torstai 2. toukokuuta 2013

Caesar-kastike

3/4 dl Maustamatonta majoneesia
n. 2 rkl Dijonin sinappia
3 Hienonnettua valkosipulinkynttä

n. 1 dl Extra Virgin oliiviöljyä
1 rkl Valkoviinietikkaa
3/4 dl Vegaanista parmesanraastetta tai Ravintohiivahiutaleita
1-2 rkl Sitruunan mehua
Suolaa ja pippuria

-Pese sitruuna ja purista siitä mehut
-Sekoita kosteat ainekset ja ravintohiiva blenderillä tasaiseksi tahnaksi. Mikäli kastike tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon oliiviöljyä kunnes koostumus on sopiva
-Tarkista maku, ja mausta suolalla ja pippurilla
-Lisää tarvittaessa öljyä jos haluat ohuemman kastikkeen

*Niin, alkuperäisen Caesar-kastikkeen "The-juttu" on parmesan-juusto, joka reseptissä korvataan vegaanisella vaihtoehdolla. Alkuperäiset kastikkeet olivat myös lihattomia, sillä ne eivät sisältäneet anjovista, sitä keksittiin lisätä vasta myöhemmin, ja myöhemmin anjovis vakiintuikin uudeksi Caesar-kastikkeen "The-jutuksi". Nykyisin jo useimmat kauppojen valmiskastikkeista sisältävät anjovisuutetta, joten allergikkojen ja vegejen on paras olla varpaillaan. Paras siis valmistaa kastike näin kotona :)

Ei kommentteja: