tiistai 28. helmikuuta 2017

Färssikeitto

Herkullinen keitto lämmittää hyvin pakkasella :)

200g Vegefärssiä
3 Perunaa
2 Porkkanaa
1 Palsternakka
1 Nauris
Pieni pala juuriselleriä
10 cm Purjoa (Valkoista ja vihreää osaa)
2 l Vettä tai Kasvislientä
Muutama kokonainen mustapippuri
1 Laakerinlehti
Suolaa tarvittaessa

-Kuori ja perkaa juurekset ja perunat. Leikaa kuutioiksi
-Leikaa purjo pitkittäin puoliksi, ja viipaloi "puolikuiksi". Huuhtele hienonnettu purjo kylmällä vedellä
-Mittaa liemi kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi
-Lisää laakerinlehti, pippurit, perunat, juurekset ja purjo
-Keittele hiljakseen n. 10 minuuttia, ja lisää vegefärssi, sekoita hyvin
-Hauduttele keittoa about vartti, tai kunnes perunat ovat pehmenneet
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Jos haluat ohuempaa keittoa (koska vegefärssi imee vettä), tai lorautit soppaan liikaa suolaa, lisää liemeen vähän vettä
-Tarjoa keiton lisukkeena esim. ruisleipää.

*Vegefärssiä ei tarvitse tässä etukäteen sulattaa, vaan sen voi laittaa kattilaan myös vähän kohmeisena. Tähän voi halutessaan käyttää myös valmista keittojuuressekoitusta kaupan pakastealtaasta. Kaksi pikkupussia riittää hyvin :)

Ei kommentteja: