torstai 31. joulukuuta 2015

Toivotaan

Monet ihmiset pitävät usein, huomaamattaankin, silmällä tilaisuuksia jokapäiväiseen, maagiseen toimintaan, josta toiveen esittäminen lienee yksi yleisimpiä juttuja. Tiedättehän, kun sitä tai tätä tapahtuu, tai jos tuo on oikean värinen lintu tai kala, tai on oikea viikonpäivä, seuraava ohiajava auto on tietyn värinen, jne. voi esittää toivomuksen, jolla on tämän ja tämän juuri suoritetun pienen rituaalin puitteissa paremmat mahdollisuudet toteutua. Tuttua, eikö?

Lapsena leikittiin "Kukkoa ja Kanaa", ja toivottiin; Siihen tarvittiin vain joku heinäkasvin tupsumainen kukinto (eli timotei ei toimi tässä). Tupsu napataan tyvestään ensimmäisten sormien (etu-, ja keskisormi sekä peukalo) väliin niin, että tupsu osoittaa yläspäin ja heinänvarsi alas. Sitten kysytään kaverilta "Kukko vai Kana?". Kaveri toivoo mielessään, ja sanoo jommankumman. Sitten heinän varresta vedetään alaspäin, ja katsotaan, millainen tupsu sormien väliin jää. Jos siinä on pitkä pää, on se "kukko", ja jos tupsu on tasainen, se on "kana". Jos kaveri arvasi oikein, hänen esittämänsä toive toteutuu.
Toivomuksiin kokeiltiin lapsena kaikenlaisia hupsuja juttuja, enkä muista enää kuinka hyvin ne toteutuivat jos arvasi oikein..

Olen elämäni aikana törmännyt useasti ja moniin tällaisiin uskomuksiin, joten ajattelin listata näitä tännekin. Myönnän itsekin noudattavani näistä muutamaa, puhumattakaan että monet konstit ovat todella hauskoja.
Näitä kikkoja noudattamalla voit siis esittää toivomuksen, joka varmasti toteutuu, tai ainakin toivomuksen, joka saattaa toteutua suuremmalla todennäköisyydellä kuin toivomus, joka esitetään ilman tällaisia perusteellisia esivalmisteluja ja sattumia:

Kun näet jonkin seuraavista:
-Vuoden ensimmäisen, uuden joulukuusen.
-Sateenkaaren jonka molemmat päät näkyvät.
-Tähdenlennon.
-Morsiamen valkoisessa hääpuvussa, edellyttäen, ettet itse ole mukana häissä tai liity k.o. hääseurueeseen millään tavoin.
-Päivän ensimmäisenä näkemäsi auton rekisterikilvessä on kolme samaa kirjainta tai -numeroa (tai molemmat, saat kaksi toivomusta). Aina parempi, jos k.o. numerot ovat parillisia.
-Musta kissa ylittää tien edelläsi kulkevan henkilön ohi.
-Valkea kissa ylittää tien edestäsi oikealta vasemmalle.
-Auringon, yksitoista tähteä ja vanhan naisen yhtäaikaa.
-Kuun, auringon, ja kolme oravaa yhtäaikaa.
-Kolme veljestä kuusen alla, ja kuun, ja auringon yhtäaikaa.
-Valkoisen hevosen, auringon ja kuun yhtäaikaa.
-Nuohoojan, ja ohitat hänet vasemmalta puolen kädet taskussa, saat soivoa ja se toteutuu.
-Jos näet käärmeen Matopäivänä, esitä sille toivomus ja se toteutuu.

Kun jokin seuraavista tapahtuu:
-Kun vuosi vaihtuu, voit toivoa keskiyön kellonlyömällä.
-Kun vuoden vaihduttua joudut jossain yhteydessä lopulta kirjoittamaan uuden vuosiluvun vanhan sijaan.
-Kun leppäkerttu, jolla on parillinen määrä pilkkuja selässään, lentää kädellesi, saat toivoa aina kun se kävelee sormenpäähän.
-Kun kissa on tulossa huoneeseen, mutta se pysähtyykin oviaukkoon, voit toivoa. Jos kissa sitten astuu huoneeseen oikea tassu edellä, toiveesi toteutuu.
-Löydät harakan pyrstösulan.
-Jos löydät nelilehtisen apilan ja syöt sen.
-Jos puusta tippuu käpy päähäsi.
-Jos saat omenan, perunan, nauriin, tms. pyöreän syötävän kuorittua veitsellä ilman että kuori katkeaa, kuoriessasi ajattelema toive toteutuu.
-Jos aivastat kolme kertaa ja ajattelet samalla toivetta jonka haluat toteutuvan.
-Kun saat ehyen, sileän setelin, ja taitat sen keskeltä, voit toivoa samalla.
-Jos ommellessa menee lanka solmuun, ja saat sen auki katkaisematta lankaa.
-Kun automatkalla saavut tunneliin, ja pidätät hengitystäsi tunnelin päästä päähän koko matkan saat toivoa.
-Jos puet vahingossa paidan nurin, niskapuoli eteenpäin päällesi, voit toivoa kun käännät paidan oikeinpäin.
-Jos sattumalta kävelet sisarusten väliin niin, että nuorempi on vasemmalla puolellasi.
-Jos sattumalta istut nimikaimojen väliin, voit toivoa.
-Jos kohdallesi osuu kolmen saman numeron sarja (kuten vuoronumero virastossa tai ostostesi yhteissumma kuitissa). Aina parempi, jos numerot ovat parillisia.
-Jos sanot sattumalta yhtäaikaa saman sanan toisen henkilön kanssa, saatte toivoa. Tämä ei toimi jos varta vasten tahallanne sanotte sanoja yhtäaikaa saadaksenne toivomuksen.
-Jos samana päivänä lyöt kolme kertaa (vahingossa) saman varpaan samaan paikkaan niin, että joka kerralla tekee kipeää, saat toivoa.
-Kun aukaisemasi "Avataan tästä" -pakkaus todella "avautuu tästä".

Kun teet jotain seuraavista:
-Kun ripsi irtoaa, ja otat sen vasemman käden etusormen päähän ja puhallat toivoen samalla. Jos ripsi puhaltuu näkymättömiin/katoaa, toive toteutuu. Jos ripsi jää sormenpäähän, toive ei myöskään toteudu.
-Kun juhannusyönä kerää tyynyn alle seitsemän eri kukkaa (eli toivomuskimppu), ja laittaa ne tyynyn alle ja esittää toivomuksen, se toteutuu. Aina parempi, jos kukat kerää seitsemeltä eri niityltä.
-Heität kolikon toivomuslähteeseen/-kaivoon.
-Jos löydät hevosenkengän, heität sen silmät kiinni vasemman olkapääsi yli, ja esität samalla toivomuksen.
-Kun ensimmäistä kertaa ylität jotain siltaa ja toivot, se toteutuu. Parempi vielä jos onnistut pidättämään henkeäsi sillan päästä päähän toivoessasi.
-Onnistut puhaltamaan kaikki syntymäpäiväkakkusi kynttilät sammuksiin yhdellä puhalluksella.
-Jos onnistut puhaltamaan kaikki voikukan hahtuvaiset siemenet kannastaan yhdellä puhalluksella.
-Kun kaulakorun lukko on siirtynyt niskasta eteen, ja siirrät sen takaisin niskaan.
-Kun kivellinen vihki/kihlasormus on kääntynyt kivi kämmeneen päin, ja käännät sormuksen oikeinpäin.
-Jos syöt herneenpalon, jossa on yhdeksän hernettä, voi toivoa.
-Jos popkornin paahtuessa, ja jyvien poksuessa kattilassa esittää rakkauteen tai rahaan liittyviä toiveita, ne toteutuvat, jos poksahdus kuuluu toivetta lausuessa.
-Joka saa ensimmäisenä sadosta maistaa uutisperunoita, ja esittää toiveen, niin se toive toteutuu.
-Voit toivoa, jos leikkaat omenan pituussuunnassa keskeltä kahtia. Jos siemenet pysyvät ehjinä, toiveesi toteutuu.
-Jos saa siroteltua suolaa vapaana elävän korpin, tai, lähteestä riippuen harakan tai variksen, nokalle, saat toivoa suolan ollessa nokalla.
-Kun pääset sen puun tuntumaan, missä käki kukkuu, ja kosketat puuta, eikä käki lopeta kukkumistaan, koskettaessasi toivomasi asia toteutuu.
-Jos syöt lintua, voit vetää toivomusluuta ystäväsi kanssa. Toivomusluu eli hankaluu (Furcula) on linnun rintalastan ja kaulan yhtymäkohdassa sijaitseva, V:n tai Y:n muotoinen, kaksihaarainen luu. Molemmat ruokailijat ottavat kumpikin yhdellä kädellä kiinni yhdestä luun sakarasta, esittävät mielessään toiveen ja vetävät. Se toivoja, jonka käteen luun hanka, eli yhtymäkohta jää, voi odottaa toiveensa toteutuvan. Alueittain toivomusluuta vedetään tietyillä sormilla, esim. Englannissa ja Amerikassa käytetään pelkkiä pikkurillejä (vasen käsi vastaan ottaa).
-Sytytä kynttilä ikkunallesi (mielellään jonakin juhlapäivänä, kuten Vappuna, Kekrinä tai Talvipäivänä, tms.), tee toivomus, ja avaa ikkuna. Jos tuuli ei sammuta kynttilääsi minuutin kuluessa, toiveesi toteutuu.
-Kun sytytät askin viimeisen tulitikun askinsa käyttämättömällä raapaisupinnalla.
-Kun sytytät askin viimeisellä tulitikulla askisi viimeisen savukkeen (edellä mainittu, tulitikkuaskin käyttämätön raapaisupinta voi tosin olla tässä bonusta).
-Kun avaat iskemättömän savukeaskin, on ensimmäinen savuke käännettävä, ja poltettava viimeisenä, jotta se toisi onnea. Jos tarjoat sen viimeisen, käännetyn savukkeen toiselle, hän saa toivoa sytyttäessään savukkeen.

*Toivomusta voi lisäksi aina boostata toivomalla silmät kiinni ja kirjoituskäden sormet ristissä. Aina parempi, kun toivot ääneti, etkä kerro kenellekään mitä toivoit. Loogista sinänsä, ainakaan silloin kukaan ei voi irvailla sinulle hyväuskoisuudestasi jos toiveesi ei toteudukaan..
Toivotun toiveen toteutumista voi kokeilla myös heittämällä keppiä; Keppi heitetään ilmaan. Jos se jää maahan pystyyn, toive toteutuu. Jos se jää pystyyn vinoon, toive toteutuu, muttei haluamallasi tavalla, ja jos keppi kaatuu, toive ei toteudu.
Onnea toivomuksiin :)

Ei kommentteja: