n.50g Soba-nuudeleita per ruokailija
Nuudelien keitinliemi, eli Sobayu
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgA9kYLaDGRtKloaE1PrNhoN64B_erADjQT6etJDCANMIjTjwIvY3hjLpQlGSOpcJXX_YBSYubkzoJEIZrysFGvm0GfKzYQE0VmqkqUKVB2i2GmpyklVO9JePeQFctItVGkY1qHS6a2nnU/s320/ZaruSoba.jpg)
Tsuketsuyu-dippikastike:
3/4 dl Dashia
1 dl Kaeshia
-Sekoita hyvin, laita jääkaappiin odottamaan
Lisäksi (Valitse mieleisesi höysteet):
Hienonnettua kevätsipulia
Suikaloitua punapeippiä
Vesikrassia tai versoja
Kizami Noria
Raastettua sitruunankuorta
Wasabia
Raastettua inkivääriä
Suikaloitua Garia
Paahdettuja seesaminsiemeniä
*Valitse ruokaan häysteitä vähän ruokailijoiden määrästä riippuen. Yhdelle-kolmelle henkilölle voi kattaa mausteet erikseen annoksen kanssa, kun taas useammalle mausteet voidaan kattaa omiin kipoihin/tarjoiluastioihin pöydän keskelle. Yleensä Zaru Soban kanssa tarjotaan yhtä-kolmea lisuketta, mutta mikäli ruokailijoita on useita, voit valita monipuolisuuden (ja mieltymysten) nimissä useampia
-Kiehauta nuudelit nippa nappa pehmeiksi suolattomassa vedessä (n.3 min), ja kaada siivilään
-Huuhtele ja huljuttele nuudeleita kylmässä vedessä niin pitkään, että ne eivät enää tunnu kovin limaisilta käsissä
-Valuta nuudelit
-Esivalmistele valitut täytteet
-Järjestele valitsemasi täytteet tarjolle, asettele nuudelit tarjolle joko yhdestä astiasta, tai rullaile haarukan avulla annoskeoiksi. Koristele nuudelikasa/t kevyesti Kizami Norilla
-Annostele dippi dippikippoihin tai vaikka teekuppeihin
-Pidä nuudelien keitinvesi lämpimänä ruokailun ajan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaT0O5vT63pvGJFrlFQrv1hu4-eUo-cjzCIDmtxFZDbUJoxKtIK511ilvWrSIOPXm-K9jpAb_D5JCBcsUtZCa6QffEd_U9qNkLx6A7eG_9dHLx0jH7M6tISSajtGcH1wJCeJ3vS0Af7Vw/s320/ZaruSoba2.jpg)
(Sobayu-keitto)
Ruokailuetiketti:
-Ensin kuuluu maistaa pelkkiä nuudeleita ilman mausteita (sama sääntö kuin riisin kanssa)
-Sitten, ota puikoilla nippu nuudelia, ja kasta ne dippiin. Älä kuitenkaan uita niitä dipissä, niiden on tarkoitus saada vaan vähän makua
-Voit lisätä haluttuja täytteitä dippiin, mutta älä liioittele (kaikkia täytteitä ei ole tarkoitus syödä kerralla)
-Jos käytät wasabia, älä kuitenkaan lisää sitä dippiin, vaan kasta wasabissa syömäpuikot ennenkuin otat nuudelia. Voit myös napata puikoilla itsellesi wasabinokareen nuudelien jälkeen
-Jos käytät seesaminsiemeniä, ripottele niitä vähän nuudeleille dippauksen jälkeen
-Kun nuudelit on syöty, kaada nuudelien keitinvesi, sobayu, kuumuutta kestävään kaatoastiaan (esim. pieni teekannu sopii tähän hyvin), ja laita tarjolle
-Tarkoitus on kaataa pannusta keitinvettä dippikippoon dipin-, ja täytteidenjämille, ja nauttia näin syntynyt liemi aterian päätteeksi.
Kizami Nori:
Kizami nori tarkoittaa ohueksi suikaloitua norilevää. Tarvitset vain pari norileväarkkia
-Suikaloi leväarkit ohuiksi nauhoiksi joko terävällä veitsellä tai saksilla
-Mikäli suikaleet ovat mielestäsi liian pitkiä, leikkaa ne kahteen- tai kolmeen osaan poikkisyin.
*Kannattaa rullailla, sillä jäähtyessään nuudelit voivat vähän takerrella toisiinsa.
Voit myös vaihdella/lisätä kasviksia mielesi mukaan. Zaru Soban kanssa tarjoillaan usein myös yksi "raskaampi" lisuke, joka on usein uppopaistettua (tempura), jolloin ruoan nimi on Tenzaru.
*Jos laitat ruokaa vain itsellesi, dippikastike yhdelle syntyy yhdistämällä 3 rkl dashia ja 4 rkl kaeshia :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti