keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Syyspannari

Syyskauden aloituksen jääkaapintyhjennyksestä tulee usein pannukakku..

Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen.
 
Täyte:

n. 100-200g Maidottomia metsäsieniä
1 Isohko sellerinvarsi
Pari senttiä purjon valkoista osaa
2-4 Palaa pakastepinaattia
2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
Rouhittua mustapippuria
2 dl Uunikelpoista juustokeraastetta
Nokare markista paistamiseen

-Perkaa sienet ja leikkaa sopiviksi paloiksi
-Viipaloi selleri ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Lisää purjoa tarvittaessa, niin että sitä on suunnilleen yhtä paljon kuin selleriä
-Sulata markis pannulla ja lisää sienet. Paistele niitä kunnes neste alkaa irrota, ja lisää purjo, selleri ja valkosipuli, ja kuullota aineksia hissukseen niin, että ne pehmenevät ja neste haihtuu
-Käännä levy pois päältä ja lisää pannulle pinaatti. Sekoittele kunnes pinaatti sulaa
-Valmista taikina sillä välin kun täyte jäähtyy

Taikina:
1 dl Lientä kikhernepurkista
2 dl Kaurakermaa
1 dl Vettä
3 dl Vehnäjauhoja
2 rkl Maissitärkkelysjauhoa
2 tl Ruokasoodaa
1 tl Kuivattua timjamia
1/2 tl Suolaa
Nokare margariinia

-Voitele esim. piirakkavuoka markiksella
-Sekoita jauhot, timjami, suola ja sooda
-Sekoita kaurakerma ja vesi kulhossa
-Lisää kikhernepurkin liemi, sekoita hyvin
-Sekoita jauhoseos nesteisiin, vatkaa tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan

Pannarin kokoaminen:

-Lusikoi täytettä taikinan päälle, ja ripottele päälle tasaisesti vielä ruohosipulia, rouhi pinnalle mustapippuria, ja kuorruta komeus juustokeraasteella
-Laita vuoka uuniin ja paista ensin  200'C asteessa n. 10 minuuttia, ja käännä lämpö 225'C asteeseen, ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pannari saa vähän väriä

*Kokeile esim. kanttarelleja, suppilovahveroita tai ruskeita herkkusieniä, korvasieniä tai rouskuja (muista esikäsittely), tai vaikka tuoreita siitakesieniä.
Voit myös lisätä erilaisia yrttejä ja kasviksia, tosin, etenkin juurekset ja perunat kannattaa myös paistaa ennen käyttöä pehmeiksi, tällöin ne imevät itseensä vähän rasvaa ja mehevöityvät.

Ei kommentteja: