150g Vaaleita Soijapaloja
1 tlk Minimaissia
Pieni tlk (n.200g) Viipaloitua vesikastanjaa
Pieni tlk (n.200g) Ananasrenkaita mehussa
1 Punainen chili
2-3 rkl Panang-currytahnaa
n.2 dl Kookoskermaa
Vettä
Löyhä kourallinen limelehtiä
Pari kevätsipulinvartta
Vajaa desi tuoreita korianterinlehtiä
2 rkl Sokeria
2 rkl Soijakastiketta
1 tl Seesamiöljyä
Öljyä paistamiseen
Suolaa tarvittaessa
-Laita kuivatut soijapalat likoamaan kylmään veteen jääkappin jo edellisenä iltana
-Keitä soijapaloja suolalla, ja kevyesti riisiviinietikalla maustetussa vedessä n. 10min kunnes pehmeitä
-Kaada maissit ja vesikastanjat siivilään, leikkaa maissit puoliksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä valumaan
-Valuta ja paloittele ananaat erikseen. Hienonna kevätsipuli
-Öljyä kädet ja perkaa ja hienonna chili
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää soijapalat. Mausta paloja seesamiöljyllä paistamisen aikana, ja paista paloihin vähän väriä. Nosta sivuun, vähennä lämpöä
-Lisää pannulle vähän öljyä, ja lusikoi joukkoon currytahna ja lisää chili. Paistele currytahnaa kunnes se alkaa tuoksua, ja kaada pannulle kookoskerma, sekoita hyvin
-Kaada kookoskermapurkkiin vettä n. puoleenväliin asti, laita sivuun
-Mausta kastike sokerilla ja soijalla, ja lisää limelehdet, kevätsipuli ja soijapalat. Sekoita hyvin
-Sekoita kookoskermapurkin vettä niin, että saat kaiken jäljellä olevan kookoskerman talteen, ja kaada neste pannulle. Lisää vihannekset, sekoita
-Hauduttele kastiketta kunnes se vähän sakoo, ja maista suola ja sokeri. Lisää tarvittaessa suolaa tai ananasmehua purkista, ja revi joukkoon korianterinlehdet
*Tarjoile keitetyn riisin ja limetin kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti