Aromikas riisikakkukeitto on eräs muunnelma perus-ddukbokkista :)
250g Korealaisia, pitkulaisia riisikakkuja
150-200g Kaalia (lue eteenpäin)
2 Kevätsipulia varsineen
1/2 Pieni sipuli
2 Pakettia (á 40g) lasinuudelia
2 l Kasvislientä tai dashia
Mausteseos:
3 rkl Gochugaroa
2 rkl Soijakastiketta
2 rkl Sokeria
1/2 tl Suolaa
2-3 Puristettua valkosipulinkynttä
-Sekoita ainekset kipossa
-Laita riisikakut likoamaan kylmään veteen about 1/2 tuntia ennen ruoanlaittoa. Jos ne ovat tarttuneet kiinni toisiinsa, irrotele ne käsin
-Paloittele tai suikaloi kaali, paloittele kevätsipuli, ja suikaloi sipuli
-Mittaa liemi laakealle, korkeareunaiselle pannulle, ja kuumenna
-Lisää joukkoon mausteseos, sekoita hyvin, ja kiehauta
-Lisää liemeen riisikakut, ja keittele n. 20 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä
-Laita lasinuudelit likoamaan kylmään veteen
-Lisää kasvikset, ja hauduttele kunnes kaali on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä tai lientä, tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lopuksi lisää nuudelit, ja hauduttele minuutti-pari kunnes ne pehmenevät
-Koristele valmis keittoannos tilkalla seesamiöljyä ja lisää hieman hienonnettua kevätsipulia tai vihanneskrassia.
*Yleisimmin koralaisessa keittiössä käytetään kiinankaalia, mutta myös paksoita, kurttukaalia, tai lehtikaalia voi kokeilla tähän :)
Tähän ruokaan sopivat parhaiten paksut lasinuudelit, mutta minulla oli nyt vain näitä ohkaisia.
Paksut lasinuudelit kestävät ihan hyvin kuumennusta, mutta varo ylikypsentämästä ohuita lasinuudeleita, tai ne muhjuuntuvat mössöksi. Parhaita nuudelit ovat notkeina, mutta silti napakoina, eli puruvastusta saa vähän olla. Nuudelia kannattaa siis laittaa ruokaan annoksittain (eli tässä reseptissä nuudelia on ohjeistettu kahdelle), etteivät syömättä jääneet nuudelit jää vaan liemeen muhjustumaan. Jos ruokailijoita on useampia, lisää pari pakettia nuudeleita, riisikakkujahan tässä satsissa on ainakin neljälle ;D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti