maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kermainen Tofu-Pastasalaatti

500g Pienikuvioista pastaa
2-300g Savutofua
2-300g Herkkusieniä
2 dl Herneitä (tuore tai pakaste)
2 dl Maissia (tuore tai pakaste)
1-4 Palaa pakastepinaattia
1 Pieni sellerinvarsi hienonnettuna
1 Maustekurkku
2-3 Kevätsipulia varsineen
Suolaa ja pippuria
1 rkl Hienonnettua, tuoretta persiljaa
1 rkl Hienonnettua, tuoretta basilikaa tai mäkimeiramia
 
Kastike:
Annos majoneesia
200g Vegesmetanaa
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
1 rkl Hyvää chilikastiketta (esim. Sriracha)
Yrttisuolaa ja pippuria
-Sekoita ainekset, ja mausta sopivaksi suolalla ja pippurilla

-Voit käyttää tähän sekä tuoreita, että säilykesieniä. Itse pidän salaatissani enemmän säilykesienistä, joten niitä kuvassakin näkyy. Jos käytät tuoreita sieniä, huuhtele, kuivaa ja perkaa sienet, ja vipaloi/paloittele ne sopiviksi. Jos käytät säilykesieniä, valuta sienet ennen käyttöä
-Laittaessasi majoneesiaineksia blenderiin, lisää ylimääräinen tl sinappia, kaksi valkosipulinkynttä sekä n.1 rkl valkoviinietikkaa. Valmista majoneesi muuten ohjeen mukaan
-Valmista kastike
-Avaa tofupaketti tiskialtaan päällä, kuivaa ja kuutioi tofu pieniksi
-Laita tofukuutiot, herneet, maissi, pinaatti, sienet, ja selleri sekoituskulhoon odottamaan
-Hienonna yrtit ja kuutioi maustekurkku. Laita kulhoon, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla
-Keitä pasta kypsäksi, huuhtele kylmällä vedellä, valuta, laita kulhoon, lisää kastike ja sekoita hyvin
-Anna salaatin tekeytyä kylmässä 15-30 min ennen tarjoilua.

*Parasta salaatti on tietenkin seuraavana päivänä. Ravintohiivan voi halutessaan jättää pois, mutta se tekee salaatista ruokaisamman :)

Ei kommentteja: