tiistai 17. marraskuuta 2009

Kiinalainen kurkkusalaatti

1 Tuorekurkku
1-3 Valkosipulinkynttä
1 tl Sokeria
1/2-1 tl Suolaa
2 rkl Riisiviinietikkaa
2 rkl Seesamiöljyä

-Huuhtele kurkku, ja suikaloi se mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kurkkusuikaleet pakaste, tms. -rasiaan. Hienonna valkosipulinkynnet.
-Sekoita valkosipuli, ja loput ainekset yhteen marinadiksi.
-Kaada suikaleista valunut neste pois, ja kaada marinadi rasiaan kurkkusuikaleiden päälle. Sekoita hyvin.
-Anna salaatin maustua hyvin, mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Sekoita salaatti vielä ennen tarjoilua ja kaada rasian pohjalle valunut neste pois.
-Tarjoile lisukkeena tai syö sellaisenaan.

*Salaattiin voi tarjoiluvaiheessa lisätä paahdettuja seesaminsiemeniä:
Laita n.1 dl seesaminsiemeniä kuumenemaan pannulla. Sekoita lastalla, ja pidä seesaminsiemenet liikkeessä, etteivät ne pala. Paahda siemeniä n. viisi minuuttia, ja kaada johonkin astiaan. Anna niiden hieman jäähtyä ennen tarjoilua, ja ripottele salaatin päälle.

Ei kommentteja: