keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Uppopaistetut riisipallerot

Tämä on helppo, ja herkullinen tapa kierättää eilisen riisin jämät. Tarvitset:

Eilistä, keitettyä riisiä
Näppikipon

-Ota käsiisi about ruokalusikallinen riisiä kerrallaan, ja muotoile riisi kylmällä vedellä kostutettujen kämmentesi välissä soikeahkoksi, tiiviiksi palleroksi
-Laita valmiit palloset lautaselle vierekkäin sitä mukaa kun ne valmistuvat.
-Halutessasi, pirskota valmiille pallosille kevyesti soijakastiketta.

Frittitaikina:
1 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 dl Maissitärkkelysjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
-Sekoita ainekset
-Lisää haaleaa vettä kunnes saat lettutaikinamaisen seoksen

-Kuumenna öljy esim. wokkipannussa. Voit kokeilla öljyn paistovalmiutta esim. leipäpalalla.
-Dippaa pallero kerrallaan taikinaan, ja laske se varovasti kuumaan öljyyn paistumaan.
-Uppopaista n. 4-5 riisipalleroa kerralaan.
-Kun pallerot ovat kauttaaltaan kullanruskeita, nostele ne ritilälle tai imupaperin päälle.
-Tarjoile dipattavaksi makean chilikastikkeen kera.

*Aasialaistyyliset elintarvikeliikkeet myyvät myös valmiita, edullisia frittijauho-seoksia, joita kannattaa myös kokeilla.

Ei kommentteja: