keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Pehmeä Sosekeitto Kahdella Tavalla

Perinteinen Sosekeitto

n.1/2 kg Porkkanoita
1 Iso sipuli
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 l Kasvislientä
1 rkl Kuivattua timjamia tai meiramia
Suolaa ja pippuria

-Pese ja kuori porkkanat
-Silppua sipuli, kuutioi porkkanat
-Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi, ja lisää porkkanat, sipulisilppu, valkosipuli ja timjami
-Keitä kunnes porkkanat alkavat pehmetä
-Nosta kattila levyltä, ja aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella
-Vähennä lämpöä, nosta kattila takaisin levylle, ja hauduttele keittoa kunnes koostumus on sopivan paksu
-Maista, lisää tarvittaessa suolaa ja mausta pippurilla.

*Tarjoile keitto halutessasi vegesmetananokareen ja persiljasilpun kera :)

Kermainen Sosekeitto

-Valmista samoin kuin edellä, mutta lisää keittoon ennen soseuttamista 2-3 rkl Tofutin tuorejuustoketta, sekoita hyvin, että juustoke alkaa liueta, ja soseuta keitto
-Viimeistele keitto lisäämällä valmiiseen keittoon hieman makusi mukaisia tuoreyrttejä, kuten hienonnettua persiljaa, rakuunaa tai meiramia

*Tämän tein siis porkkanoista, mutta muitakin juureksia/kasviksia voi toki lisätä mielen mukaan. Keittoon porkkanoiden seuraksi sopivat esimerkiksi nauris, lanttu, ja vaikka peruna, ja keiton voi höystää sellerinvarrella tai palalla juuriselleriä. Tarjoile keitto tuoreen leivän tai krutonkien kera ;)

Ei kommentteja: