torstai 27. toukokuuta 2010

Pirunpasta

Tämä on kipakka chilipasta joka sopii mainiosti tulisten ruokien ystäville ;) Nou Hätä, avokado pyöristää ihan mukavasti äkäistä chiliä:

2 Kypsää avokadoa
2-3 Suunmukaista chilipalkoa
1 dl Vegefraichea
2 Valkosipulin kynttä
1/2 Sitruunan mehu
1 rkl Suunmukaista chilikastiketta
Vajaa 1tl suolaa
1 tl Sokeria

Lisäksi:
Keitettyä pastaa kahdelle
Extra Virgin -oliiviöljyä

-Keitä pasta kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Pastan kiehuessa voit valmistaa kastikkeen
-Kuori valkosipulit ja perkaa chilit
-Purista valkosipulinkynnet astiaan ja hienonna joukkoon chilit
-Kuori ja halkaise avokadot, poista siemenet. Kostuta kädet sitruunamehulla, ja hiero avokadonpuolikkaat sitruunalla jotta ne eivät tummu. Leikkaa avokadot karkeiksi paloiksi, lisää kippoon. Jos avokadot ovat hyvin pehmeitä, kaiva ne lusikalla kuoristaan suoraan kippoon.
-Purista hieman sitruunamehua avokadonpaloille, ja lisää fraiche, suola, sokeri ja chilikastike
-Muussaa avokadonpaloja kevyesti haarukalla sekoittaen samalla kaikki aineet tasaiseksi. Muutama avokadosattuma kannattaa kuitenkin jättää ehjäksi
-Siivilöi valmis pasta, ja huuhtaise vain pikaisesti kylmän veden alla
-Lorauta pastalle hieman oliiviöljyä, ja sekoita avokadoseos pastan joukkoon. Ohenna tarvittaessa tilkalla keitinvettä tai oliiviöljyä. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Tarjoile pasta suunmukaisen chilikastikkeen, tai juustokeraasteen kera.

*Väriä pastaan saat valitsemalla ruokaan eri värisiä chilejä, tai kokeile vaikka tricolore-pastaa. Voit kokeilla myös yhdistelemällä ruokaan eri chililajikkeita :)
Suosittelen useimpien ruokakauppojen vihannesosastoilta löytyviä, viiden-kuuden erilaisen chililajikkeen mixejä, joissa on hauskoja lajikkeita kokeiluun.
Itse käytin tähän Srirasha-chilikastiketta, mutta esim. Tabasco tai Encona sopii tähän kivasti.
Tulisuutta taittamaan voi tarjota myös patonkia.

Ei kommentteja: