perjantai 28. joulukuuta 2018

Nasu Nibitashi

Tämä herkullinen, japanilainen munakoisoruoka nautitaan yleensä haaleana tai huoneenlämpöisenä, mutta se on hyvää myös kylmänä ja lämpimänä :)

2 Munakoisoa
About 1 l Dashia
4 rkl Soijakastiketta
4 rkl Miriniä
4 rkl Sakea
2 rkl Sokeria
2 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
Öljyä paistamiseen
 
Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia
Keitettyä riisiä

-Sekoita soija, mirin, sake ja sokeri kipossa
-Huuhtele munakoisot, leikkaa vihreä kantaosa pois, ja leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi, ja leikkaa kuoriin viistosti viiltoja n. 1 cm välein (kuin grillimakkaraan). Leikkaa puolikkaat vielä poikittain puoliksi, tai kolmeen osaan
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja laita munakoisot paistumaan kuoripuoli alaspäin. Paista munakoisoja näin muutama minuutti, ja käännä ne ympäri
-Kaada pannulle dashia niin paljon, että munakoisot peittyvät suunnilleen puoliksi. Lisää soijaseos ja inkivääri
-Kiehauta liemi, käännä lämpöä pienemmälle, ja hauduttele kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä puhtaalla hammastikulla
-Käännä levy pois päältä, ja anna munakoisojen jäähtyä liemessä kaikessa rauhassa
-Tarjoile haaleana tai huoneenlämpöisenä, mutta voit myös halutessasi uudelleen lämmittää ruoan kevyesti (vältä siis laavakuumaa)
-Ripottele annoksen päälle vähän hienonnettua kevätsipulia, ja raasta mukaan halutessasi vähän tuoretta inkivääriä
-Tarjoa annos keitetyn riisin kera.

*Koska munakoisot tummuvat helposti huoneenlämmössä, kannattaa sivalmistelut tähän ruokaan tehdä niin, että saat leikattua munakoisot suoraan pannulle.
Tämä ruoka sopii mainiosti myös lisukkeeksi isommalle aterialle.

Ei kommentteja: