keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Marinoidut herkkusienet

200g Säilöttyjä, kokonaisia herkkusieniä (kuvassa), tai 300g pieniä, tuoreita herkkusieniä

Marinadi:
Loraus balsamicoa
1-2 rkl Sokeria
n.1 tl Suolaa
1/2 tl Mustapippuria
1/4 tl Valkopippuria
1/4 tl Viherpippuria
2 Hienonnettua tai puristettua valkosipulinkynttä
1/2 dl Tuoretta, hienonnettua persiljaa
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
Loraus rypsi- tai oliiviöljyä

-Huuhtele tölkkisienet, puristele vaikka keittiöpyyhkeellä kuiviksi. Tuoreille sienille riittää kevyt huuhtelu, leikkaa kannasta kuiva osa pois ja rapsuttele mahdollinen multa lakista. Laita sienet kulhoon
-Sekoita etikka, mausteet, yrtit ja öljy sienten sekaan tasaisesti. Tuoreille sienille kannattaa lorauttaa vähän enemmän öljyä ja etikkaa, sillä ne ovat säilykesieniä kuivempia ja imevät nestettä kuin, no, sienet
-Laita sienet kannelliseen astiaan, ja anna maustua jääkaapissa välillä sekoitellen minimissään pari tuntia tai yön yli. Tuoreita sieniä kannattaa marinoida vähän pidempäänkin.

*Tarjoa sienet esim. leipätarjottimen tai grilliherkkujen lisukkeena, välipalana, tai muuten vaan pääruoan kera. Marinoidut sienet antavat myös mukavasti makua salaatille ja ilmettä eväsrasioihin.

Ei kommentteja: