maanantai 13. maaliskuuta 2017

Yum Woon Sen

250g Lasinuudelia
1 Porkkana
2 Sellerinvartta
1/2 Tuorekurkku
1 Maun mukainen chilipalko
1 Sipuli
Pari kourallista tuoreita korianterinlehtiä
 
Tofu:
1 Paketti (180g) So Fine:n "maustamattomia" tofukuutioita
2 Valkosipulinkynttä
1/2 tl Suolaa
3 rkl Soijaa
1 rkl Sokeria
Öljy paistamiseen
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja purista joukkoon valkosipuli
-Kuullota hetki, kunnes öljy alkaa tuoksua. Lisää tofut, ja sekoita hyvin
-Mausta paistamisen aikana kevyesti suolalla, ja lisää joukkoon soija
-Sekoita, ja paistele kunnes tofut saavat väriä
-Kaada tofut suoraan sekoituskulhoon muiden ainesten joukkoon.

Kastike:
2 Limetin mehu
1/2 dl Soijakastiketta
1 rkl Kylmää vettä
1/4 palaa Palmusokeria
-Rouhi palmusokeri morttelissa, ja sekoita kaikki ainekset keskenään kunnes sokeri sulaa

Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia
About 1 dl Paahdettuja, rouhittuja pähkinöitä

-Kuori porkkana ja sipuli, huuhtele sellerit ja kurkku, perkaa chili. Suikaloi porkkana ja sipuli ohuelti. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla, ja kuutioi kurkku. Viipaloi selleri, hienonna korianteri ja chili. Laita kaikki kasvikset sekoituskulhoon
-Lisää kasviksiin lämmin tofu suoraan pannulta. Sekoita
-Kaada kattilaan kylmää vettä, lisää nuudelit, ja laita levy päälle. Kun vesi alkaa kiehua, ja nuudelit ovat pehmeitä, laske viisi sekuntia, ja siivilöi nuudelit, ja huuhtele ne kylmällä vedellä jotta ne jäähtyvät kauttaaltaan
-Lisää nuudelit, ja kaada kastike nuudelien päälle. Sekoita hyvin
-Tarjoile hienonnetun kevätsipulin ja pähkinärouheen kera.

*Salaattiin voi halutessaan lisätä myös tomaattilohkoja, tai suikaloitua paprikaa :)

Ei kommentteja: