perjantai 8. elokuuta 2014

Zaru Soba

Eli jäähdyteyt Soba-nuudelit. Tämä on yksinkertainen mutta täyttävä ruoka.

n.50g Soba-nuudeleita per ruokailija
 
(Lisukkeena tuorekurkkua, loimulohta, kevätsipulia, kizame-noria, wasabia ja tsuketsuyua)

Tsuketsuyu-dippi:
1-2 rkl Kaeshia
Vettä, Dashia tai Hoshi-dashia
-Ohenna Kaeshia sopivasti dashilla, tarjoile dippinä

Lisukkeeksi:
Kevätsipulia
Vesikrassia tai versoja
Wasabia
Kizami Noria (lue eteenpäin)

Tarjolle:
Tuorekurkkua
Revittyä salaattia
Melonia
Kyabetsu no sen-giriä
Esikypsennettyä tofua, seitania, sieniä, tms.
Etikkaista salaattia
-Valitse listalta pari tai keksi omia.

-Kiehauta nuudelit pehmeiksi suolattomassa vedessä (n.3 min), ja kaada siivilään
-Huuhtele ja huljuttele nuudeleita kylmässä vedessä niin pitkään, että ne eivät enää tunnu kovin limaisilta käsissä
-Valuta nuudelit
-Asettele nuudelit tarjolle joko yhdestä astiasta, tai rullaile haarukan avulla annoskeoiksi. Koristele nuudelikasa/t Kizami Norilla, ja asettele lisukkeet tarjolle omista astioistaan
-Kata seuraksi dippiä.

(Lisukkeena tuorekurkkua, haudutettuja siitakesieniä, keitettyä kananmunaa, kizami-noria, paahdettuja seesaminsieminiä ja tummempi tsuketsyu)

Kizami Nori:

Kizami nori tarkoittaa ohueksi suikaloitua norilevää. Tarvitset vain pari norileväarkkia
-Suikaloi leväarkit ohuiksi nauhoiksi joko terävällä veitsellä tai saksilla
-Mikäli suikaleet ovat mielestäsi liian pitkiä, leikkaa ne kahteen- tai kolmeen osaan poikkisyin

*Kannattaa rullailla, sillä jäähtyessään nuudelit voivat vähän takerrella toisiinsa.
Voit vaihdella/lisätä kasviksia mielesi mukaan. Zaru Soban kanssa siis tarjoillaan usein myös yksi "raskaampi" lisuke, joka on usein uppopaistettua (tempura) tai grillattua. Esim. kasvistempuraa tai tofua kannattaa kokeilla, mutta se ei ole välttämätöntä.

Ei kommentteja: