tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kasvispasta Kiinalaisittain

Spagetti saa noidan keittiössä hieman itämaisia vivahteita ;)

250g Spagettia
4 Kuivattua siitakesientä
1 Iso Porkkana
1 Vihreä paprika
1 Pieni sipuli
2 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl Tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1-2 rkl Chilipaputahnaa
Suolaa
Öljyä paistamiseen
Seesamiöljyä

Kastike:
2 Palaa Valkoista, fermentoitua tofua
4 rkl Soijaa
1 tl Tummaa soijaa
1/2 tl Tummaa kiinalaista riisiviinietikkaa
1 rkl Fariinisokeria
-Sekoita ainekset kipossa

-Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja laita sivuun
-Liota siitakesienet mielellään yön yli jääkaapissa, ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Älä vielä heitä liotusvettä pois
-Perkaa ja kuori porkkana ja sipuli, ja suikaloi molemmat ohuiksi suikaleiksi
-Huuhtele ja perkaa paprika, suilakoi ohueksi
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, lisää valkosipuli ja inkivääri, ja paistele kunnes seos alkaa tuoksua
-Lisää kaikki kasvikset pannulle, ja paista sekoitellen muutama minuutti kunnes sipuli alkaa pehmetä. Mausta kasviksia kevyesti suolalla paistamisen aikana
-Lisää sienet, chilipapukastike, ja kastike, ja sekoita hyvin
-Lisää kasvisseokseen spagetti, lorauta päälle vähän seesamiöljyä, ja sekoita hyvin
-Ohenna pastaa tarvittaessa sienten liotusvedellä

*Itse käytän yliherkkyyksieni vuoksi vain vihreää paprikaa, mutta jos sinulla ei ole ruokarajoituksia paprikoiden suhteen, kokeile tähän myös keltaista tai punaista paprikaa.
Spagetin sijaan voit kokeilla esim. nuudelimaisempaa, ohutta Capelli -spagettia.
Chilipaputahna (Chili bean paste/Chili bean sauce) valmistetaan fermentoiduista soijapavuista (ja/tai muista pavuista, soija on yleisin,), ja valmistajasta riippuen erilaisista mausteista. Chilipaputahnojakin on erilaisia, toiset vahvempia ja toiset miedompia. Jos et ole mausteisten ruokien ystävä, laita ruokaan vain 1 rkl chilipaputahnaa.

Ei kommentteja: