maanantai 16. marraskuuta 2015

Pähkinäiset Linssipyörykät

2 1/2 dl Punaisia linssejä
1 dl Sekalaisia pähkinöitä hienona rouheena
1 Keskikokoinen sipuli hienonnettuna
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 rkl Seesaminsiementahnaa (tai tahinia)
1-2 rkl Kikhernejauhoa
1 rkl Suunmukaista curryjauhetta
1/2 tl Jauhettua korianteria
1 tl Suolaa
Öljyä paistamiseen

-Huuhtele linssit kylmällä vedellä, ja keitä kypsiksi. Siivilöi kypsät linssit, huuhtele kylmällä vedellä, puristele kuiviksi, ja laita sekoituskulhoon
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia kunnes seos muuttuu läpikuultavaksi
-Lisää pannulle curry ja korianteri, ja jatka paistamista kunnes seos alkaa tuoksua
-Kaada sipuliseos sekoituskulhoon ja lisää seesamitahna, pähkinärouhe, 1 rkl kikhernejauhoa ja mausta suolalla
-Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi, lisää tarvittaessa kikhernejauhoa
-Kaada nyt vähän öljyä johonkin kippoon tai laakealle lautaselle, missä on helppo kastella käsiä
-Laita paistinpannu kuumenemaan, ja kaada pannulle runsaasti öljyä
-Muotoile öljyastiaan kostutetuin käsin taikinasta keskikokoisia pyöryköitä (15-16 kpl). Lopun öljyn astiasta voi lorauttaa pannulle

-Paista pyöryköitä säännöllisesti käännellen, kunnes ne ovat tasaisesti ruskistuneet, ja nostele valmiit pyörykät valustumaan esim. serlalla vuoratulle lautaselle.

*Tarjoile pullat sellaisenaan kastikkeen, dippikastikkeen, riisin ja/tai lisukkeiden kera, tai esim. pitaleivän, wrapin tai sämpylän täytteenä. Pyörykät sopivat hyvin myös kastikkeisiin ja uunivuokiin.
Valmiit pyörykät voi myös pakastaa.

Myös maapähkinät, vaikka palkokasveja ovatkin, sopivat tähän mainiosti. Kikhernejauhon voi tässä korvata hyvin myös maissitärkkelys-, tai vehnäjauholla.

Ei kommentteja: