tiistai 2. marraskuuta 2010

Kynttilämagiaa

Kynttilöillä loitsinta ei varsinaisesti kuulu suomalaiseen noituuteen, mutta esittelen tämän kuitenkin, sillä onhan kynttilöihin aikojen saatossa yhdistetty mitä erilaisimpia tapoja ja taikoja, uskomuksia, ja rituaaleja niin eri kulttuureissa kuin uskonnoissakin. Lisäksi kynttilämagia sopii vähän kaikille, ja sitä voi harrastaa sekä yksin että ryhmässä, edellyttäen tietenkin, että (ryhmässä) teillä kaikilla on sama päämäärä.

Kynttilä yhdistää simppelisti tulen ja maan elementit. Kynttilät kuuluvatkin melkeinpä noitien perustarvikkeisiin, ja oikein käytettynä kynttilä voi olla todella voimakas, maaginen väline jonka avulla toiveet toteutuvat. Kynttilöiden käyttäminen maagisina välikappaleina on eräs yksinkertaisimpia noituuden muotoja, johon ei todellakaan tarvita muuta kuin se kynttilä (..ja ok; tulitikut).
 
Kynttilän Valinta

Itse/käsintehtyjen kynttilöiden oletetaan usein olevan tässä parhaimpia/vahvimpia, mutta kyllä kauppojen tusinakynttilätkin sopivat käyttöön ihan yhtä hyvin. Itse suosittelisin kuitenkin aina valitsemaan läpivärjätyn, eli yksivärisen kynttilän. Pintavärjätyt kynttilät ovat siis tavallaan kaksivärisiä (koska se sisus on aina valkoinen), tosin, jos valkea-muuväri -yhdistelmä sopii pyrkimyksiisi parhaiten, go for it. Tärkeintä tässä, kuten kaikissa muissakin suorittamissasi, kynttiläpohjaisissa maagisissa rituaaleissa, on, että käyttämäsi kynttilä on puhdas, ehyt, ja todellakin; käyttämätön. Listaan tähän muutaman hyvän muistisäännön rituaaleissa käytettävien kynttilöiden käytöstä:

-Älä milloinkaan käytä katkennutta/taittunutta, tms. kovin rikkonaista kynttilää. (Itse vältän rituaalikäytössä myös lattialla käyneitä kynttilöitä, vaikka ne olisivatkin ehjiä).
-Älä, edellä mainitusta syystä, myöskään koskaan käytä kynttilöitä, joita joudut vuolemaan kapeammiksi että ne mahtuisivat kynttilänjalkaan (hanki ennemmin sopivan kokoinen jalusta). Sitävastoin on ok "vuorata" kyntilänjalkaa foliolla, jotta kynttilä pysyy paikoillaan napakasti eikä kaadu.
-Kaikkien muiden taianteontoteutusvälineiden tavoin parhaimpia ovet tietenkin kynttilät, joista et ole maksanut mitään, ja joita kukaan muu ei tiedä sinun omaavan.
-Itse/käsintehdyt kynttilät ovat yleensä energisesti vahvimpia. Eikä siis ole väliä, vaikka valmistaisitkin kynttiläsi kierrätysmateriaaleista. Pieni maaginen "kynttiläjuuri" voi jopa edesauttaa kynttilöillä yrittämääsi saavutusta, etenkin, jos uudet, maagiset kynttiläsi on valettu samaan tarkoitukseen käytettyjen kynttilöiden pätkistä ja valutähteistä.
-Sytytä kynttilä aina tulitikulla, tms. palavalla puulla (koska se ei mitenkään ole ristiriidassa "maa-tuli" - elementtien kanssa. 
-Kuten monimutkaisimmissakin rituaaleissa, käytettävän kynttilän tulisi myös pystyä kuvastamaan omia pyrkimyksiäsi, joko väriltään ja/tai muodoltaan, sillä kynttilän tehtävänä on luoda yhteys tavoiteltavan asian ja loitsijan välille, mikä samoin helpottaa halutun asian toteutumista.

Valittua (kaupan) kynttilää ei yleensä erikseen tarvitse puhdistaa ei-toivotuista energioista, ellei kysessä ole kirpputorilta, tms. välikäden kautta saatu kynttilä. Jos haluat välttämättä puhdistaa myös kaupan kynttilät, usein riittää että niille ripauttaa vähän suolaa tai leyhyttää niille pahaa karkottavan suitsukkeen (,kuten mänty tai santeli,) savua. Eli, puhdistaminen ei koskaan ole huono juttu tehdä.
Kuten monien muidenkin rituaalien, myös kynttilämagian mainitaan olevan tehokkainta täydelläkuulla suoritettuna, mutta myös kasvavan kuun sanotaan edistävän lopputulosta positiivisesti. Riippuu tietenkin aina siitä, mihin kukin noita pyrkii. Kynttilää voi käyttää niin tavoitteiden saavuttamiseen, eteenpäin pääsemiseen, ja selviytymiseen, kuin ongelmien ratkaisuun, suojeluun, ja parantamiseen.

Voit myös valita tarkoituksiisi sopivan kuumerkin tai viikonpäivän tukemaan valitsemaasi kuun vaihetta taianteossasi. Pidä kuitenkin mielessäsi, että mitä tarkemmin määrittelet maagisen ajankohtasi, sitä kauemmin voi mennä ennen kuin pääset kokeilemaan kynttilämagiaasi.
Sorry, mutta monesti noituudessa kärsivällisyys on valttia ;)

Kyntilöiden Värien Merkitys

Laitan tähän lyhyen listan kynttilöiden väreistä ja niiden merkityksestä pähkinänkuoressa (lue eteenpäin).
Mainittakoon, että seuraavassa listassa mainitut vaivat eivät siis tarkoita mitään värin itsensä aiheuttamaa, vaan väriä, jolla hoitaa k.o. vaivaa:

Punainen: Voimakas energia, terveys, intohimo, voima, rohkeus, agressiivisuus, seksuaalisuus,  kevytkenkäisyys, naistenvaivat, henkiolennot,
Vaaleanpunainen: Rakkaus, hellyys, ihastuminen, romantiikka, ihmissuhteet, ystävyys, kiltteys, pelkotilat
Oranssi: Itsevarmuus, oikeudentaju, politiikka, laki, ura, opiskelu, virkistyminen, energia, syömishäiriöt, anorexia
Keltainen: Ystävyys, bestikset, sisäinen lapsi, viehätysvoima, äly, muisti, mielikuvitus, luovuus, mielialojen vaihtelut, syömishäiriöt, bulimia
Vaaleanvihreä: Terveys, hedelmällisyys, äitiys, onni, tasapaino, henkiset kivut, valehtelu, päihde-ongelmat
Vihreä: Raha, omaisuus, eteneminen, viisaus, taito, fyysiset kivut, hermostuneisuus
Sininen: Sisäinen rauha, tieto, inspiraatio, parannus, onnellisuus, suojelus, viehkeys, harhakuvitelmat, ahmimishäiriöt, henkien karkotus
Tummansininen: Alitajunta, henkisyys, meditointi, psyyke, paranormaali taso, hallinta, auktoriteetit
Violetti: Omaisuus, henkiset kyvyt, parantaminen, meditointi, moraali, hulluus, kuolema
Purppura: Sisäinen voima, spirituaalisuus, puhtaus, magia
Ruskea: Viisaus, turvallisuus, keskittymiskyky, hyvinvointi, eläinyhteys, paino-ongelmat
Musta: Suojelus, karkotus, hallinta, vapautus, uudistus, salaisuudet, suru, kaipaus
Valkea: Siveys, neitseys, puhtaus, kauneus, enteet, pelkotilat, sisäinen rauha, kuolema
Kulta: Rikkaus, ahneus, arvokkuus, komeus, itserakkaus, moraali, jumalat
Hopea: Intuitio, unet, hyväksyntä, kauneus, enteet, näyt, anteliaisuus, jumalattaret

Esittelemäni lista EI OLE siis mikään ehdoton sääntökokoelma, vaan pelkästään kaikkia keltanokkia alkuun auttava ehdotelma. Kuten saatoit huomatakin, yksi väri voi kuvastaa monia erilaisia asioita, esim. Punainen voi kuvastaa sekä intohimoa ja rakkautta, ja keltainen herkkyyttä ja ystävyyttä. Eri ihmisille eri värit voivat myös edustaa erilaisia asioita, esim. Yhtä musta rauhoittaa, ja toiselle se on surun väri. Yksi näkee vihreän parantavana, toinen kokee siinä ahneuden, ja jne. jne. Mikäli siis esim. kultainen edustaa sinulle rahaa paremmin kuin vihreä, käytä kultaista kynttilää jos haluat tavoitella vaurautta. Monet valitsevat kynttilän myös lempivärinsä perusteella, tai käyttävät vaan jotain perusväristä, neutraalia "jokapaikankynttilää" (kuten punainen tai valkoinen). Pääasia, että sinulla on edes se yksi kynttilä siinä, auttamassa sinua keskittymään päämäärääsi. Ja tässä harjoituksessa keskittyminen usein onnistuu parhaiten juuri sen sinulle oikean värisen kynttilän avulla :)

Loitsun Laatiminen

Kun olet valinnut sopivan kynttilän, tarvitset sitä käyttääksesi vielä pienen, simppelin mantran, eli loitsun.
Vaikka et pitäisikään itseäsi mitenkään lahjakkaana kynäniekkana, niin ei haittaa, tämä on todella ihan superhelppoa:

-Kirjoita halutessasi vaikka ensin paperille parilla rivillä, mitä haluat saavuttaa, tai mistä ongelmastasi vaikka haluat eroon. Esimerkiksi:
"Meillä on koulussa tulevalla viikolla tärkeä koe, ja pelkään, etten muista mitään. En halua reputtaa tässä kokeessa".
-Mieti, voisitko sanoa äskeisen jotenkin yksinkertaisemmin, ja kirjoita siitä versonnut lyhennös ylös. Esim. "Koe hermostuttaa/pelottaa, haluan muistaa kaiken".
-Tällaisen tiivistelmän voit sitten helposti muuntaa runomuotoon: "Vaikka koe pelottaa, vastaukset haluan muistaa". Voit toki myös käyttää alkuperäistä lyhennelmääsi, mikä vain on helpointa.
Värssyn riimittäminen auttaa yleensä muistamaan hokeman paremmin, mutta runoelmasi ei tietenkään tarvitse olla riimitelty, jos vaikka koet sen liian hankalaksi. Pääasia, että itse muistat mantrasi.

Kynttilän Käyttäminen

Kun olet saanut editoitua loitsusi sinulle toimivaan muotoon, sinun tarvitsee vain hiljentyä kynttiläsi ääreen, ja sytyttää kynttilä. Mikäli sinulla on apuhenkiä, jumaluuksia tai vastaavia, voit halutessasi pyytää kyseisen henkiolennon läsnäoloa, siunausta ja opastusta magiallesi, jotta loitsusi toimisi, mutta se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska energia toteuttaa on loppupeleissä sinussa itsessäsi.

-Keskity kynttilään, ja sano jokin avausloitsu/virke, kuten "Taika/maaginen kynttilä, taika/maaginen liekki, kuule loitsuni (/loitsumme), ja auta minua (/meitä)".( Tai voit itse keksiä jonkin paremman, helpommin muistettavan hokeman).
-Katsele kynttilää ja sen kaunista liekkiä, ajattele tilannetta johon haluat muutosta tai apua, ja toistele loitsumantraasi (katso edellinen kohta) kynttilän äärellä n. 5-15 min.
-Lopuksi hiljenny hetki, ja kiitä sekä kynttilää (sekö nitä mahdollisia apuhenkiäsi), ja anna kynttilän palaa loppuun.
*Mikäli tavoittelemasi asia on luonteeltaan iso ja hankala, kannattaa uusia loitsusi säännöllisesti seuraavina päivinä, joten puhalla kynttilä vaan sammuksiin rituaalin lopussa, ja toista rituaalisi samalla kynttilällä seuraavana päivänä, jne. kunnes kynttilä on lopulta palanut loppuun.

*Mikäli haluat esim. polttaa päämäärääsi tukevaa suitsuketta loitsun aikana, tai sivellä käyttämäsi kynttilän sopivalla öljyllä ennen rituaalia, voit tehdä niin. Voit myös halutessasi meditoida, tai vaikka peseytyä rituaalisesti ennen loitsua, tai jos sinulla on jotain muita omia rituaaleja, joiden koet auttavan sinua pääsemään sopivaan vireeseen, voit suorittaa ne jos haluat. Jotkut ihmiset jopa kaivertavat kynttilänsä kylkeen symbolin, joka kuvaa heidän toiveitaan, tai käyttävät kynttilän lisäksi jotain taikaesinettä tai k.o. asiaa kuvaavaa objektia tai ikonia apuna. Osa taas sytyttää useita kynttilöitä. Jos sinusta tuntuu, että moinen auttaa/vahvistaa magiaasi yhtä peruskynttilää paremmin, voit toki tehdä niin, mutta tällaiset "loitsuntehostuskeinot" eivät ole millään tavalla välttämättömiä, kyllä se yksi kynttilä on kyllä ihan tarpeeksi voimakas ja riittävä itsessään :)

13 kommenttia:

Saga kirjoitti...

Aika monissa "loitsukirjoissa" muuten sanotaan myös, että jos ei ole sopivan väristä kynttilää saatavilla, ja haluaa loitsia kuitenkin, valkoinen käy aina. Pitää vaan tehdä päämäärä ehkä selvemmäksi sitten. :)

Saga

Irene Vermin kirjoitti...

Johtunee siitä, että valkoista pidetään yleisesti neutraalina, stereotypiakynttilän värinä.
Mutta kuten jo tekstissä mainitsin:
-Käytä kynttilää, joka SINUN mielestäsi sopii tarkoituksiisi. Mikäli sinulla on vain valkoisia kynttilöitä, käytä niitä (ovathan nekin kynttilöitä). Jos väri ei ihan täsmäisikään, voit tuoda loitsusi sanoman esiin kaivertamalla tai piirtämällä sopivan symbolin kynttilään.

Saga kirjoitti...

Itse, luultavasti jo liikaa lukeneena, olen tullut siihen tulokseen, että on ihan sama mitä käyttää kunhan aie on riittävän selvä. :) Joten, kyllä, sitä mitä itselle parhaiten sopii. Intuitio on aina se paras opas.

Halusin vaan mainita, jos joku vaikka ajattelee, että pitää hamstrata joka lajia, jotta on aina on oikeaa lajia oikeaan asiaan. ;)

Irene Vermin kirjoitti...

"Joka säästää saadessaan, sillä on ottaa tarvitessaan" -sanoo wanha kansa.
En pidä hamstrausta mitenkään paheksuttavana ilmiönä, mutta on aina parempi, jos oppii käyttämään/osaa käyttää, mitä sillä hetkellä on käsillä.
Tästä juuri olen yrittänyt edellisissä teksteissäni kertoa; Tarkoitukseni ole mainostaa "Yhtä ja oikeaa" -tapaa toimia, vaan neuvoa käyttämään mainitsemaasi omaa intuitiota, kuuntelemaan omaa sisäistä ääntä, sillä itse kukin tietää mikä tuntuu parhaalta/tehokkaimmalta tavalta toimia. Ja niille jotka eivät vielä ole löytäneet omia voimavarojaan, on varmaan avuksi jos esittelen jotain alkuun auttavia esimerkkejä (Jotka EIVÄT OLE ehdottomia sääntöjä) X/
Pahoitteluni siis myös, jos olen kirjoittanut ja kertonut asioista epäselväst (Kysykää siis suoraan jos jokin jäi vaivaamaan).

AAMU kirjoitti...

Kun hurjassa nuoruudessa (;) tuli notkuttua ravintolassa polttamassa tupakkaa (muun muassa), oli usein tapana sanoa, että mikäli savukkeen sytyttää pöydässä palavasta kynttilästä, enkeli kuolee. Mikä lienee tämän uskomuksen tausta?

Irene Vermin kirjoitti...

Itse en koskaan ota (tai anna) kynttilästä tulta tupakkaan, koska olen kuullut sen tuovan huonoa onnea. K.o. uskomus on tuttu myös muodossa "jos sytyttää tupakan kynttilästä, merimies kuolee". Uskomuksen tausta kiinnostaisi minuakin, sillä en ole selitystä tälle vielä uskomukselle löytänyt mistään. Epäilisin kuitenkin, että kyseessä voi olla kahden, toisiinsa sulautuneen, wanhan ja wanhemman uskomuksen tulos, kuten sota-ajan tapa olla sytyttämättä kerralla kolmea tupakkaa, sillä tulenliekki näkyi vihollisen puolelle, ja hyvä tarkka-ampuja tuotti huonoa onnea.. Toisaalta, koska kynttilä on ollut mm. kristityille pyhä valontuoja, ja tupakointi pelkkä ikävä tapa, on ehkä pelätty valon häpäisemistä, ja näin ollen enkelin (jumalan ja valon soturi) kuolemaa.
Valaiskoon joku fiksumpi meitä faktoillaan jos menin kovasti metsään :l

Nimetön kirjoitti...

mietin, tuolla luki että " Älä myöskään käytä jo poltettua tai katkennutta kynttilää.", eli saako yhtä kynttilää käyttää vain kerran??? (en ole wicca tai mitään, kysyn vaan ihan mielenkiinnosta)

Irene Vermin kirjoitti...

Kysymys on kynttilän kunnioittamisesta. En kiellä käyttämästä katkeilleita rupukynttilöitä, mutta aina parempi valita parempia "rakennusaineita" onnistuaksesi (magiaan vaikuttavista tekijöistä kirjoitinkin jo aikaisemmin). Katkenneiden kynttilöiden uskotaan usein myös tuovan epäonnea. Jos loitsun kokonaisuutta ikäänkuin symboloi ehyt kynttilä, kuinka loitsu voisi toimia toivotulla tavalla jos se alkujaankin on perustunut rikkinäisille esineille?
Katkenneen kynttilän voi toki valaauudestaan, jolloin saat uuden, ehjän kynttilän :)
Loitsun aloittaa kynttilän sytyttäminen, ja liekin sammuminen päättää sen. Kynttilän on siis hyvä antaa palaa loppuun, jolloin liekin luonnollinen sammuminen ikäänkuin "sinetöi" loitsun. Esim: Jos käytät yhtä kynttilää rituaalissa joka kestää, vaikkapa kolme päivää, poltat joka päivä kolmasosan loitsua edustavasta kynttilästä. Viimeisenä päivänä kynttilä palaa loppuun, ja rituaali on valmis.

pikkuska kirjoitti...

valkea kynttilä yleensä Tukee esim violetyia parantamisessa jne

Irene Vermin kirjoitti...

Hyvä huomion pikkuska. Onhan valkoinen mm. puhdistava, ja violetti parantava väri. Vaikka kynttilämagiaa siis harjoitetaan perinteisesti yhtä kynttilää käyttämällä, ei mikään estä käyttämästä useampia kynttilöitä, jos vaikka yhden kynttilän energian riittäminen arveluttaa, tai oma energia/kokemus ei tunnu riittävältä :)

Epätoivoinen kirjoitti...

Hei! Satuin tänää Googlen avulla löytämään blogisi, sekä toivon todella paljon, että sinusta voisi olla läheiselleni apua!

Läheiseni sairastaa siis parkinsonin tautia, sekä koska lääketieteestä ei ole hänelle apua, hän on kokeillut jo kaikkea mahdollista, ilman tuloksia. Välillä hänen olonsa on saattanut olla hieman parempi muutaman päivän ajan (uuden lääkkeen johdosta), esimerkiksi käveleminen on ollut helpompaa, mutta sitten kaikki on palannut jälleen ennalleen, sekä sen jälkeen hänen kuntonsa on pikku hiljaa mennyt huonommaksi (ja sitten ollaan kokeiltu taas uutta lääkettä, ja sama juttu alusta). En tiedä mitä muutakaan enää tekisin.

Eli kun löysin tämän blogi kirjoituksen, ajattelin heti, että ehkä voisin saada kynttilöden ja loitsun avulla hänet terveeksi! Haluaisin siis tietää, että onko tällainen kynttilöiden avulla tehtävä loitsu (tähän tarkoitukseen) paras/tehokkain mahdoillinen vaihtoehto, vai voisiko joku rohto tai Jumala toimia paremmin? Ja mitä Jumalaa tällaisessa tapauksessa kannattaisi lähestyä? + Pitääkö/kannattaako Jumalalle lahjoittaa jotakin, jotta hän suostuu auttamaan? Jos, niin mitä?

En tiedä paljoakaan noituudesta, joten siksi tarvitsisin jonkun tavan auttaa häntä, joka onnistuisi myös tällaiselta aloittelijalta (tai edes voisi mahdollisesti onnistua - sekin on jo parempi, mitä lääketiede voi minulle luvata)! Läheiseni ei itse ole taikauskoinen, joten parannuskeinon pitäisi olla myös jotakin, minkä voin suorittaa hänelle ilman että hän saisi tietää minun yrittävän noituutta. En tiedä onko tämä kaikki jo ihan liikaa vaadittu?

Olisin enemmän kuin kiitollinen, jos pystyisit/jaksaisit auttaa minua!

Kiitos jokatapauksessa! :')
- Epätoivoinen

Irene Vermin kirjoitti...

Ikävä kuulla läheisesi tilanteesta, Epätoivoinen. Parkinson on ikävä sairaus, joten ymmärrän tuskasi.
En kuitenkaan toimi parantajana, joten en välttämättä pysty auttamaan sinua asiassa, pahoitteluni.

Kuitenkin, mikäli etsit vaihtoehtoisia hoitoja, tai jotain rohtoja sairaan tueksi, pikaisella googletuksella "Natural remedies for Parkinson's", löytyi muutama ihan asiallisen oloinen, ruokavalioon pohjaava artikkeli. Kuten Hippokrateskin sen sanoi; "Let food be thy medicine and medicine be thy food." Tietenkin moisista kannattaa keskustella myös oman lääkärin kanssa.

Kynttilämagia voi myös, vähän tapauskohtaisesti olla toimiva ja hyvä keino. Koska kynttilämagia perustuu oman, ja ympäröivän luonnonenergian kanavointiin päämäärän saavuttamiseksi, sen lopputulokset riippuvat paljon sen harjoittajan omasta energiasta/kokemuksesta.
Kynttilämagia on lisäksi maanläheinen ja turvallinen tapa vaikka yrittää auttaa läheisiä ihmisiä ilman, että he saavat tietää antamastasi tuesta.

En sen sijaan millään muotoa suosittelisi turvautumista mihinkään yliluonnollisiin olentoihin, vähiten jumaliin, sillä he osaavat olla oikukkaita ja ahneita, joten ei kannata edes ajatella moisia. Varsinkin monia, voimakkaimpia, jumalia tuntuvat kiinnostavan vaihdossa lähinnä ihmisten sielu tai henki. Moinen ei kieli ainakaan kovin hyväntahtoisesta olennosta, ole siis varovainen.

-Kaikkea Hyvää-

Nimetön kirjoitti...

Ihanaa, miten asiallinen kuvaus kynttilämagiasta. Muutenkin hyvä blogi, kahlaanpa tänään tämän läpi.

Voi hyvin!
Karoliina