1 Kypsä avokado
1/2 Sitruuna
100g Tuoreita-, tai pakasteherneitä
1 Ruukku basilikaa
1 Valkosipulinkynsi
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
1 tl Sokeria
Vajaa 1 tl Suolaa
Reilu loraus oliiviöljyä
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9I_mxNbjTSBQr4_NuR1xOIEMOVVFplcX0L1CnQT4JbZmcISr70eD5z_kLA6X-7-2xaCf_iwBCBzANjyt8olsHquF7KxeOp80KHfbfcMLMGf8bfVF1rusdQuTRRNdozBaSlLcpQUFGbgI/s320/AvokHerneLev.jpg)
-Ota pakasteherneet sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä
-Nypi basilikanlehdet kippoon, kuori ja hienonna valkosipuli
-Kuori ja kuutioi avokado, purista paloille mehua sitruunasta, etteivät ne tummu
-Laita herneet, avokadokuutiot, basilika ja valkosipuli tehosekoittimeen, lisää suola ja sokeri, ja lorauta päälle öljyä
-Aja ainekset suhteellisen tasaiseksi massaksi (pieniä sattumia saa olla), ja kaada seos sekoituskulhoon
-Maista, ja lisää tarvittaessa sitruunaa. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet, ja tarjoile tuoreeltaan esim. voileipäkeksien tai patongin kera.
*Säilö jäljelle jäänyt levite kannen tai Elmu-kelmun alle jääkappiin, missä se säilyy max. pari päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti