
About 3/4 dl Soijakastiketta
1 rkl Riisiviinietikkaa
Runsas 1 rkl Gochujang-tahnaa
4 tl Sokeria
2 Valkosipulinkynttä
1 Kevätsipulinvarsi
1 Punainen tai vihreä chilipalko
-Sekoita soija, etikka, gochujang ja sokeri kipossa
-Kuori valkosipulinkynsi, ja hienonna/purista se kastikkeeseen
-Hienonna kevätsipuli, ja perkaa ja hienonna chili. Lisää kastikkeesen
-Sekoita hyvin. Mikäli seos on kovin tankeaa, lisää tilkka kylmää vettä
-Säilytä valmista kastiketta jääkaapissa. Säilyy muutaman päivän
*Chojang on lyhenne Cho-Gochu-Jangista, joka tarkoittaa kastiketta, joka sisältää gochujang-tahnaa. Vertailun vuoksi, myös aiemmin esittelemäni Bibimjang on Chojang-kastike. Yangnyeom puolestaan tarkoittaa maustettua/mausteista :) Kastikkeen nimi ääntyy suunnilleen muodossa Jaahn-nieeom-dzhan. Keittiöstä riippuen kastikkeeseen saatetaan lisätä tuoretta inkivääriä, seesaminsiemeniä tai -öljyä, tai hunajaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti