tiistai 7. joulukuuta 2010

Ratan Pulao

3 dl Riisiä (miel. Basmati)
8 dl Kylmää vettä
1 Pieni sipuli
1 Porkkana
100-200 g Herkkusieniä
1 dl Herneitä (Pakaste sopii hyvin)
1 dl Maissia (Pakaste sopii hyvin)
Kasviöljyä paistamiseen
 
Mausteet:
1 tl Kuminansiemeniä
1 Kanelitanko
8 Kokonaista neilikkaa
Muutama mustapippuri
1 tl Jauhettua kurkumaa
Cayennenpippuria

-Huuhtele, perkaa ja hienonna sienet
-Perkaa ja hienonna porkkana ja sipuli, laita sivuun
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja lisää kokonaiset mausteet. Kuullota niitä muutama minuutti kunnes seos alkaa tuoksua
-Lisää kaikki kasvikset, ja paista sekoitellen muutama minuutti
-Mittaa pannulle riisi, ja sekoita kunnes jyvät öljyyntyvät kauttaaltaan
-Sekoita joukkoon kurkuma ja sopivasti cayennenpippuria, lisää vesi ja sekoita
-Kiehauta, ja käännä levyä pienemmälle. Hauduttele miedolla lämmöllä kunnes riisi on imenyt veden
-Sekoita valmis ruoka kuohkeaksi, ja napsi pois kokonaisia mausteita sitä mukaa kun näet niitä.

*Ratan Pulao tarkoittaa vapaasti käännettynä suunnilleen samaa kuin Jalokiviriisi, tai Korutettu riisi, ja se on saanut nimensä raikkaasta värimaailmastaan. Ruokalaji tunnetaan myös Lähi-idän maissa, nimellä Morasa' Polow, ja ruoan paikalliset muunnelmat koristellaan usein granaattiomenan siemenillä, jotka näyttävät annoksessa kuin pieniltä rubiineilta. Tämä on hyvää ja täyttävää sekä omana ruokalajinaan että lisukkeena, ja aineksia voi vaihdella vähän saatavuuden ja mielitekojen mukaan, kunhan ruoka pysyy värikkäänä. Kokeile esim. Naurista, kurpitsaa, paprikaa, papuja tai chilipalkoa :)
Toisaalta, voit samoin myös jättää pois aineksia joista et pidä.

Ei kommentteja: