perjantai 9. heinäkuuta 2010

Omena-Mustikkapiirakka

Tulihan taas leivottua.. Tätä taikinaa voi käyttää monenlaisten makeiden piirakoiden pohjana, itse löysin pakastimestani vajaan pussillisen mustikoita, ja väsäsin tällaisen. Oli hyvää, varsinkin pitkän ulkoilurupeaman päätteeksi.

125g Markissulaa
1 dl Hienoa sokeria
n. 4 1/2 dl Vehnäjauhoa
1 tl Leivinjauhetta tai soodaa
1tl Vaniljasokeria
n. 3 dl (miel.huoneenlämpöistä) Mantelimaitoa
1 Kananmuna

Täytteeksi:
n.1 1/2 -2 Hapahkoa omenaa
150g Mustikoita (tuore tai pakaste)
1 rkl Kanelia
2 rkl Hienoa sokeria (vähän vähemmän, jos käytit tuoreita mustikoita)

-Aloita kuorimalla ja viipaloimalla omenat syvälle lautaselle. Peitä kostealla pyyhkeellä tai serlalla, etteivät omput tummu.
-Aseta uuni lämpiämään
-Sekoita markissula ja sokeri.
-Sekoita jauho, leivinjauho ja vaniljasokeri
-Lisää n. puolet jauhoista sokeriseokseen. Sekoita hyvin ettei jää paakkuja
-Lisää puolet maidosta, sekoita tasaiseksi
-Lisää kananmuna, vatkaa hyvin
-Lisää loput jauhoista, ja loppu maito
-Valmis taikina muistuttaa paksua vanukasta. Jos taikina jää liian jähmeäksi, lisää tilkka manteliaitoa. Jos taikina vaikuttaa liian vetiseltä, lisää jauhoja
-Kaada taikina laakeaan vuokaan. Mikäli käytät lasivuokaa, voitele se ensin margariininokareella
-Laita n. kourallinen mustikoita sivuun, ja ripottele mustikat tasaisesti taikinan pintaan, lisää vähän sokeria päälle.
-Lisää omenat mustikoiden päälle, ripottele kaneli omenoiden päälle.
-Sirottele vielä ylimääräiset mustikat omenoiden päälle, lisää tarvittaessa pinnalle vielä hienoa sokeria.
-Paista 220'C n.20 min. (25 min. jos haluat kullanruskean pinnan).

*Anna piirakan asettua lieden päällä n.5 min. kun olet ottanut sen uunista. Yliherkät ja allergikot voivat tietenkin käyttää mantelimaidon sijaan myös muita kasvimaitoja, kuten soijaa tai riisiä.
Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Jos haluat mustikkapiirakan, jätä vain omenat ja kaneli pois.
Omenapiirakkaa tällä reseptillä syntyy jättämällä vain mustikat pois :)

Ei kommentteja: