tiistai 18. elokuuta 2009

Yrttipastaa

Tämä helppotekoinen ruoka maistuu ihanasti kesältä. Tarvitset:

Keitettyä pastaa kahdelle
1 dl Kasvislientä tai pastan keitinvettä
1 dl Kaurakermaa
1 dl Herneitä
1/2- 1 dl Hienonnettuja tuoreita yrttejä valinnan (tai saatavuuden) mukaan.
1 Iso, suikaloitu sipuli
2 Puristettua valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
1 rkl ravintohiivahiuteleita (halutessasi)
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

-Kuumenna tilkka öljyä pannulla, ja kuullota hieman valkosipulia, lisää sipuli, kuullota kunnes sipuli on kauttaaltaan läpikuultavaa.
-Lisää kerma ja herneet. Mausta suolalla ja pippurilla, ja hauduttele kunnes about puolet nesteestä on haihtunut, ja kastike on sopivan paksua.
-Nosta pannu liedeltä, lisää yrtit kastikkeeseen, sekoita.
-Lisää keitetty, huuhdeltu pasta kastikkeeseen pannulle, sekoita lämpimän keittolevyn päällä. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Ohenna tarvittaessa liemellä tai keitinvedellä

*Itse käytin tähän basilikaa, persiljaa ja mäkimeiramia. Lisukkeena voi tarjoilla vaikka paahdettuja patonkiviipaleita ja raikasta salaattia. Ravintohiiva lisää pöperön ruokaisuutta, mutta sen voi myös halutessaan jättää pois.

Ei kommentteja: