perjantai 17. heinäkuuta 2009

Myytillisiä Tarinoita

Lienee yksi vanhimmista kirjoistani, sain tämän kirjan aikoinaan syntymäpäivälahjaksi. Olen aina tykännyt wanhoista suomalaisista kansantarinoista, joten tämä kirja pääsi jo lapsena kestosuosikkeihin, sitä lainattiin vain silloin kirjastosta :)

(Kuvassa vuoden 1947 -painos)

Suomen rikas tarinankerrontaperinne on melkeinpä yksissä kansissa tässä kirjassa. Kirjan tarinat kertovat wanhan Suomen uskomusolennoista, kuten haltioista ja kummituksista, joilla on sijansa ihmisten piilotajunnassa vielä tänäkin päivänä. Tarinat kerätty aikojen saatossa vähän ympäri suomea, ja esim. osa tarinoista onkin ihanasti murreasussaan taltioituja.

Myytillisiä Tarinoita on kattava kokoelma kansantarinoita, jotka on jaettu aihealueittain kertomuksessa esiintyvän olennon tai ilmiön mukaan, kuten Haltiat, Noidat ja Trullit, Vainajat, Aarteet, Käärmeet, Tautiolennot, Piru, Jättiläiset, Lintukotolaiset, jne. Jotkin tarinoista ovat hauskoja ja opettavaisiakin, toiset puolestaan jopa vähän pelottavia ;) Letkeää tarinankerrontaa värittää Erkki Tuomen eläväinen, kuvitus.
Ihana kirja.

+ Tarinat ovat lyhykäisiä, jaksaa lukea.
+ Paljon tarinatietoa erilaisista olennoista
+ Selkeä hakemisto
+ Komea mustavalkokuvitus

- Aika hankalankokoinen tiiliskivi.

Ei kommentteja: