torstai 11. huhtikuuta 2013

Caesar-kastike

3/4 dl Maustamatonta majoneesia
n. 2 rkl Dijonin sinappia
3 Hienonnettua valkosipulinkynttä
n. 1 dl Extra Virgin oliiviöljyä
1 rkl Valkoviinietikkaa
3/4 dl Vegaanista parmesanraastetta tai Ravintohiivahiutaleita
1-2 rkl Sitruunan mehua
Suolaa ja pippuria

-Pese sitruuna ja purista siitä mehut
-Sekoita kosteat ainekset ja vegeparmesan/ravintohiiva blenderillä tasaiseksi tahnaksi. Mikäli kastike tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon oliiviöljyä kunnes koostumus on sopiva
-Tarkista maku, ja mausta suolalla ja pippurilla
-Lisää tarvittaessa öljyä jos haluat ohuemman kastikkeen

*Niin, alkuperäisen Caesar-kastikkeen "The-juttu" on ollut parmesan-juusto, joka tässä reseptissä korvataan vegaanisella vaihtoehdolla. Alkuperäiset Caesar-kastikkeet olivat myös kaikki lihattomia, sillä ne eivät sisältäneet anjovista, jota keksittiin jostain syystä lisätä reseptiin myöhemmin, ja niin anjovis vakiintuikin uudeksi Caesar-kastikkeen "The-jutuksi". Nykyisin jo useimmat kauppojen valmiskastikkeista sisältävät vähintäänkin anjovisuutetta, joten allergikkojen ja vegejen on paras olla myymälöissä varpaillaan, tai valmistaa kastike itse kotona :)

Ei kommentteja: