tiistai 16. huhtikuuta 2013

Avokado-Caesar

Caesar-salaatin ruokaisuutta voi lisätä täytteitä vaihtelemalla. Oma suosikkini, ja kasvissyöjille sopiva vaihtoehto on avokado:

2 Ruukkua jääsalaattia tai romanescoa (tai 1 ruukku molempia)
1 Ruukullinen rucolaa
2 Sopivan kypsää avokadoa
1/2 Sitruuna avokadolle
Parmesanjuustokepala
Caesar-kastiketta
Rouhittua mustapippuria

-Huuhtele ja revi salaatti kulhoon
-Leikkaa avokado puoliksi, poista kivet ja tiristä puolikkaille vähän mehua sitruunasta
-Kuori avokadonpuolikkaat ja viipaloi ne. Tiristä päälle taas vähän sitruunamehua 

Krutongit:
Öljyä tai Valkosipuliöljyä
Muutama leipäviipale

-Sivele paahtoleipäviipaleet kevyesti valkosipuliöljyllä, ja leikkaa kuutioiksi
-Paahda leipäpalat pannulla valkosipuliöljyssä, nosta sivuun odottamaan 

Kokoa salaatti;
-Revi lautaselle salaattia, ja asettele päälle avokadoviipaleita ja rucolaa
-Kaada päälle salaattikastiketta, höylää päälle juustohöylällä tai perunankuorimaveitsellä lastuja parmesanista ja koristele leipäkuutioilla
-Rouhi pinnalle vielä vähän mustapippuria.

*Niin, kaikki liha-täytteiset Caesar-salaatit ovat siis myöhempi keksintö, alunperin salaatti sisälsi vain kastikkeella, parmesanilla ja krutongeilla höystettyä salaattia. Voit kokeilla tähän myös eri salaatteja. Parmesan-juustokkeen voi myös jättää pois, sillä se on ihan törkeän kallista ;(

Ei kommentteja: