tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kukkakaalikastike

1 Pieni kukkakaali
1 Pieni sipuli
1 Valkosipulinkynsi
1/2 tl Kurkumaa
2-3 rkl Ravintohiivaa
2 tl Dijonin sinappia
1-2 tl Vaahterasiirappia
Ripaus cayennenpippuria
Suolaa ja pippuria
Vettä keittämiseen
 
Suuruste:
Tilkka kylmää vettä
1 rkl Maissitärkkelystä tai perunajauhoa

-Kuori ja hienonna sipuli kattilaan
-Perkaa kukkakaali, ja pieni se nupuiksi. Leikka isoimmat nuput tarvittaessa pienemmiksi. Leikkaa tyviosa pois varresta, ja hienonna varsi kattilaan. Lisää kattilaan myös nuput
-Kaada kattilaan vettä niin että kukkakaalit peittyvät ja mahtuvat uimasille. Lisää kurkuma ja hieman suolaa
-Keittele kukkakaalia kunnes se on muussattavan pehmeää. Lisää tarvittaessa vähän vettä keittämisen aikana
-Nosta kattila levyltä, ja anna jäähtyä vähäsen. Hienonna tai purista joukkoon valkosipulinkynsi. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä
-Lisää loput ainekset, nosta kattila levylle, ja kuumenna sekoittaen kunnes seos alkaa kuplia. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää suuruste, ja keittele sekoitellen kunnes seos sakenee.

*Tarjoa kastike esim. kasvispihvien tai -pullien lisukkeena.

Ei kommentteja: