keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Rakkausyrtit ja Muita Lemmenrohtoja

Suvi Heinon teos lupailee ainakin takakannellaan "Uutta eloa ja iloa rakkauselämään". Kirjaan on koottu sekä uusia että wanhoja lemmennostatukseen käytettyjä kasveja sun muita rohdoksia, myrkyllisistä vaarattomiin. Teoksen alussa esitellään lemmennostatuksen historiaa sekä suomessa että maailmalla.
Erilaisten afrodisiakkejen käytöstä kerrotaan myös hyvin, vaikka teksti paikka paikoin onkin aika tiivistettyä. Myös erilaisia reseptejä sekä kastikkeisiin, lemmendrinksuihin että maustesekoituksiin on tarjolla, joita kaikkia voi kokeilla vaikkapa kotikeittiössä.

Kirja ei kerro pelkästään kasveista ja rohdoksista, vaan sisältää myös tietoa elimistölle suotuisista vitamiineista ja hivenaineista, ohjeita rentouttaviin hierontoihin ja kylpyihin, sekä erilaisista fyysisistä harjoituksista, joilla parantaa yleiskuntoa lakanoiden välissä tai kiinteyttää lantionpohjan lihaksia. Monista muista lemmenrohtokirjoista poiketen tämä teos tarkastelee myös jotain rakkauselämän kiusallisia ongelmia, kuten seksuaalista kylmyyttä ja impotenssia.

Kirjan lopussa lähdeviittauksia ja kirjallisuutta, ja runsaat neljä hakemistoa; Suomenkielisten nimien mukainen, latinankielisten nimien mukainen, asiahakemisto ja reseptihakemisto.
175 sivua

+Kovakantinen
+Kätevän taskukokoinen teos
+Selkeä jaottelu, kasveista kerrotaan asiallisesti
+Piirroskuvitus, mutta kasvit tunnistaa kuvien perusteella

-Kuvitus on runsasta, mutta ankean mustavalkoista
-Erillinen kansipaperi joka nuhraantuu helposti

Ei kommentteja: