torstai 21. lokakuuta 2010

Yrttinen pähkinärisotto

3 dl Riisiä (kuten Basmati tai Jasmiini)
n.8 dl Kasvislientä
1 Iso, hienonnettu sipuli
3 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
Vajaa rkl kuivattua Timjamia
1 tl Tuoretta tai kuivattua Salviaa
Ripaus Cayennenpippuria
1 dl Sekalaisia, rouhittuja pähkinöitä
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
Öljyä
Suolaa ja pippuria

Lisäksi:
Paahdettuja kurpitsansiemeniä

-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä hetki sipulia ja valkosipulia
-Lisää pannulle riisi, ja sekoittele, kunnes riisi on kauttaltaan rasvaista
-Lisää reilu pari desiä lientä, kuivatut yrtit, mausteet ja puolet pähkinärouheesta
-Kiehauta, ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on melkein imeytynyt, ja lisää taas reilu pari desiä lientä ja jatka hauduttelua jne. kunnes riisit ovat pehmeitä, ja ruoan koostumus sopivan napakka
-Nosta kattila levyltä, lisää ravintohiivahiutaleet, loput pähkinärouheesta, ja loraus öljyä kattilaan, ja sekoita hyvin
-Peitä kannella ja anna tekeytyä n.10 min.
-Tarkista suola, ja lisää tarvittaessa
-Tarjoile paahdettujen kurpitsansiementen kera

*Lisukkeeksi sopii hyvin patonki, tms. vaalea leipä sekä raikas, hedelmäinen salaatti.
Mikäli sinulla on kevätsipulia (2 vartta riittää), kokeile ihmeessä sitä sipulin sijaan. Myös parilla sipulinkaislalla saat ruokaan kaunista vihreää, itselläni oli nyt vain tavallista sipulia. Punasipulilla saat tietysti kivaa, liilaa sävyä. Mikäli kotoasi löytyy aurinkokuivattua tomaattia, sitä voi lisätä mukaan hautumaan, nam :)
Vaikka maapähkinä on palkokasvi, se sopii myös tähän mainiosti (ellet ole yliherkkä tai allerginen). Kurpitsansiemenet voi korvata esim. paahdetuilla pinjansiemenillä tai krutongeilla.

Ei kommentteja: