torstai 13. toukokuuta 2010

Täytetyt herkkusienet

Tarvitset n.10 kpl isoja herkkusieniä

Täyte:
n. 200 g Tofutti-tuorejuustoketta (tms.)
2 rkl Tuoretta, hienonnettua persiljaa
2 rkl Hienonnettua mäkimeiramia
2 Viipaletta kuivaa paahtoleipää
1 dl Juustokeraastetta
1 Pieni, hyvin hienonnettu sipuli
Pari hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2 tl Pippurisekoitusta
Suolaa tai yrttisuolaa maun mukaan
Öljyä paistamiseen

-Perkaa sienet; Huuhtaise lakit, leikkaa kuiva osa jalan päästä pois. Nypi mahdolliset nukat pois lakin reunasta ja jalan ympäriltä. Irrota jalat, laita talteen. Koverra jokaista sientä vähän "ontommaksi" vaikka teelusikalla
-Hienonna sienten koverrustähteet
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja sienen koverrustähteitä kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Jäähdytä
-Notkista tuorejuustoke, ja sekoita siihen sipuliseos, juustokeraaste, tuoreyrtit ja mausteet
-Asettele sienenlakit ylössuin leivinpaperin päälle uunipellille.
-Kuutioi ja murustele kuiva leipä, ja sekoita se tuorejuustokeseokseen
-Lusikoi täyte tasaisesti sienten sisälle, ja työnnä kanta täytteeseen.
-Paista 180'C n.20-30 min.

*Sienet voivat päästää nestettä uunissa, eli ole varovainen kun otat valmiit sienet ulos uunista. Nostele sienet ensin keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle, jotta liika kosteus imeytyy pois. Ole kuitenkin varovainen, ne ovat kuivia. Nostele valmiit sienet kuivalle tarjoiluastialle.
Sienistä valuneen nesteen voit säilöä vaikka pakastimeen, ja käyttää tarvittaessa kastikepohjana.
Jos raastat juustokkeen itse, käytä pientä terää. Jos käytät valmisraastetta, murustele se ensin erillisessä kipossa pienemmäksi. Mitä hienompaa raaste on, sen parempi.

Chilisienet:

-Lisää halutessasi täytteeseen hieman chilikastiketta, tai 1 perattu ja hienonnettu, tuore chilipalko maun mukaan.
-Kuullota alussa chili öljyssä sipulin, valkosipulin ja sienenpalojen kera, ja niin edelleen.

Vegonisienet:

-Lisää täytteeseen pari-kolme ruokalusikallista vegonia
-Sekoita varovasti ettei vegoni värjää koko täytettä.

Ei kommentteja: