maanantai 13. syyskuuta 2010

Friteerattua Sipulia

Näyttää ihanasti tippaleiville ;)

3-4 Isohkoa sipulia
2-3 Valkosipulinkynttä
1/2 dl Pellavansiemeseosta
2 dl Kikhernejauhoja
1 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 1/2 tl Soodaa tai leivinjauhetta
1/2 - 1 tl Cayennenpippuria
1/2 tl Suolaa
n.4 dl Kädenlämpöistä vettä
Öljyä uppopaistoon

-Sekoita kuivat aineet keskenään
-Hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi sipulit. Laita sivuun pari sipulisuikaletta
-Sekoita jauhoseokseen vettä kunnes seos muistuttaa lettutaikinaa, lisää pellavaseos jauhoseokseen ja sekoita
-Lisää sipulisuikaleet, sekoita hyvin

-Kaada öljy kattilaan tai wokkiin, ja kuumenna. Kokeile öljyn kuumuutta sipulisuikaleella; Öljy on valmis uppopaistoon kun siihen laitettu sipulisuikale alkaa poreilla
-Nostele taikinasta kauhalla sipulisekoitusta kuumaan öljyyn. Paista kerralla 3-4 kpl, pannun koosta riippuen
-Öljyyn juuri nostettu kokkare voi tarttua pohjaan, joten käytä apunasi puulastaa jolla irrotat sipulikokkareen kellumaan öljyyn
-Käännä kokkareet pari kertaa paistamisen aikana, niin että niistä tulee tasaisen kullanruskeita
-Nostele valmiit kokkareet valumaan, ja laita uudet paistumaan öljyyn, jne.
-Tarjoa vastapaistettuina keitetyn riisin ja makean chilikastikkeen kera.

*Voit friteerata näin muitakin kasviksia, esim. kukkakaalia, perunaa, paprikaa tai vihreitä papuja. Kikhernejauhoja löytää monista etnisiä elintarvikkeita myyvistä liikkeistä nimellä Gram-flour.

Ei kommentteja: