tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kitsune Udon

Eli kettu-udon :)

1pkt (n.200g) Udon nuudeleita ruokailijaa kohti

Abura-agea, yksi levy ruokailijaa kohti
Hienonnettua ruoho-, tai kevätsipulia

Liemi:
1/2 annosta dashia
3 rkl soijakastiketta
2 rkl Miriniä
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa

-Leikkaa Abura-age levyt puoliksi
-Lisää nuudelit liemeen, ja hauduttele niitä hiljaisella lämmöllä n. 15 minuuttia. Udon kestää hyvin haudutusta ja imee makuja
-Nosta nuudelit annoskulhoihin, ja kiehauta Abura-agepalat liemessä (n.1 min.)
-Lisää kaksi Abura-agelevyn puolikasta jokaiseen nuudelikuppiin, kaada lientä hiukan yli puoleenväliin kulhoa, ja koristele annos hienonnetulla kevätsipulilla.

*Kitsune Udon on alkujaan tähderuoka, ja siihen on käytetty ruoanlaitosta sivuun pistettyjä aineksia. Kevätsipulin lisäksi annoksen voi koristella ryöpätyllä pinaatilla tai vastaavalla lehtikasviksella, tai viipaloidulla siitakesienellä. Voit käyttää koristeluun liemessä keittämiäsi sieniä tai kuivattuja tomaatteja. Tämä reseptini on vanhanaikainen, sillä moni nykyannos sisältää myös annosta kohden viipaloidun, japanilaisen kalakakun, kuten Kamabokon tai Narutomakin.
Kitsune tarkoittaa japaniksi kettua. Inari on Japanilaisessa kulttuurissa mm. hyvinvoinnin, hedelmällisyyden, yltäkylläisyyden ja riisin henkilöitymä, jonka palvelijoita ja sanansaattajia ovat ketut (erityisesti valkeat ketut), joiden kerrotaan olevan erityisen mieltyneitä tällaiseen paistettuun tofuun. Abura-age tofua löytää aasialaisia elintarvikkeita kauppaavista myymälöistä, mutta myös Inari-age sopii tähän.

Ei kommentteja: