maanantai 13. lokakuuta 2014

Syksyiset maustekakkupalat

Syksyn samettisen tummiin iltoihin sopivat mausteisen mukaellut mokkapalat..

2 1/2 dl Ruskeaa sokeria
1 1/2 dl Muussattua Banaania
1 1/2 dl Markissulaa
2 dl Mantelimaitoa (tai soijamaitoa)
1 rkl Raastettua appelsiinin kuorta
1 tl Jauhettua kanelia
1 tl Jauhettua pomeranssinkuorta
4 1/2 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
3 rkl Tummaa kaakaojauhetta

-Laita uuni lämpeämään 175'C asteeseen ja vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla
-Sekoita leivinjauhe, kaakao, kaneli ja pomeranssi jauhoihin
-Vatkaa banaanisose ja sokeri kuohkeaksi
-Kaada joukkoon vähän mantelimaitoa, jäähtynyt markissula ja appelsiininkuori, sekoita
-Lisää n. 1/3 jauhoseoksesta, ja puolet lopusta maidosta. Sekoita
-Lisää loput jauhot kahdessa erässä, ja loput mantelimaidosta. Sekoita hyvin.
-Kaada valmis taikina pellille.
-Paista 175'C n.10-15 min.
-Voit kokeilla kypsyyttä tökkimällä taikinalevyä keskeltä hammastikulla; Jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista vielä hetki.
-Nosta valmis taikinalevy uunista, valmista kuorrutus:

Kuorrutus:
1/2 dl Markissulaa
1/2 dl Kahvia
1 tl Vaniljasokeria
1 tl Ruusuvettä
Tomusokeria

-Sekoita voisula, kahvi, ruusuvesi, kaakao ja vaniljasokeri
-Lisää seokseen tomusokeria pari ruokalusikallista kerrallaan niin, että seoksesta tulee paksuhko tahna

-Levitä kuorruke lämpimän taikinalevyn päälle, ja anna jäähtyä rauhassa.
-Leikkaa taikinalevyn reunat varovasti pois, ja leikkaa jäljelle jäänyt levy sopiviksi annospaloiksi.

*Tarjoile sopivasti jäähtyneet palat kuuman teen, kaakaon, tai kahvin kyytipoikana :)

Ei kommentteja: