuorruke tuntuu jämähtävän jo sekoitusvaiheessa, käytä sitä muutama sekunti mikroaaltouunissa
-Lusikoi kuorruke tasaisesti uunituoreiden muffinssejen päälle, ja anna jäähtyä rauhassa.

Ei kommentteja: