Unikirja

Kuten lupasin, tässä unikirjani kaikille unientulkinnasta kiinnostuneille.
Blogiunikirjan runkona on aikoinaan muistiin kirjoittamani, wanhan, 1900-luvun alun unikirjan sisältö, täydennettynä matkani varrelta mieleeni painuneilla ja oppimillani unisymboleilla. Alkuperäinen, wanha unikirja on äitini peruja, ja niin kulunut ja hauras että säilytän sitä kirjekuoressa ja kajoan siihen harvoin. Sen sivut ovat keltaiset ja lohkeilleet, ja kannet kadonneet. Mahdotonta siis mainita tässä teoksen alkuperäistä painovuotta. Äitini on jo nuorena tyttönä ommellut kirjan selkämyksen kiinni jotta teos pysyisi kasassa. Senkin jälkeen sivut ovat kuitenkin irtoilleet paperin haurastuessa. Olen tähän "nettikopioon" muokannut hieman kirjoitusasua, ja editoinut alkuperäistekstiä päivittäen sitä nykypäivään sopivammaksi, kuten karsinut joitain yksittäisiä hakuja liittäen ne yksinkertaisempaan hakusanaan, tai muuttanut k.o. hakusanan nimeä. Esim: "Kuorma-auto" löytyy nyt "Auto" hakusanan alta, ja "Katekismus" hakusanalla "Raamattu". Olen myös lisännyt listalle jotain omiin kokemuksiini pohjaavia unisymbolitulkintoja polkuni varrelta. Noidankodon Unikirja on siis oma sekoitukseni sekä wanhaa että uutta, joten mikäli aiot kopioida tätä, toivon että kysyt luvan, ja mainitset alkuperäislinkin.

(Äidin wanha unikirja esillä valokuvaa varten. Viimeksi otin sen kotelostaan kopiointivaiheessa, vajaa 20 vuotta sitten..)

Pari Vinkkiä Unentulkintaan:

-Kun haet unisymboleja, kannattaa unen osat erotella omiksi sanoikseen, ja siitä edelleen poimia niitä unisymboleja kuvaavat sanat jotka tuntuivat olevan unessa vahvimmin esillä. Jos esim. näet unta että istut pelkääjän paikalla jäätelöautossa, jolla koirasi ajaa rallia puolankalaisella perunapellolla lumisateessa, erittele moisesta sekamelskasta vain 1-3 näkyvintä, eli tärkeimmältä tuntuvaa unisymbolia, kuten auto tai ajaminen, koira ja pelto, ja kenties se lumisade. Kiinnitä myös huomiota yksityiskohtiin, kuten auton väriin, vuodenaikaan (esim. lumisade kesäunessa voi olla jo varteenotettava unisymboli, talviunessa se taas voi kuulua kalustoon, ja olla näin ollen toissijainen unisymboli), ja ehkä miljööseen jossa perunapelto on, kuten maalla vai kaupungissa, oliko ihmisiä, oliko pelto kivinen.. jne.

-Muista myös, ettei joka-ikinen unessa nähty asia välttämättä ole tulkintaa tarvitseva unisymboli. Mitä välittömämmin kyseinen asia liittyy valve-elämääsi, kuten päivärutiineihisi, työhösi, tai vaikka ruokavalioosi, sitä epätodennäköisempää on, että kyseiseen unisymboliin sisältyisi minkäänlaista ennustusta (esim. ei ole tavatonta, että kotityöt väliin jättänyt näkee unta tiskaamisesta, maamies perunannostosta, raskaana oleva lapsista, tai laihduttaja suklaakakusta). Keskity unisymboleihin jotka ovat "peruskauran" rinnalla erikoisempia, selkeimmin esillä, tai aiheuttavat yllättävän juonenkäänteen unessa.

-Jos etsimäsi hakusanaa ei löydy listalta, kokeile etsiä sen synonyymilla, tai kokeile isompaa kokonaisuutta. Esim. "Syntymäpäivälahja" on kuitenkin vain lahja, "Murtomaahiihto" vain hiihtoa ja/tai urheilua, "Porsas" on eläin, ja/tai sian (eli eläimen,) poikanen, "Peilailuun" liittyy tietysti peili, mutta myös kasvot. "Harjaamiseen" voivat liittyä niin harja, hiusharja, hammasharja, kuin katu, hiukset, ja hampaatkin, ja "Risotto" on tietysti ruoka :)

-Jos unessa esiintyy tuntemattomia ihmisiä, voit hakea hakusanalla "ihminen". Jos ihminen unessasi on tuttu tai sukulainen, kokeile täsmällisempää hakua, esim. "Naapuri", "Ystävä", "Sisko" tai "Isä". Jos unessa näkemäsi elävä ihminen on oikeasti kuollut, käytä samoja hakuja. Jos unessa näkemäsi ihminen on unessasi kuollut, katso "Vainaja".

-Joidenkin hakusanojen unitulkinnan perästä löytyy myös "Katso myös:" -ehdotelmia. Kyseessä ovat joko sellaisia unisymboleja kuvaavat sanat, joita voi esiintyä päähakuun tai johonkin sen selityksiin liittyvissä unissa, tai sitten ehdotelmat ovat vain hakusanoja, joiden alta voi löytyä lisää tulkintavaihtoehtoja/selityksiä sille ensin hakemallesi unisymbolille. Mitään ehdottamiani "Katso myös:" kohtia ei siis ole pakko sisällyttää oman unennäön tulkintaan, mikäli kyseisiä unisymboliehdotelmia/hakusanoja ei ole esiintynyt omassa unessa lainkaan. Ja vaikka olisikin, "Katso myös:" kohtia ei ole pakko plärätä läpi. Niistä voi kuitenkin olla apua muiden, unessa esiintyvien unisymbolien määrittelyssä ja tulkinnassa.
Tulkinnan iloa :)

A.

Aallot: Aaltojen näkeminen enteilee vesiretkeä tai varoittaa epävarmoista kaupoista.
Aamurusko: Ennustaa Myrskyisiä päiviä. Katso myös "Iltarusko".
Aarre. Jos kaivat unessasi aarretta, enteilee se levottomuutta. Aarteen löytäminen voi puolestaan enteillä yllätysperintöä.
Aasi: Juoruilusta johtuvia harmeja. Jos aasi kantaa taakkaa, kertoo se että joudut tekemään hyödytöntä työtä. Jos ratsastat unessasi aasilla, varoittaa se pilkkakirveistä ja selän takana naurajista. Jos syötät aasia, menetät omaisuutta. Jos aasi potkaisee sinua unessa, joku pilkkakirves onnistuu nolaamaan sinut.
Aateluus: Jos olet unessa aatelinen, olet vaarassa tehdä valitettavan erehdyksen.
Aave: Valkoiseen pukeutunut aave symboloi lohtua, iloa ja onnea. Mustaan pukeutunut aave taas varoittaa antamastaperiksi kiusaukselle.
Aavikko: Innostava enne. Kielii suurista toiveista ja iloista.
Ahma: Älä anna valinnanvaikeuden lannistaa itseäsi.
Ahneus: Unet joissa ahneus iskee voivat symboloida niin hyvää itsetuntuoa kuin piittaamattomuutta muita ihmisia kohtaan. Jos itse ahnehdit unessa, kielii se yleensä ahneudesta myös valvemaailmassa. Jos tuntemasi henkilö ahnehtii unessa, kehottaa uni pitämään häntä silmällä vilungin varalta. Jos ahnehdit unessa ruokaa, voi olla aika tarkistaa omaa ruokavaliota monipuolisempaan/terveellisempään suuntaan tai ainakin hankkia purkki vitamiinilisää.
Airot: Maalla ne kuvaavat laiskuutta ja köyhyyttä, veneessä taas työllä saavutettuja ansioita. Rikkinäiset airot povaavat etteivät työsi onnistu.
Aita: Yleensä pettymyksiä. Kiviaita kuvaa voittamattomia esteitä, ja risuaita köyhyyttä.
Aivastelu: Pitkää ikää.
Ajelu: Matkoja tai menetyksiä. Jos ajelet hevosrattailla, tietää se riitoja lähipiirissä. Jos ajat kolarin, tulet kärsimään tappioita.
Ajokset: Omassa kehossasi ajokset viestivät hankalista ajoista. Jos muilla on unessa ajoksia, kertoo se huoliesi helpottuvan.
Ajoneuvo: Katso "Ajuri" ja "Kulkuneuvo".
Ajuri: Hyvä enne jos ajelet hänen kanssaan. Muutoin ajuri tietää onnettomuutta. Katso myös "Ajelu".
Akanat: Varoittaa kateudesta. Ehkä joku tavoittelee vilja-onneasi.
Akka: Tuttu akka varoittaa valheellisesta ystävästä. Vieras akka voi enteillä huonoa. Useamman akan ryhmä taas kertoo että sinusta juoruillaan.
Alasin: Huono enne, paitsi jos työskentelet sillä unessa, jolloin se tietää vaurautta. 
Alastomuus: Jos itse olet alasti, tietää se rahanmenoa. Jos näet tuttusi alastomana, on se hyvä enne. Tuntemattomat alastomat povaavat onnettomuutta.
Almanakka: Tulevaisuuteen liittyviä huolia ja murheita.
Almu: Jos annat unessa almun, enteilee se onnea. Jos sinulle annetaan almuja, tietää se mielipahaa.
Allas: Kuvaa yleensä ongelmankäsittelyä; Tarvetta miettiä ja tarkastella asioiden syvempää tarkoitusta, tai nähdä asiat/ongelmat uudessa valossa. Tumma, kivinen allas kertoo hyvästä harkintakyvystä, punainen, tiilinen tai keraaminen allas taas neuvoo ajattelemaan sydämellä. Valkea posliiniallas kertoo että on mahdotonta tehdä kaikkia osapuolia miellyttävää ratkaisua. Läpinäkyvä lasiallas varoittaa ettei ongelmia saa väheksyä tai paeta. Rikkinäinen allas kertoo että menetät asiasi. Katso myös "Pesu-allas", ja "Uima-allas".
Alttari: Kirkon alttari on klassinen hääenne. Pakana-alttari taas ennustaa uusia ystäviä. Mikäli rukoilet alttarin ääressä, toiveesi toteutuu.
Alus: Katso "Laiva".
Alusvaatteet: Rakkauden tyytyväisyyttä. Jos alusvaatteet ovat likaiset, mieti, mitä tärkeää olet unohtanut. Jos alusvaatteet ovat rumat, enteilee se käytännöllistä suhdetta. Jos saat alusvaatteet lahjaksi, sinulla on salainen ihailija.
Ampiainen: Ole varovainen. Jos ampiainen pistää sinua unessa, kertoo se juonittelevista ihmisistä.
Ampuminen: Menestystä asioissasi. Jos kuulet laukauksen, tietää se onnettomuutta. Katso myös "Aseet" ja "Vainaja".
Ankerias: Ankerias yhdistetään käärmeen tavoin miehiseen seksuaalisuuteen, ja sen elinympäristö; vesi, feminiiniseen. Ankerias kehottaa tarkkailemaan omia tunteitasi, ja kuuntelemaan vaistojasi. Ankeriaan pyydystäminen varoittaa, että petolliset ystävät yrittävät pilata maineesi. Ankeriaan syöminen enteilee, että rakkaustoiveesi toteutuu. Sähköankerias lupailee voimakkaita tunne-elämyksiä, mutta varoittaa samalla miehisistä aggressioista.
Ankka: Jos näet ankkoja unessasi, enteilee se sovintoa vihamiehesi kanssa. Jos jahtaat ankkoja ja saat sellaisen kiinni, onnistut nolaamaan tuntemasi henkilön. Jos syöt ankkaa, enteilee se kutsua juhliin.
Ankkuri: Jos lasket ankkurin vaaratilanne väistyy. Jos nostat sen, onnistut aikeissasi. Jos ankkuri on ruosteinen tai särkynyt, povaa se murheita.
Anoppi: Omasta anopista uneksiminen kehottaa taipumaan kompromissiin. Jos anoppi on unessa hirveä, joudut uudelleen vanhan, hankalan tilanteen eteen. Mukava anoppi unessa povaa väliaikaisia onnenpotkuja. Kuollut anoppi varoittaa tulevista hankaluuksista, mutta voi myös enteillä yllättävää uutista. Naimattomalle uni omasta, vaikka sitten kuvitteellisesta, tulevasta anopista kuvastaa usein sitoutumiskammoa, tai muita vastaavia, vakaviin ihmissuhteisiin liittyviä pelkoja.
Ansa: Jos joudut ansaan, uni kehottaa rentoutumaan, ja vähentämään työtaakkaasi. Jos ystäväsi joutuu ansaan, hän tarvitsee apuasi. Jos virität ansaa, luvassa on menestystä. Ansojen kokeminen lupailee työsi veroista palkintoa.
Apila: Vaurautta. Nelilehtinen apila taas on onnen enne.
Apilankukat: Ystäväsi on puolellasi. Valkoiset apilankukat voivat enteillä helpotusta vaikeaan tilanteeseen, mutta myös suru-uutisia. Punaiset apilankukat taas ovat harmonian, hellyyden ja ystävyyden symboleja.
Apina: Suhteessa elävälle petollisuuden enne. Muutoin harmin ja pikkukiusojen enne, etenkin, jos unen apina on ilkikurinen.
Apokalypsi: Murehtiminen ei auta sinua tilanteessasi. Yritä nähdä tilanteesi valoisat puolet, ja opettele rentoutumaan. Apokalyptiset unet voivat myös enteillä suurta muutosta, joka edellyttää kuitenkin luopumista vanhasta. Mikäli elät unessasi apokalyptisessa maailmassa, kannattaa kiinnittää huomiota muihin, erottuviin unisymboleihin pelkän maailmanlopun sijaan. Katso myös: "Autiotalo", "Aseet", "Tyhjyys", ja "Yksinäisyys".
Appivanhemmat: Riitoja puolisoiden välillä. Jos unessa näet edesmenneet appivanhempasi elossa, enteilee uni muutoksia. Katso myös "Vainaja"
Apteekki: Enteilee sairautta tai velkojia. Jos omistat apteekin, tulet saamaan hyötyä odottamattomalta taholta.
Arkku: Katso "Matka-arkku" tai "Ruumisarkku".
Arpakuutiot: Muistuttavat vaihtoehdoista elämässäsi. Arpakuutiot unessa taustatekijänä enteilevät onnellisuutta ja iloisia yllätyksiä. Katso myös "Arpapeli".
Arpapeli: Harvinaisia uutisia. Mikäli heität arpaa itse, tulisi sinun alkaa tehdä päätöksiä oman elämäsi suhteen. Mikäli näet jonkun muun heittävän arpaa, voivat hänen päätöksensä vaikuttaa sinun elämääsi.
Aseet: Riitojen ja kaunojen symboli. Jos kannat unessa asetta, saat osaksesi kunnioitusta. Jos ammut ja osut, onnistut aikeissasi. Jos et osu, et onnistu. Jos puhdistat aseita, varoittaa uni lähitulevaisuudessa vaanivista riidoista ja kahnauksista. Katso myös "Ampuminen", "Miekka",  ja "Pistooli".
Asehuone: Riitoja sen ihmisen kanssa jonka mukana olet huoneessa. Katso myös "Aseet".
Asiakirja: Vaikeuksia viralliselta taholta. Mikäli asiakirja on sinetöity, niin sitä varmemmin.
Asianajaja: Yleensä rahanmenon merkki. Sinun asianajajasi povaa onnistumista, jonkun toisen asianajaja taas menetyksiä.
Astiat: Koreat ja prameat astiat varoittavat ylpistymästä. Kultaiset tai hopeiset astiat lupaavat rahaa, savikipot köyhyyttä, ja viina-, viini-, tai olutastiat iloisia yllätyksiä perheelle. Likaiset astiat kuvastavat huolia (vähän tai paljon), ja puhtaat huolten helpottumista. Jos astiat ovat tyhjiä, joku pettää sinua. Täydet astiat kuvaavat varallisuutta tai hedelmällisyyttä. Saavit, tiinut, ruukut ja sen sellaiset taas symboloivat vaurautta; Täydet sen karttumista, ja tyhjät sen menetystä.
Ateriointi: Lapsiuutisia. Aamupala kastejuhlaa, päivällinen varpajaisia, ja iltapala syntymää. Katso myös "Ruoka".
Athame: Katso "Tikari".
Aura: Menestystä työssäsi. Jos kynnät auralla povaa se rahantuloa. Voi olla myös vauvaenne, etenkin miehille.
Auringonpimennys: Joku yrittää mustamaalata sinua.
Auringonvarjo: Riitoja naispuolisen ystäväsi kanssa.
Aurinko: On yleensä suotuisa enne, etenkin Yliseenpäin suuntautuneille. Nouseva aurinko povaa elämäntilanteen parantumista, ja laskeva vaikeuksia. Punertava aurinko povaa sairautta tai muita vastoinkäymisiä. Himmeä aurinko taas estettä yrityksissäsi. Pilveen menevä aurinko povaa helpotusta murheisiin.
Autiotalo: Autiotalo voi symboloida pysähtynyttä ajanjaksoa elämässäsi, keskeneräisiä tai unohtuneita projekteja, sekä alitajuisia pelkoja, etenkin, jos talo on unessasi pelottava tai uhkaava. Jos oma kotisi on unessa autio tai hylätty, kehottaa uni järjestelemään prioriteettejasi paremmin ja kenties pohtimaan elämäntapojasi.
Auto: Matkoja tiedossa. Henkilöauto tietää rahanmenoa, ja kuorma-auto varoittaa velkaantumasta. Uusi auto varoittaa tekemästä heräteostoksia, ja vanha romu kertoo menetyksistä. Jos auto on tyhjä, työsi onnistuu. Vaaleat autot povaavat huvimatkoja, punainen auto varoittaa vaarasta, ja musta voi olla kutsu hautajaisiin. Keltainen puolestaan enteilee iloisia aikoja. Jos ajat autolla ojaan joudut taloudelliseen ahdinkoon. Katso myös "Ruumisauto".
Avain: Joku vihkii sinut salaisuuteen. Jos löydät avaimen, saat valtaa. Jos kadotat avaimen, varoittaa se kevytkenkäisyydestä. Mitä useamman avaimen hukkaat unessa, sitä enemmän ongelmia on tiedossa. Jos etsit unessa avainta, povaa se riitoja, ja jos rikot avaimen, menetät onnen. Joskus sairauden enne. On myös hyvä kiinnittää valve-elämässä huomiota asiaan johon k.o. avain unessa sopii, sillä uni yleensä liittyy tällöin läheisesti kyseiseen elämänalueeseen; Esim. Onko kyseessä kotisi avain (koti/perheasiat), auton avain (autoasiat/matkustaminen), kassakaapin/-lippaan avain (raha-asiat), tai vaikka päiväkirjan avain (yksityiselämä/salaisuudet).
Avio: Jos elät unessasi onnellisessa avioliitossa, tulevaisuus lupaa vastoinkäymisiä. Huono liitto unessa taas enteilee hyvää valve-elämässä. Katso myös "Naimisiinmeno".
Aviovuode: Hääyön viettäminen unessa povaa naimattomille avioliittoa, ja naineille ristiäisiä. Jos aviovuode on tahrattu, varoittaa se petollisesta puolisosta.
Avojaloin: Jos kuljet unessa avojaloin, on se sinulle hyvä enne. Jos näet ystäväsi avojaloin, kertoo se vaaratilanteen väistyvän. Katso myös "Kengät".
Avokado: Avokadounia pidetään yleensä symboliikaltaan seksuaalisina. Mikäli syöt unessa avokadoa, tarkoittaa se saavutusta ja palkintoa kovasta työstä. Pilaantuneet avokadot enteilevät huonoa.

B.

Baba: Jos uneksit venäläisestä Baba-leivonnaisesta, voi kyse olla vain makeannälästä. Toisaalta, makeat herkut unessa voivat kuvastaa tyytyväisyyttä ja onnea.
Baletti: Älä uraudu. Mikäli uneksit tanssivasi balettia, kertoo se haaveen toteutuvan.
Bambu: Rohkeutta ja onnea. Älä anna vastoinkäymisien lannistaa.
Banaani: Banaaneja unessa pidetään hyvinä enteinä vaikka niissä usein nähdäänkin viittauksia miehiseen seksuaalisuuteen. Banaanin syöminen unessa kertoo uusista mahdollisuuksista.
Baskeri: Neuvoo kuuntelemaan ystävääsi.
Basilika: Basilikapensaat unessa viestivät rakkaudenkaipuusta, mutta sisältävät myös varoituksen; Jos jokin tuntuu liian hyvälle ollakseen totta, se yleensä myös on sitä. Mikäli uneksit syöväsi basilikaa, sinulla on salainen ihailija. Uni voi myös enteillä rahanmenoa.
Belladonna: Belladonnapensas unessa kertoo, että olet kateellinen jollekulle.
Bento: Katso "Eväsrasia".
Biisoni: Biisoni symboloi vakautta ja turvallisuutta. Vihainen tai pillastunut biisoni kertoo että olet vaarassa ajautua turhille sivuraiteille. Jos biisoni on tapettu, sinun ei tulisi lähteä mukaan mihinkään tutustumatta asiaan ensin. Biisonilauma kielii elämäsi olevan tasapainossa. Valkoinen biisoni unessa ennustaa toiveesi toteutuvan.
Bileet: Katso "Juhlat".
Bongorummut: Katso "Rumpu/Rummut".
Bordelli: Bordelli voi symboloida huonoa omatuntoa. Jos vierailet, tai haet bordellista seuraa unessa, sinun tulisi tarkkailla rahankäyttöäsi. Jos työskentelet unessa bordellissa, kertoo se tyytymättömyydestä nykyiseen tilanteeseen tai rakkaussuhteeseen.
Bostonkakku: Jos syöt unessasi bostonkakkua, varoittaa se elämästä yli varojesi.
Brie: Katso "Juusto".
Briljantti: Briljanttihiotut jalokivet unessa varoittavat varkaista. Jos koristelet itsesi briljantein, kehottaa se tarkkailemaan rahankäyttöäsi.
Buddha: Katso "Uskonnolliset hahmot tai ikonit".
Bulldoggi: Povaa miehelle riitoja avioliitossa. Katso myös "Koira".
Burgeri: Kehottaa huomioimaan terveytesi paremmin.

C.

Camee-koru: Nostalgiaa ja kaipausta menneeseen.
Cancan: Jos tanssit unessasi cancania, voi se varoittaa huikentelevaisuudesta, mutta voi myös kieliä turhautumisesta. Katso myös "Tanssiminen".
Cd-levy: Katso "Äänilevy".
Chili: Chilistä uneksiminen kehottaa sinua ottamaan rauhallisemmin ja hidastamaan tahtia.
Cowboy: Etene harkiten, niin saavutat eniten.
Curry: Jos syöt currya, povaa se terveyttä. Jos Curry on tulista, kehottaa se hidastamaan tahtia. Jos ystäväsi syö unessa currya, povaa se hänelle odottamattomia tapahtumia.

D.

Dalmatialainen: Katso "Koira".
Damaskit: Katso "Nilkkaimet".
Demoni: Katso "Piru".
Derby-päähine: Katso "Knalli".
Dominonappulat: Edistystä paikallaan junnaavissa asioissa. Myös ystävän tukea.
Dreidl-hyrrä: Onnellisia aikoja. Keskity elämäsi henkiseen puoleen, ja luota intuitioon.
Dromedaari: Kehottaa kärsivällisyyteen. Hiljaa hyvä tulee.

E.

Egyptiläiset jumalat: Katso "Uskonnolliset hahmot tai ikonit".
Ehtoollinen: Etenkin kristityille hyvä enne. Jos pidät ehtoollisesta unessa tietää se hyvää. Jos et, niin huonoa. Jos näet jonkun muun ehtoollisella, tietää se onnenpotkua.
Eksyminen: Odottamatonta hyötyä.
Elefantti: Katso "Norsu"
Elonkorjuu: Jos leikkaat viljaa unessa, povaa se hammassärkyä. Jos näet toisen leikkaavan viljaa, on se onnen enne. Jos näet monta elonkorjaajaa pellolla, tietää se menestystä liikeasioissa.
Eläimet: Ovat yleensä suotuisia enteitä. Aasiassa uskotaan paikoin, että jos näet unta kiinalaisen horoskooppisi edustamasta eläimestä, on hyvä enne jos eläin on unessa ystävällinen. Jos ei ole, uni povaa harmeja.
Jos unessa näkemäsi eläin uhkaa sinua, enteilee se, että sinua tullaan loukkaamaan. Jos taistelet eläimiä vastaan, tulet saamaan voiton vihollisestasi. Jos eläimet puhuvat, muiden ennustamat asiat käyvät toteen. Eläinten poikaset voivat enteillä vauvauutisia lähipiirissä.
Eläintarha: Joudut selvittelemään kiusallista tilannetta, mutta opit samalla mielenkiintoisia asioita..
Elävältä hautaaminen: Pitkän iän symboli.
Enkeli: Voi povata sairaalle kuolemaa, ja terveelle iloa.
Ennustaminen: Jos itse ennustat unessa, suosittelen myös sitten hereillä kokeilemaan k.o. unessa kokeilemaasi ennustuskeinoa, sillä uni voi viestiä etiäisistä. voi vastaus löytyä unen ennustuksesta. Jos joku toinen ennustaa sinulle unessa, löytyy suora tulkinta unelle/tulevaisuudelle todennäköisemmin siitä unen ennustuksesta. Mikäli henkilö joka ennustaa sinulle unessa on joku tuttusi, koskettaa unen ennustus todennäköisemmin teitä molempia. Katso myös "Povari".
Erämaa: Povaa köyhyyttä.
Esiliina: Sydänsuruja. Pramea esiliina povaa rahaa, ja paikattu tai rikkonainen kertoo että pääset perille salaisuudesta.
Esteet: Kuvastavat usein voitettavia vaikeuksia.Kehottaa myös rentoutumaan ja päästämään irti menneestä.
Etana: Saavutat päämääräsi jos et viivästele. Jos syöt etanoita, varoittaa se sekaantumasta epäilyttäviin asioihin.
Etikka: Yleensä hyvä enne, joka kehottaa heittämään pois turhat taakat. Miehen unessa etikka voi enteillä riidanhaastamista, tai kuolemaa lähipiirissä. Jos juot unessa etikkaa povaa se ikävyyksiä. Jos kylvet etikassa, mieti, mitä todella haluat, ja valitse sinulle paras vaihtoehto.
Eväsrasia: Huolettomia aikoja.

F.

Faarao: Faarao on usein heijastuma isähahmosta. Jos itse koet olevasi faarao, povaa se hyviä aikoja. Katso myös "Hallitsija".
Fallos: Katso "Penis"
Fasaani: Menestystä yllätävässä asiassa.
Fenkoli: Jos syöt fenkolinsiemeniä, povaa se terveyttä. Jos kasvatat fenkolia, sinulla on salainen ihailija. Salaattifenkolin syöminen kielii seksuaalisesta turhautumisesta.
Fingerpori: Hääenne. Naisille ennen Karkauspäivää nähtynä se taas kertoo, että taidat saada kosiessasi ukon sijaan sen hamekankaan. Jos kadotat unessa sormustimesi, kadotat jonkin tärkeän esineen.
Flyygeli: Jos soitat flyygeliä, kertoo se, että haluat ihailua osaksesi. Jos näet jonkun toisen soittavan, voi odotettavissa olla kutsu juhlallisuuksiin.

G.

Giljotiini: Podet turhaa syyllisyyttä.
Golf: Jos pelaat golfia, joudut valinnan eteen. Jos joku toinen pelaa, kohtaat ongelman. Hole-in-one kertoo, että ongelmasi ratkeaa.
Graavikala: Kehottaa välttämään turhaa hienostelua.
Granaattiomena: Symboloi erotiiikkaa ja voimaa. Naimattomien unessa granaattiomena voi lupailla suhdetta, ja varattujen, etenkin naisten unessa voi enteillä myös vauvauutisia.
Grilli: Jos itse grillaat, saat hyvää palautetta. Jos joku toinen grillaa,sinua ylenkatsotaan. Jos omistat grillin, sinulla on uusia mahdollisuuksia.
Gufit: Jos päädyt maan alle maahisten seuraan, kehottaa se tekemään itse omat valintasi. Jos kohtaat gufin unessa, tulet kadottamaan jotain.
Guru: Jos vierailet gurun luona, kehottaa se kuuntelemaan intuitiotasi. Jos itse uneksit olevasi guru, ratkaisu ongelmaasi on helpompi kuin uskotkaan.

H.

Haaksirikko: Enteilee ikävää tilannetta josta selviytyäksesi tarvitset ulkopuolista apua.
Haapa: Haapapuun näkeminen unessa varoittaa säikähdyksestä ja turhista peloista. Jos puu on luminen, kertoo se että saat pian ratkaisun ongelmaasi. Syksyn kultaama haapapuu taas enteilee aarretta.
Haarukka: Enteilee kuokkavieraita. Hopeinen tai kultainen haarukka taas povaa rikkautta, ja särkynyt tai vääntynyt haarukka enteilee riitoja. Kaksipiikkinen haarukka varoittaa uskomasta imartelua. Jos haarukka särkyy unessa, tietää se köyhtymistä.
Haava: Ikäviä asioita, yleensä sitä pahempia, mitä isompia tai vakavampia haavat unessa ovat. Jos joku sitoo haavasi, saat apua ystävältä. Jos haava tulehtuu, saatat riitautua ystäväsi kanssa.
Hajuvesi: Naisen unessa hajuvesi on positiivinen symboli, kun taas miestä se varoittaa petollisista naisista.
Haka. Oven hakanen merkitsee onnen kääntymistä. Jos tyttö unessa avaa aittansa hakasen, varoittaa se kevytkenkäisyydestä.
Halaus: Katso "Syleily".
Halko: Halkojen hakkaaminen kertoo että ansioiden eteen on tehtävä työtä. Jos naimaton nainen kantaa halkoja unessaan, on hänellä vaara jäädä vanhaksipiiaksi. Halkojen palaminen tietää riitoja ja epäsuosiota.
Hallitsija: Jos itse olet unessa hallitsija, saat osaksesi kunniaa. Sitä enemmän, mitä korkea-arvoisempi hallitsija unessa olet.
Hame: Naisille hyvä, ja miehille huono enne. Enne on naisille sitä parempi, mitä koreampi hame unessa on. Jos mies käyttää unessaan naisten hametta hyvillä mielin, hän tuntee sympaattista samaistumista/ymmärrystä naissukupuolta kohtaan, ja jos nolona tai inhoten, hän pelkää että hänen maskuliinisuutensa kyseenalaistetaan.
Hamekangas: Povaa naisille vanhaapiikuutta, etenkin, jos siitä uneksii Karkauspäivänä. Miehen unessa hamekangas povaa välirikkoa johonkin tuttuun/läheiseen naishenkilöön.
Hammasharja: Terveyteen liittyviä muutoksia. Kehottaa ennen kaikkea huomioimaan terveellisemmät elämäntavat.
Hampaat: Yleensä terveyden merkki, etenkin, jos hampaasi ovat unessa terveet ja hyväkuntoiset. Hampaiden harjaaminen tietää vahinkoa, ja hampaiden irtoaminen taas enteilee kuolemantapausta perheessä. Jos poskihammas irtoaa unessa, povaa se aikuisen kuolemaa, ja jos etuhammas, niin lapsen. Jos kaikki hampaat lähtevät, tietää vanhempien kuolemaa. Reikä hampaassa enteilee välirikkoa ystävän kanssa, ja mätänevät hampaat varoittavat ihmisistä, jotka yrittävät hyötyä sinusta. Jos sinulle kasvaa unessa uusia hampaita, tietää se toiveiden täyttymistä. Jos sinulla on unessa tekohampaat, joku pitää sinua pilkkanaan. Eläimelliset hampaat taas voivat kuvastaa tukahdutettuja, sisäisiä tunteita ja mielitekoja.
Hanhi: Pikkukiusaa, kuten huonoja säitä. Hanhipoikue kertoo lasten aiheuttamista huolista. Kaakattavat hanhet varoittavat suulaista vieraista. Hanhen teurastaminen enteilee lahjaa, hanhipaisti taas vieraita. Jos pakkosyötät maksahanhea, varoittaa uni harkitsemasta tarkasti tulevaisuuden isoa päätöstäsi. Jos kynit hanhea, kertoo se että teet turhaa työtä. Katso myös "Lintu".
Hansikas: Katso "Käsineet".
Harakka: Turhia haukkuja. Katso myös "Lintu".
Harava: Kiireisiä aikoja.
Harja: Katu-, ja lattiaharjat ovat etenkin miehen unessa positiivisia työn ja ansion symboleja. Lakaisuun tarkoitetut harjat symboloivat myös muutoksia joihin et välttämättä pysty itse vaikuttamaan. Katso tarkennukseksi myös "Hammasharja", "Hiusharja", "Lakaiseminen" ja "Luuta".
Harso: Katso "Huntu".
Hattu: Unessa käyttämäsi hattu kuvaa arvoa ja kunniaa, sitä enemmän, mitä hienompi ja isompi hattusi on unessa. Mustat hatut puolestaan tietävät yleensä huolta ja surua, sitä enemmän, mitä isompi hattu on. Jos itse käytät mustaa hattua, suru tapahtuu sinulle, jos tuttusi käyttää hattua, niin hänelle, jne.. Keltaiset hatut kertovat ilosta ja metallinväriset rahasta. Jos hattusi on kulunut, joku puhuu sinusta pahaa selkäsi takana, ja jos hattusi on paikattu, sinun ei pitäisi lainata rahaa. Höyhenet hatussa kertovat arvostuksesta. Katso myös "Baskeri", "Knalli", ja "Päähine". 
Hauki: Haukiuni kuvaa muutosta tai yllättäviä tapahtumia, yleensä sitä isompia/mullistavampia, mitä suurempi hauki unessa on. Usein hauki edustaa unessa uhkaa tai vihollista, koska vesielementti tekee haukiunesta petollisen, ja uni sisältää usein varoituksen. Useampi hauki unessa voi kuvata vaihtoehtojesi runsautta. Jos pyydystät hauen elävänä, on se hyvä enne. Jos hauki puree, uni kehoittaa varovaisuuteen. Kuollut hauki povaa toivon menetystä. Haukiateria kertoo, että vältät vaaran. Katso myös "Kala".
Haukka: Varoittaa varkaista. Katso myös "Petolintu".
Hauta: Voi povata kuolemantapausta tai onnettomuutta. Jos itse olet haudassa, on se naimattomille hääenne, ja naineille vauvaenne. Jos kaivat hautaa, huolesi helpottuvat.
Hautajaiset: Hyviä uutisia.
Haudankaivaja: Terveyttä ja pitkää ikää. Katso myös "hauta".
Hautakynttilä: Yleensä positiivinen enne, mutta jos itse unessa sytytät hautakynttilän, povaa se suru-uutisia. Katso myös "Kynttilä".
Hautausmaa: Parempia aikoja. Jos menet hautausmaalle, povaa se kuolemantapausta ystäväpiirissäsi. Jos olet unessa hautausmaan portilla, varoittaa se sairauksista. Katso myös "hauta".
Hedelmät: Vaurautta ja hyötyä. Jos syöt hedelmiä unessa, yllätyt iloisesti. Matoiset hedelmät voivat enteillä yllättävää rahantuloa josta kuitenkin seuraa kaikenlaisia pikkuharmeja. Jos hedelmät ovat mätiä tai muuten huonoja, kehottaa uni saattamaan loppuun sen minkä olet aloittanut.
Hedelmäpuu: Hedelmäpuu jossa on hedelmiä voi olla hääenne. Hedelmätarha taas voi enteillä perintöä.
Heinänteko: Työhuolia.
Heinäsirkat: Katoa viljelijöille. Muutoin rahanmenoa, sitä enemmän mitä enemmän unessa näkyy sirkkoja.
Heinät: Tuoreet heinät varoittavat vaarasta. Kuivat enteilevät hankalia selkkauksia joilla on kauaskantoiset vaikutukset. Katso myös: "Lato"
Helmet: Surua ja murheita. Sitä enemmän kyyneleitä, mitä enemmän helmiä. Helminauha kertoo perhehuolista. Vaaleanpunainen helmi enteilee ystävyyttä.
Helvetti: Vaikeita aikoja. Onko omatuntosi puhdas? Voi myös varoittaa hermoilemasta turhia.
Henkselit: Onnea. Jos kadotat tai heität ne pois, se enteilee pahaa.
Herneet: Menestystä. Jos syöt herneitä varoittaa se sairauksista.
Herraskartano: Harmeja.
Hevonen: Hevonen unessa on monipuolinen symboli; Hyväkuntoinen hevonen enteilee hyvää, mutta sairas, tai laiha kaakki, tai kuollut hevonen enteilevät huonoa. Ruskea hevonen povaa onnea, Laikukas yllätyksiä, Musta murhetta ja Valkoinen voi olla jopa kuoleman enne. Jos putoat hevosen selästä, et menesty yrityksissäsi. Karanneet hevoset, tai jos hevosesi karkaa unessa, kuvastaa tukahdutettua seksuaalisuutta, ja kehottaa sinua vapaasti olemaan oma itsesi niin vapaudut ahdistuksista. Jos hevonen puree sinua unessa varoittaa se että sinusta juorutaan. Jos hevonen potkaisee, enteilee se jotain odottamatonta tapahtumaa, joka ei välttämättä ole mieluinen. Laiduntava hevonen enteilee hyviä perheuutisia, satuloitu hevonen yllätysvieraita, ja hevosen kengittäminen urakehitystä. Katso myös "Ori", "Tamma", "Varsa", "Suitset", "Suka" ja "Ratsastaminen".
Hevosenkenkä: Voi povata onnenpotkua (sakarat ylössuin) tai epäonnea (sakarat alassuin).
Hevoskaupat: Ostat=Onnea, Myyt= rahanmenoa.
Hevosrattaat: Katso "Ajelu".
Hiekka: Lupauksia ja liittoja. Hiekkakuoppa povaa rahanmenoa.
Hiekkalaatikko: Epävarmuutta. Jos leikit unessa hiekkalaatikolla, kaipaat vaihtelua.
Hiihtäminen: Jos itse hiihdät, teoillasi on hyvät seuraukset. Jos näet toisen hiihtävän, suunnitelmasi vaikeutuvat. Katso myös "Sukset".
Hiiret: Varoittavat murtomiehistä. Jos saat hiiren kiinni, herjaajasi ei onnistu aikeissaan. Jos näet hiiret syömässä, vaatii se sinulta raskasta työpanosta.
Hiiva: Leivinhiiva varoittaa, että asiat uhkaavat paisua liikaa jos et käsittele niitä ajoissa.
Hiki: Jos näet unta että hikoilet, kielii se alitajuisista peloista. Jos unessa on hikoileva eläin, se voi povata rahaa.
Hirttäminen: Jos itse olet hirtettynä, povaa se urakehitystä ja kunniaa. Jos joku toinen on hirressä, kertoo se että rakkaussuhteesi päättyy. Jos hirressä roikkuja on tuttusi, suhde päättyy turhaan. Katso myös "Hirsipuu".
Hirsipuu: Ansaittua kunniaa. Katso myös "Hirttäminen".
Hirvi: Leppoisia aikoja. Jos hirvellä on sarvet, enteilee se voittoa. Sarveton hirvi taas enteilee häviötä. Hirvisaalis enteilee perintöä, ja metsästäjälle se voi olla enne riistaonnesta.
Hirviö: Povaa sadekelejä tai vaaraa.
Hissi: Ylöspäin matkaava hissi tietää rahantuloa, ja alaspäin menevä sen menetystä. Jos hissi on epäkunnossa tiedossa on harmeja liikeasioissa.
Hiukset: Pitkät hiukset kertovat arvostuksesta, ja lyhyet tarpeesta/puutteesta. Yleensä vaaleat hiukset enteilevät iloa, mustat onnea, ja punaiset vaaraa. Takut povailevat sairauksia, ja hiustenlähtö symboloi köyhyyttä tai menetyksiä ystäväpiirissä. Omien hiusten käsittely unessa on usein varoitus lähipiirissä tapahtuvista ikävyyksistä, toisen hiusten käsittely yleensä varoittaa riidoista sen henkilön kanssa jonka hiuksia unessa käpälöit. Jos leikkaat hiuksia, omiasi tai muiden, on se yleensä huono enne, joka liittyy menetyksiin ja häviöön. Hiusten peseminen taas kertoo että olet huolestunut. Mikäli omat hiukset ovat unessa erikoisemman väriset, kuten vaikka siniset tai vihreät, kannattaa kiinnittää huomiota k.o. väriin, ja mitä se ehkä edustaa elämässäsi. Katso myös "Hiusharja".
Hiusharja:  Hiusten harjaaminen unessa voi enteillä kuolemantapausta perheessä, etenkin, jos harjaat hiuksiasi peilin edessä. Jos hiusharja särkyy, luvassa on hyviä uutisia. Katso myös "Kampa" ja "Peili".
Hohtokivi: Katso "Briljantti".
Homoseksuaalisuus: Selitän tämän lähinnä heteroille, koska muutoin, katso "Seksi". Heteroille uni seksuaalisesta kanssakäymisestä oman sukupuolensa kanssa kuvastaa paitsi matkaa omaan itseen, myös tuntemattoman pelkoa. Uni ei siis välttämättä tarkoita että olisit kaapissa, mutta se kehottaa kuuntelemaan intuitiotasi, ja tarkastelemaan ympärilläsi olevia ihmisiä avarakatseisemmin. Voitko esim. rehellisesti sanoa rakastavasi kaikkia ystäviäsi ja sukulaisiasi vaikka, esim. saisitkin tietoosi heistä jotain pirtaasi sopimattomia, arkaluontoisia asioita? Uni voi myös kuvastaa epävarmuuttasi vastakkaista sukupuolta kohtaan, etenkin, jos unennäkijä on seksuaalisesti kokematon. Jos partnerisi unessa on joku tuttusi tai ystäväsi, symboloi uni k.o. henkilön tärkeyttä elämässäsi, ja muistuttaa, että sinun tulisi suhtautua ystäviisi samalla arvostuksella millä he suhtautuvat sinuun, niin saavutat paljon; Ole ystävä hädässä. Jos vastakkaista sukupuolta oleva kumppanisi on unessa samaa sukupuolta kanssasi, älä anna pelkojen hidastaa itseilmaisuasi, vaan kerro rehellisesti partnerillesi, mistä pidät, ja mistä et. Jos samaa sukupuolta oleva ystäväsi on unessasi vastakkaista sukupuolta, varoittaa uni patomasta tuntemuksiasi (niin nega-, kuin positiivisia) sisällesi, vaan puhumaan niistä niiden kohteelle tai ylipäätään tekemään sinua haittaavalle asiantilalle jotakin. Mikäli hetero-ystäväsi on unessa homoseksuaali, pidä varasi; joku menneisyyden mokasi tulee muistuttamaan sinua itsestään.
Hopea: Hopeaesineet kertovat paremmista ajoista. Jos ostat hopeaa, povaa se suuria muutoksia. Lahjaksi saadut hopeaesineet kehottavat hyviin tekoihin. Hopearahat ovat merkki onnistumisesta. Katso myös "Rikkaus".
Housut: Mustat housut ylläsi enteilevät surua, ja valkeat kertovat että saat apua pulmaasi. Rikkonaiset housut varoittavat nolatuksi tulemisesta.
Hukkuminen: Asiat paranevat. Jos joku toinen hukkuu, joudut hankalaan tilanteeseen. Jos uneksit kuolevasi hukkumalla, sinua vaivaava tekijä poistuu elämästäsi.
Humalakasvi: Hyvä enne.
Humalatila: Katso "Juopottelu".
Hunaja: Symboloi yleensä ylellisyyden kaipuuta. Tosin hunajasta uneksiva mies saattaa olla epävarma maskuliinisuudestaan, samoin hunajasta uneksiva nainen feminiinisyydestään.
Huntu: Valkoinen huntu tietää suhdetta tai avioliittoa, musta eroa.Rikkinäinen huntu on huono enne.
Huonekalut: Huonekalut symboloivat kotia ja liittyvät usein perheasioihin. Vaaleat huonekalut kuvaavat yleensä hyvää, tummat huonoa. Kauniit, tai erikoiset huonekalut puolestaan voivat kieliä maisemanvaihdoksen kaipuusta. Jos huonekalut ovat vanhoja, tuttuja ja rakkaita, ne voivat kuvastaa myös menetyksen, tai muutoksen pelkoa. Rikkonaiset huonekalut povaavat rahahuolia lähitulevaisuudessa.. Katso myös "Kaappi", "Pöytä" ja "Tuoli".
Huora: Naisille huoran näkeminen unessa enteilee häpeää. Jos nainen itse uneksii olevansa huora, voi se varoittaa aviottomista lapsista. Jos juttelet unessa huoran kanssa, povaa se hyvää. Jos mies on huoran kanssa unessaan, tietää se hänelle menestystä.
Huuhkaja: Huuhkaja unessa huhuilee kuolemaa, tai sairautta perheessä. Katso myös "Petolintu".
Huviretki: Väliaikaisia iloja.
Hyppiminen: Surua ja huolta.
Hylje: Uusia ystäviä.
Hyttyset: Pikkukiusaa. Varoittaa myös petollisista ystävistä. Ilmassa tanssivat hyttyset tietävät väliaikaisia iloja. Hyttysenpistot kertovat että joku yrittää vahingoittaa sinua.
Hyvästit: Kun joku hyvästelee sinut unessasi, kertoo se että jokin huolistasi tulee hellittämään. Jos itse hyvästelet jonkun unessasi, ilosi muuttuu murheeksi. Sitä vaikeampia huolia, mitä rakkaampi unessa hyvästelemäsi henkilö oikeasti on. Jos ystäväsi hyvästelee sinut unessa, kertoo se että menetät hänet.
Hyökkäys: Sisäisiä ristiriitoja. Jos kimppuusi hyökätään, pelkosi ovat aiheettomia. Jos hyökkääjiä on lauma, et koe hallitsevasi tilannetta. Jos itse hyökkäät jonkun kimppuun, aika on otollinen jostakin pahasta tavasta luopimiselle.
Hyönteiset: Pikkukiusoja ja vahinkoja.
Häkki: Lintuhäkki kuvaa ahdistusta, eläimen häkki taas varoittaa vankilasta. Jos häkki on tyhjä, tietää se sidoksia ja alistumista. Jos häkissä on eläin tai lintu, tietää se vapautta.
Hämähäkki: Valkoinen hämähäkki unessa on hyvä enne, musta puolestaan huono. Elävä hämähäkki unessa viittaa oikeudellisiin-, tai lakiasioihin, ja kuollut hämähäkki kertoo että joku elämäsi ikävä ihminen lopettaa vaivaamasta sinua.
Hämähäkinseitti: Hämähäkkinseitti symboloi arvoituksia ja pulmia. Se myös varoittaa vahingosta tai ansasta.
Hännystakki: Rahanmenoa.
Häpäisy: Jokin on sinulle eduksi.
Härkä: Kuohittu sonni eli härkä miehen unessa voi kieliä epävarmuudesta. Naisen unessa härkä on itsevarmuuden ja saavutuksen vertauskuva, etenkin, jos nainen ratsastaa härällä. Auran eteen kytketty, tai kyntävä härkä povaa perheonnea, ja vankkureita tai kärryjä vetävä härkä miellyttävää matkaa. Jos taistelet härkää vastaan, pyrit alitajuisesti voittamaan esteesi, tai pääsemään yli vaikeasta tilanteesta. Uhrihärkä kertoo että ongelmaasi löytyy ratkaisu. Katso myös "Sonni".
Härkätaistelu: Jos olet unessasi härkätaistelija, uni neuvoo, ettei sijaiskärsijöille tuittuilu auta mitään. Pohdi siis, mikä sinua oikeasti kismittää. Jos seuraat härkätaistelua esim. yleisön joukosta, joudut tilanteeseen, jossa järki ja tunne neuvovat sinua ristiin. Valitse viisaasti.
Hätätilanne: Mitä suurempi hätä unessa on, sitä parempi enne se on.
Hääpuku: Hääpuku voi tietää hyvää tai huonoa, riippuen vähän minkä värinen se on. Valkoinen on kuoleman väri, ja valkoiset unisymbolit yleensä ovat kuoleman tai onnettomuuden enteitä. Naisten hääpuku nyt on muutenkin valkoinen, eikä esim. häitään jännittävän morsiamen unessa ole tuskin muu kuin symboli omista häistä. Valkoinen hääpuku miehellä sitä vastoin on lähes aina huono enne unessa, miesten hääpuku/asu kun on perinteisesti musta/tumma puku. Unessa nähdyn hääpuvun väriin kannattaakin kiinnittää huomiota, jos se on muu kuin valkoinen, ennustus piilee todennäköisemmin värissä. Katso myös "Avio" ja "Naimisiin meno".
Häät: Hääjuhlat unessa ovat yleensä huonoja enteitä, ja voivat povailla jopa kuolemantapausta lähipiirissä. Yleensä sen, kenen häät ovat kyseessä. Katso myös "Juhlat" ja "Naimisiin meno".
Häävuode: Katso "Aviovuode".
Hääväki: Murheesi muuttuvat iloksi.
Hökkeli: Köyhyyttä.
Höyhen: Valkoinen höyhen tietää ystävyyttä, ja musta varoittaa vaarasta. Höyhenet hatussa kertovat arvostuksesta.
Höylä: Saat arvostusta työssäsi.
Höyrykone: Vaurastumista.
Höyrylaiva: Matkaa.

I.

Ies: kehottaa vastuunottamiseen. Jos härät vetävät iestä, enteile se avioliittoa.
Ihminen: Iloiset ihmiset povaavat hyvää, surulliset murheita. Makuullaan olevat ihmiset enteilevät vieraita. Tuntemattomat ihmiset voivat enteillä voittoja, etenkin, jos he ovat syömässä. Unissa esiintyvistä ihmisistä kiinnostuneille suosittelen myös vanhaa postaustani Unientulkinnasta.
Ihmiseläin: Ihmiseläin unessa on yleensä sinun eläimellisen puolesi heijastuma. Jos muutut unessa ihmiseläimeksi, voi se viestiä muutoksen tarpeesta ja kyllästymisestä rutiineihin. Huomioitko, btw, sielueläintäsi tarpeeksi? Katso myös "Ihmissusi".
Ihmissusi: Jos koet unessa olevasi ihmissusi, kuvastaa se yleensä eläinyhteyttä, mutta myös tukahdettuja, negatiivisia tunteita, turhautumista ja nälkää sielussa. Jos ihmissusi puree sinua unessa, uni muistuttaa, ettei asioiden ja omien tunteiden hautaaminen tai teeskentely ole hyvästä. Tarvitset kanavan jota kautta pääset ilmaisemaan itseäsi.
Iho: Kaunis iho on hyvä enne. Tatuoitu iho kehoittaa puhumaan ihmisille tunteistasi, ja käsittelemään asioita suoraan. Haavainen, tulehtunut tai arpinen iho puolestaan povaa ikäviä tapahtumia.
Iilimato: Sairaalle terveyttä ja terveelle sairautta, etenkin, jos iili on unessa kiinni unennäkijän ihossa. katso myös "Loiset".
Ikkuna: Avoin ikkuna on yleensä hyvä enne, suljettu taas povaa vastoinkäymisiä. Rikkinäinen ikkuna povaa vaikeuksia ja turhaa luottamuspulaa, ja ikkunan kautta poistuminen häpeää.
Ilma: Kaunis ilma tietää menestystä, sumuinen pikkuharmeja, sadekeli kyyneleitä, ja aurinkoinen rakkautta.
Ilmalaiva: Katso "Zeppeliini".
Ilmapallo: Hetkellistä menestystä joka ei ole pysyvää. Jos ilmapallo karkaa sinulta unessa, ystäväsi hylkää sinut.
Ilotalo: Katso "Bordelli".
Ilotulitus: Hauskoja tapauksia.
Iltarusko: Enteilee myrskyisiä öitä. Katso myös "Aamurusko".
Imettäjä: Naisille usein lapsienne. Jos itse olet unessa imettäjä, tietää se vaikeuksia töissä.
Imetys: Imettävä nainen unessa enteilee menestystä ja perheonnea.
Inkivääri: Inkiväärin juuri unessa kehottaa panostamaan uusiin projekteihin, kasvuun ja kehitykseen.
Instrumentti (lääketieteellinen): Varoittaa sairaudesta tai onnettomuudesta, vähän instrumentista riippuen. Onko se esim. stetoskooppi vai skalpelli?
Instrumentti (melodinen): Kaikki suulla soitettavat instrumentit kuvaavat juoruja ja pahoja puheita. Muunlaiset instrumentit ovat hyviä enteitä.
Irtaimisto: katso "Huonekalut" tai "Omaisuus".
Isku: Jos joku lyö sinua unessa povailee se pieniä vastoinkäymisiä. Mikäli lyöjä on sukulainen, enteilee se sairautta.
Isovanhemmat: Omat isovanhemmat unessa ovat kannustava ja menestyksekäs enne, etenkin, jos pidät heistä myös valve-elämässä. Jonkun toisen isovanhemmat kehottavat miettimään asenteitasi. Erityisen suotuisina pidetään unia omasta isoäidistä, tai häneen läheisesti liittyvistä asioista, kuten lapsuuden mummonmökistä tai isoäidin leipomasta pullasta. Jos menetämme jotain edellämainitunkaltaista unessamme, pelkäämme menettävämme peitsi isoäidin, myös usein ison osan lapsuuttamme, minkä vuoksi unet isovanhemmista voidaan myös tulkita askelina aikuisuuden/vanhenemisen tajuamiseen, ja valmiuteen kantaa vastuuta vaikka kuinka haluaisimme pysyä nuorina ja "mummin/papan lapsina".
Istuttaminen: Puutarhatyöt yleensäkin ovat positiivisia unisymboleja ja hyviä enteitä. Katso myös "Kasvit" ja "Multa".
Isä: Yleensä hyvä enne. Jos näet isäsi kuolevan unessasi, tietää se isälle pitkää ikää. Jos taas näet isäsi kuolleena, povaa se pikkuharmeja (katso myös "Vainaja"), mutta kehottaa myös ottamaan vastuuta omasta elämästäsi. Unessa sairastava isä on hänelle onnen ja menestyksen enne. Jos isäsi on oikeasti kuollut, ja näet hänet elossa, povaa se jotain positiivista yllätystä. Jos isäsi toruu sinua unessa, mieti, mitä voisit/olisit ehkä voinut tehdä toisin. Katso myös "Sukulaiset", ja "Vanhemmat".
Itku: Jos itse itket unessasi, tietää se kyynelten verran iloja. Jos muut itkevät, tulet saamaan lohdutusta odottamattomalta taholta. Jos aktuaalisti itkit "unen läpi", eli huomaat herätessäsi että olet oikeasti itkenyt unissasi, kyse on yleensä vain koskettavan, tai surullisen muiston kertaamisesta.
Itsemurha: Jos itse suunnittelet unessasi itsemurhaa, kertoo se huoliesi helpottavan. Jos teet itsemurhan unessa, varoittaa se hulluudesta. Jos joku toinen tekee itsemurhan unessasi, varoittaa se tapahtumista joista sinä voit olla vastuussa. Niiden seuraukset ovat yleensä sitä vakavampia, mitä läheisempi k.o. itsemurhan tehnyt henkilö sinulle on.
Ivaus: Jos joku ivaa sinua unessasi, pelkäät epäonnistuvasi tulevassa hankkeessa. Jos taas itse ivaat jotakuta, kertoo se ettei häneen voi luottaa.

J.

Jalat: Isot jalat povaavat ylennystä, ja likaiset sairautta. Jos peset jalkojasi, se on hyvä enne. Jos katkaiset jalkasi, kehoittaa se varovaisuuteen. Kipeät jalat varoittavat hankaluuksista, ja halvaantuneet enteilevät terveydellisiä ongelmia.
Jalava: Unessa nähty jalavapuu heijastaa sisäisiä vahvuuksiamme ja henkistä kanttia. Jos syöt unessa jalavan silmuja, kehottaa se tutkailemaan tulevaisuutta.
Jalokivet: Hetkellistä vaurautta, mutta myös huolta ja mielipahaa. Jos unessa työskentelet jalokivien parissa, kehottaa se panostamaan hoitamisesi asioiden pikku yksityiskohtiin parhaan tuloksen saamiseksi. Feikkijalokivet taas varoittavat petoksesta.
Jano: Älä ahnehdi. Jos saat unessa sammutettua janosi, povaa se rahaa. Uni voi myös kehottaa ottamaan vesilasillisen yöpöydälle ennen nukkumaanmenoa ;)
Jauhot: Joku onnistuu huijaamaan sinua.
Jeesus: Katso "Uskonnolliset hahmot tai ikonit".
Joki: Kirkas joki tietää onnea, ja samea vahinkoa. Kalaisa joki enteilee perintöä. Vuolas joki povaa onnellista matkaa. Jos putoat jokeen, enteilee se yllätystä.
Joulujuhla: Kutsua mukaviin juhliin.
Joululahja: Jos saat joululahjan, povaa se riitoja lahjan antajan kanssa. Jos annat joululahjan, yrität rikastua epäilyttävillä keinoilla.
Joulupuu: Katso "Kuusi".
Joutsen: Yleensä kuoleman symboli. Valkea joutsen povaa myös rikkautta, ja musta joutsen riitoja. Jos joutsen laulavat, povaa se kuolemantapausta lähipiirissä. Katso myös "Lintu".
Juhlat: Jos olet juhlissa, joku yrittää huijata sinulta rahaa. Täsmällisemmän tulkinnan saadaksesi muista kiinnittää huomiota myös juhlissa esiintyviin yksityiskohtiin, kuten koristeisiin, tarjoiluun, tai juhliin unessasi osallistuneisiin henkilöihin. Hae kyseistä unisymbolia etenkin, jos jokin asia jäi aivan erityisesti mieleesi. Katso myös "Pidot".
Juna: Jos juna seisoo pysäkillään, unohdat lupauksesi, ja liikkuva juna kertoo vellovista intohimoista. Tavaravaunu symboloi koti-ikävää, ja matkustajavaunu povaa uutta ystävää. Jos matkustat junassa, puolisosi on uskollinen.
Jumalolento: Katso "Uskonnolliset hahmot tai ikonit".
Juoma: Kylmä juoma povaa onnea, ja kuuma sairautta. Jos läikytät juomasi, jokin yllättävää tulee tapahtumaan. Katso myös "Juominen".
Juomalasit: Mitä kauniimpi lasi unessa on, sitä suositumpi olet. Täydet lasit edustavat vaurautta, ja tyhjät köyhyyttä. Tyhjä lasi ennustaa myös, että siellä, missä sinulla oli unessa tyhjä lasi, tulet oikeassa elämässä saamaan huonoa kohtelua. Vedellä täytetty lasi tietää hyvää terveyttä, oluella täytetty iloja, ja viinillä täytetty otollisia tilaisuuksia. Särkyneet lasit ennustavat kyyneleitä. Jos juot lasista unessa, saat menestystä.
Juominen ja Juopottelu: Jos olet humalassa unessa, tietää se yleensä hyvää. Jos joku toinen on juovuksissa, tietää se huolia hänen taholtaan. Kiinnitä erityisesti huomiota henkilöön, joka juo seurassasi. Jos juopottelet ystäviesi kanssa, he puhuvat sinusta pahaa selkäsi takana. Tuntemattomien kanssa juopottelu kertoo sinun saavan uusia ystäviä. Jos tuntemattomat juottavat sinua väkisin, uni kehottaa varomaan ventovieraita. Jos juopottelet vainajan kanssa, hän ehkä (henkilöstä riippuen) jättää sinulle hyvästit, tai hänellä voi olla sinulle viesti. Jälkimmäisessä tapauksessa uni voi toistua uudelleen. Kuuntele häntä tällöin tarkasti.
Jos uneksit juovasi vettä, olet todennäköisesti vain oikeasti janoinen, ja kehosi kaipaa nesteitä. Hörppää herättyäsi pari lasillista vettä. Katso myös "Juoma".
Juokseminen: Jos juokset jotain pakoon, varoittaa se vaarasta. Jos juokset huviksesi, on se hyvä enne. Jos näet muiden juoksevan, kertoo se että saavutat nopeasti tavoitteesi.
Juristi: Katso "Asianajaja".
Juurekset: Kertoo, että sinua kadehtitaan. Sitä enemmän, mitä isompia juureksia.
Juusto: Juuston syöminen unessa enteilee rahantuloa. Homejuusto kehottaa miettimään asenteitasi.
Jyvät: Hyvät jyvät ovat rahaenne, kun taas homeiset povaavat vastoinkäymisiä.
Jänis: Jänis unessa ei ole kovinkaan hyvä enne, vaan kertoo äkillisestä pelästymisestä. juokseva, tai sinua kohti juokseva jänis kertoo, että tehdään sinua koskeva, huono päätös. Jos jänis juoksee sinusta poispäin, varoittaa sinua tekemästä huonoja päätöksiä. Jos jänis on piiloutunut, kertoo se, että joku pettää sinulle antamansa lupauksen. Kuollut jänis povaa menetyksiä.
Järvi: Tyyni järvi kuvaa levollisuutta, ja myrskyinen huolia. Kirkasvetinen järvi enteilee vaurautta, ja samea sairastumista, etenkin vilustumista.
Jättiläinen: Kuvaa menestystä. Jos itse koet olevasi unessa jättiläinen, enteilee se murheita.
Jäteauto: Unohdat menneet vastoinkäymiset. Katso myös "Auto".
Jätteet: Jätteet kuvaavat usein emotionaalista painolastia, harmeja, ja unennäkijän henkilökohtaisia huolia. Jäteunet myös kehottavat kurinalaisuuteen, ja kiinnittämään huomiota asuinympäristöösi. Mikäli et unessa millään meinaa päästä jätteistä eroon, kannattaa valveilla viimeistellä keskeneräiset asiat, etenkin ihmissuhteisiin liittyvät sellaiset. Jos syöt jätteitä, heitä turha kainostelu sikseen, ja kerro ihmisille suoraan, mitä heiltä haluat/odotat, sillä he tuskin ovat ajatustenlukijoita. Jos jätteissä on ötököitä tai matoja, povailee uni vastoinkäymisiä. Katso myös "Roskis" ja "Siivoaminen".
Jää: Kaunis, tasainen jääpeite on hyvä enne. Jos liukastelet sillä, olet heikoilla jäillä. Jäällä käveleminen symboloi vaaraan antautumista. Jos putoat jäihin, povaa se pitkää ikää. Katso myös "Luisteleminen".
Jäähyväiset: Katso "Hyvästit".
Jääkarhu: Saat salaisen ihailijan.
Jäätelö: Jos uneksit syöväsi jäätelöä, varoittaa se uusista ystävistä jotka voivat olla petollisia.

K.

Kaali: Köyhyyttä ja vaikeuksia. Pieni kaali povaa pitkää ikää, suuri yllätyksiä.
Kaappi: Kaappi kuvastaa tuntemattoman tai tulevaisuuden pelkoa, etenkin, jos et tiedä mitä kaapissa on tai se on tyhjä. Lukittu kaappi kuvaa muutosta, jonka luonteesta ei ole tietoa. Jos joudut unessa kaappiin, koet todennäköisesti epävarmuutta tekemistäsi valinnoista.
Kaatuminen: Jos itse kaadut, on se huono enne. Jos et pääse enää ylös, sinun täytyy ponnistella enemmän saavuttaaksei tavoitteesi. Jos kaadut likaan enteilee se, että joku saattaa sinut hankalaan tilanteeseen tai vaaraan. Jos näet toisen kaatuvan, enteilee se että pääset hyötymään toisen vahingosta.
Kahlaaminen: Jos kahlaat vedessä, varoittaa se piilevästä vaarasta. Jos kahlaat syvemmälle, ongelmasi pahenemisesta, jos taas pääset rannalle, ne helpottuvat. Jos ystäväsi kahlaa, hän tulee vielä tarvitsemaan apuasi. Kiinnitä myös huomiota kahluupaikkaan, ja katso esim. Järvi, Lampi ja Joki. Jos kahlaat jossain muussa kuin vedessä, esim. pallomeressä, seteleissä tai höyhenissä, tulet kokemaan viivästyksiä asiasi suhteen.
Kahleet: Jos uneksit olevasi kahleissa, varoittaa se sekaantumasta epäilyttäviin asioihin. Jos näet jonkun toisen kahlehdittuna, kertoo se helpotusta huolistasi.
Kahveli: Katso "Haarukka". 
Kahvi: Jos näet unta, että juot kahviaa jonkun kanssa, tietää se riitoja hänen kanssaan oikeassa elämässä.
Kahvila: Jos tilaat kahvia, sinun pitäisi saattaa keskeneräinen työsi loppuun. Uni voi myös enteilä pientä toraa sen henkilön kanssa joka on seurassasi kahvilassa.
Kainalosauvat: Jos käytät unessa kainalosauvoja, enteilee se huonoja aikoja.
Kaivinkone: katso "Kulkuneuvo".
Kaivo: Jos kaivat kaivoa, enteilee se vaikeuksia töissä. Jos nostat vettä omasta kaivosta, tietää se onnea. Jos nostat vettä jonkun toisen kaivosta, povaa se häitä. Hyvävetinen kaivo tietää hyviä-, ja samea/huonovetinen taas epävarmoja aikoja. Jos kaivo pursuaa yli äyräidensä, enteilee se tulipaloa tai muuta tuleen liittyvää onnettomuutta. Kuivunut kaivo povailee köyhyyttä.
Kakku (konditoriatuote): Jos leivot kakkua, povaa se onnellisuutta. Jos syöt kakkua, saat hyviä uutisia.
Kakku (linnatuomio): Katso "Vankila".
Kaksintaistelu: Riitoja ja epäsopua sen henkilön kanssa jota vastaan taistelet.
Kaksoset: Jos saat unessa kaksoset, on se vaurauden merkki. Jos sinulla on unessa kaksonen, muttei oikeasti, varoittaa se selkäänpuukottajista. Jos näet unessa kaksoset, tietää se kaksinverroin huolia.
Kala: Yleensä veteen tai sateeseen liitetty symboli. Isot kalat enteilevät vaurautta, ja pienet kalat kuvaavat köyhyyttä, sitä enemmän tai vähemmän mitä kyseisiä kaloja unessa esiintyy. Kotimaiset kalat kertovat mahdollisuuksista työelämässä, ja eksoottiset, värikkäät kalat kielivät seikkailunhalusta. Lemmikkikala taas enteilee rakkautta. Jos syöt kalaa varoittaa se virhesijoituksista. Kuolleet kalat kertovat ettei toiveesi toteudu. Katso myös "Ankerias", "Hauki", "Kalastaminen" "Lohi", ja "Nahkiainen".
Kalastaminen: Jos kalastat verkoilla povailee se säänmuutosta. Jos kalastat ongella, povaa se köyhyyttä. Jos saat ison kalansaaliin unessa, povaa se vaurautta. Jos näet jonkun toisen henkilön onkivan, sinun ei pitäisi lainata hänelle rahaa. Jos joku tuntemasi henkilö saa ison kalansaaliin unessa, enteilee se hänelle rahaa. Saaliina pienet kalat povaavat köyhyyttä, ja kuolleet onnettomuutta.
Katso myös: "Onkiminen".
Kalja: Rehkit turhaan. Jos humallut unessa kaljasta, povaa se menetyksiä. Katso myös "Olut".
Kalkkuna: Povailee mielisairautta perhepiirissä. Jos kynit kalkkunaa, tietää se yltäkylläisyyttä. Jos syöt juhlakalkkunaa unessa, kehottaa se miettimään asenteitasi. Katso myös "Lintu".
Kalkki eli pikari: Terveelle hyvää ja sairaalle paranemista. Jos juot kalkista, toiveesi toteutuu, sitä paremmin, mitä prameampi kalkki on. Ehtoolliskalkki voi kuvata huonoa omaatuntoa.
Kallio: Vastuksia tai pysyvyyttä. Jos kiipeilet kalliolla, voitat vaikeutesi. Jos putoat, enteilee se odottamattomia sattumia. Kalliolla oleskelu povaa suruja.
Kalmisto: Katso "Hautausmaa".
Kampaaja: Jos uneksit olevasi kampaaja, enteilee se pahaa. Katso myös "Hiukset".
Kampaaminen: Jos kampaat tai harjaat hiuksiasi unessa, tietää se kuolemaa lähipiirissä. Jos kampaat peilin edessä, tietää se kuolemaa perhepiirissä
Kameli: Pikkuharmeja. Jos ratsastat kamelilla, tietää se hankalaa matkaa.
Kampa: Menestystä yrityksissäsi. Hiusten kampaaminen unessa povaa urakehitystä. Jos kammassa ei ole piikkejä, povaa se köyhyyttä. Katso myös "Hiusharja" ja "Hiukset".
Kampaamo: Jos asioit unessa kampaamossa, varoittaa uni turhamaisuudesta. Jos itse unelsit olevasi kampaaja, kehottaa uni sinua tarttumaan toimeen saadaksesi tuloksia. Jos kampaaja on joku tuttusi, saat häneltä tarvittaessa neuvoja ja tukea. Naispuolinen kampaaja ennustaa, ettet onnistu suunnitelmissasi. Miespuolinen kampaaja taas varoittaa, että sinua yritetään hämätä. Jos näet/luet kampaamossa lehtiä, ja muistat niiden artikkeleja herättyäsi, voivat ne olla enteitä tulevasta. Kaikenlainen hiusten käsittely unessa taas on yleensä negatiivinen enne. Katso myös "Hiukset".
Kana: Asiat paranevat. Jos kanalla on poikasia ympärillään, sinun tulisi olla varovainen erään ystäväsi suhteen. Kotkottava kana povaa iloisia sattumuksia. Jos kana munii, koet iloisia yllätyksiä. Höyhenetön, mutta elävä kana varoittaa sinua varkaista. Ks. myös "Kanapaisti", "Kananpojat", ja "Lintu".
Kanapaisti: Kanapaistin syöminen unessa kertoo että joku ei ole sinulle ihan rehellinen.
Kananpojat: Hyviä uutisia. Jos tiput piipittävät, ole kehuttaessa vaatimaton.
Kanarialintu: Hyviä aikoja. Jos lintusi karkaa, tietää se sinulle vahinkoa.
Kaneli: Kaneli unessa enteilee uutisia. Jos nainen syö unessaan kanelia, kertoo se seksuaalisesta turhautumisesta. Jos mies syö unessaan kanelia, kielii se suurista unelmista (ehkä liian suurista). Jos saat kanelia lahjaksi, enteilee se menestystä yrityksissäsi.
Kangas: Hieno, kallis kangas enteilee vaurautta, ja huonokuntoinen tai paikattu kangas vaikeuksia. Vaalea kangas tietää huonoja uutisia, tumma kangas taas hyviä. Muutenkin kankaan väriin on hyvä kiinnittää huomiota.
Kaniini: Valkea kani povaa, että onnistut yrityksissäsi, mutta musta on vastoinkäymisten enne. Taikurin kaniini enteilee jotain odottamatonta. Juokseva kani povaa pettymyksiä. Jos ajat kania takaa, kertoo se jostain äkillisestä tapahtumasta. Jos syöt unessa kaniinia, enteilee se terveyttä.
Kannukset: Kunniaa ja onnea. Mitä isommat, sitä enemmän.
Kapakka: Jos olet siellä ystävien seurassa, tulet saamaan iloa ja lohtua. Jos juot yksin, maineesi on vaarassa. Jos itse unessa isännöit/emännöit kapakka, kertoo se pienistä huolista.
Kardemumma: Jos uneksit syöväsi kardemummaa, kehoittaa se kiinnittämään huomiota ihmissuhteisiisi.
Karhu: Karhu voi olla myönteinen symboli Yliseen suuntautuneille, mutta petollinen symboli Aliseen suuntautuneille. Jos tappelet karhun kanssa, varoittaa se vihollisesta. Tanssiva karhu varoittaa huijareista, ja pakeneva karhu povaa iloisia yllätyksiä. Karhusta uneksimisen on mainittu merkitsevän naimattomalle tytölle myös rikasta sulhasta.
Kari: Jos ajat karille unessa, ei keinottelusi tule onnistumaan.
Karitsa: Yleinen vauvaenne. Vastasyntynyt karitsa kehottaa myös varovaisuuteen.
Karja: Vaurautta ja onnea, etenkin, jos eläimet ovat hyvässä lihassa. Laihat eläimet enteilevät rahanmenoa. Laiduntava karja tietää ikävyyksiä. Jos paimennat karjaa, tietää se onnea. Jos lyöt eläimiä, tulet saamaan jotain. Pedon raatelema karja varoittaa petollisuudesta.
Karkuri: Huolehdit turhaan. Jos karkuri jää kiinni, kuulet kaukaisesta ystävästäsi. Jos itse olet unessa karkuri, povaa se onnettomuutta.
Kartta: Matkoja tai majanmuuttoa.
Karviaismarjat: Joku loukkaa sinua.
Kasarmi: Et tule onnistumaan yrityksissäsi.
Kastaminen: Jos sinut kastetaan unessa aikuisena, uni kehottaa sinua hoitamaan loppuun keskeneräiset asiasi. Jos uneksit olevasi kastettava lapsi, sinulle yritetään sysätä liikaa vastuuta, josta voit hyvin kieltäytyä; Sinun ei tarvitse hoitaa kaikkien töitä. Jos näet toisen henkilön kasteen, valmistaudu antamaan apua sitä tarvitsevalle läheisellesi. Jos itse suoritat unessa kasteen, enteilee se yllätyksiä. Jos kastettava on mies, iloisia yllätyksiä, ja jos nainen, pikkuharmeja. Kuitenkin sitä varmemmin, mitä tutumpi unessa kastamasi henkilö on.
Kaste: Aamukaste on onnen ja ilon enne, kun taas yökaste kehoittaa varovaisuuteen. Jos kaste kastelee sinut, tietää se sairautta. Jos peset itsesi kasteella, uni enteilee rakastumista tai kosintaa. Jos näit unta samannimisestä kirkollisesta toimituksesta, katso edellinen kohta; "Kastaminen".
Kastemato: Sinulla on salainen vihamies. Povaa myös viivästystä asioissasi.
Kasvit: Onko unessa näkemäsi kasvi hyvinvoiva ja terve, vai riutunut ja huonolla hapella? Elävät kasvit kuvaavat usein kasvua ja elpymistä, kun taas kuolleet symboloivat taantumista ja menetyksiä. Lehtevät kasvit liittyvät usein ihmissuhteisiin ja rakkauselämään, puuvartiset työhän ja uraan, ja mehikasvit perheeseen ja ystävyyteen.
Katso myös "Istuttaminen".
Kasvot: Ystävälliset kasvot unessa ovat hyvä enne. Vihaiset kasvot kielivät vaikeuksista, ja sairaalloiset kärsimyksistä. Kalpeat kasvot tietävät odottamatonta iloa. Luurankomaiset kasvot voivat olla jopa kuolinenne.
Kataja: Varoittaa vaarasta. Katajan näkeminen unessa kertoo myös vaikeuksien väistyvän elämästäsi.
Katajanmarjat: Huolesi päättyvät. Jos syöt katajanmarjoja, povaa se terveyttä ja menestystä.
Kattila: Onnettomuutta kotioloissa. Sen isompaa, mitä suurempi kattila.
Katto: Menestystä.Katon rakennus on naimattomille hääenne, ja naineille lapsienne. Jos katto palaa, menetät suosiotasi. Jos putoat katolta, saat huonoja uutisia.
Katu: Mitä pidempi katu, sitä enemmän iloja. Kivetty katu povaa muutoksia.
Kaula: Pitkä kaula povaa rakkautta. Jos peset unessa kaulaasi, tietää se terveyttä. Katso "Kurkku".
Kaulakoru/-koristeet: Saat paljon kunniaa.
Kaulakuputauti: Tietää onnellisia aikoja.
Kauppa: Vaurautta. Jos itse uneksit olevasi kauppias, povaa se yllätyksiä. Jos kauppa on kiinni, tietää se köyhyyttä.
Kaura: Kauran puiminen enteilee, että tulet toimimaan oikein. Lyhteiden sitominen povaa hyvää, ja kauran oraat sisukkuutta.
Kehrääminen: Jos kehräät unessa lankoja, on se vaurauden enne. Sitä enemmän, mitä enemmän lankoja. Jos kehräät pellavia, tietää se naiselle onnellista avioliittoa, mutta miehelle pilkkaa.
Kehto: Kadotetun nuoruuden kaihoa. Jos kehdossa on puhtaan valkeat vaatteet,enteulee se lapsikuolemaa. Jos itse uneksit olevasi kehdossa, tietää se pitkää ikää.
Keihäs: Sovintoa vihollisesi kanssa.
Keinutuoli: Vakautta ja turvallisuutta.
Keittiö: Kertoo luottavaisuudesta. Jos laitat ruokaa keittiössä, tietää se palkintoa hyvin tehdystä työstä. Jos tiskaat, varoittaa se ottamasta liikaa töitä.
Keli: Katso "Ilma".
Kellari: Yllätyskutsu. Jos menet kellariin, tulet kokemaan kutsun johdosta mielipahaa. Jos putoat kellariin, tietää se pettymyksiä.
Kello: Valheellista onnea. Katso myös "Kirkonkellot".
Kelo: Katso:"Puu".
Kengät: Uudet kengät enteilevät apua ystävältä, vanhat menetyksiä. Eripariset kengät kehottavat pysymään valppaana, ahtaat kengät povaavat kiusaa ja harmeja, ja puukengät köyhyyttä. Sinulle omituiset kengät (=sellaiset, mitä et itse kuunaan jalkoihisi laittaisi) varoittavat jostain tulevasta, odottamattomasta sattumuksesta. Kenkien pukeminen tietää huonoja uutisia, ja kenkien riisuminen huonoa terveyttä. Katso myös "Avojaloin".
Keppi: Lahjoja ja antimia, etenkin, jos lyöt jotakuta unessasi kepillä.
Keritseminen: Lampaan keritseminen kerto, ettei palkinto ole vaivan arvoinen.
Kerjäläinen: Varoittaa petollisuudesta. Jos annat kerjäläiselle almun, saat palkinnon. Jos ajat kerjäläisen pois, povaa se ongelmia lain kanssa. Jos itse olet unessasi kerjäläinen, tulet saamaan rahaa odottamattomalta taholta.
Keskonen: Keskosen saaminen unessa varoittaa sinuun kohdistuvista, perättömistä syytöksistä.
Keto: Hyvä enne, etenkin, jos keto on kukkiva.
Ketju: Ystäviä kaukaa.
Kettu: Varoittaa petollisesta kumppanista tai ystävästä. Jos tapat ketun, pelastut nolatuksi tulemiselta.
Kiesit: Muutoksia. Katso myös "Ajelu".
Kihlat: Katso "Sormus".
Kiiltomato: Älä kerro salaisuuksiasi muille.
Kilometripylväs: Toiveesi toteutuu, yleensä niin pitkän ajan sisään kuin mitä pylväässä sanotaan. Aika voi tosin olla niin tunteja, päiviä kuin vuosiakin..
Kilpikonna: Päset määränpäähäsi vähän kerrallaan. Uiva kilpikonna povaa, että onnesi on kääntymässä.
Kinkku: Sitä parempia uutisia, mitä rasvaisempi kinkku on.
Kirjailija: Pettyneitä toiveita.
Kirjasto: Kejoitus etsiä hyviä neuvoja.
Kirjat: Köyhyyttä ja vaikauksia, sitä suurempia, mitä vanhempia ja likaisempia kirjat ovat. Painotuore kirja enteilee hyvää terveyttä. Kirjan ostaminen taas enteilee yllättävää hyötyä.
Kirje: Ilosanoma.
Kirjoittaminen: Jos itse kirjoitat, tietää se hyvää. Jos näet jonkun toisen kirjoittavan, saat vastenmielistä tekemistä.
Kirjoituspöytä: Haaveilet turhasta.
Kirkko: Kirkkoon meneminen tietää pikkukiusaa. Palava kirkko tietää onnettomuutta.
Kirkkomaa: Katso "Hautausmaa".
Kirkonkellot: Varoittaa epäluotettavista ystävistä. Kellon soitto voi enteillä hautajaisia. Jos itse soitat kelloja, joudut häpeään.
Kirous: Jos joku unessa kiroaa sinua, tietää se onnea. Jos itse kiroat jotakuta,  tietää se sinulle pahaa.
Kirput: Pikkuharmeja ja vastuksia. Katso myös "Syöpäläiset".
Kirsikat: Iloa ja onnea. Jos kirsikat ovat happamia, tietää se kyyneleitä.
Kirves: Toiveesi ja odotuksesi eivät toteudu.
Kissa: Varatuille uni merkitsee petollisuutta parisuhteessa, ja naimattomia/sinkkuja uni varoittaa omaa etuaan ajavista ystävistä. Esim. Naukuva kissa kertoo että sinusta juoruillaan. Raapiva povaa pahoinvointia, agressiivinen varoittaa varkaista, ja tappeleva kissa povaa sairautta. Jos kissa on makuulla, kertoo se että melkein onnistut yrityksissäsi. Takkuinen kissa kertoo, että sinun olisi ehkä syytä karsia ystäväpiiriäsi. Musta kissa on onnen enne, ja valkea kuvaa hengellisyyttä, tosin voi olla myös kuoleman enne. Tabbykissa enteilee hyvää perheellesi, kilpikonnakuvioinen tietää onnea rakkaudessa, ja värikäs povaa uusia ystäviä. Harmaa varoittaa uskomasta liikaa uniin, ja mustavalkea puolestaan on vauvaenne, samoin kuin kissanpentu. Jos näet unessa oman lemmikkikissasi kahtena, tulet piakkoin kokemaan jotain jännittävää.
Kitara: Iloa. Myös onnea rakkaudessa sille joka sitä unessa soittaa.Jos itse soitat unessa kitaraa, kertoo se huoliesi helpottuvan.
Kiukuttelu: Hankala tilanne päättyy onnellisesti. Jos ystäväsi kiukuttelee sinulle unessa, on ystävyytenne valvemaailmassa sitä paremmalla mallilla.
Kiusaaminen: Ihmisen kiusaaminen kertoo hyvästä työmahdollisuudesta, ja eläimen kiusaaminen povaa murheita ystävillesi.
Kivi: Pikkuharmeja, sitä enemmän, mitä enemmän kiviä.
Kivimuuri: Menestystä. Jos kivimuuri sortuu, sinulle paljastuu salaisuus.
Kivekset: Kivekset symboloivat miehistä energiaa ja maskuliinista luomisvoimaa. Miehen unessa kiveksillä on yleensä merkitystä vaan jos kivekset ovat jotenkin poikkeavat. Ylisuuret kivekset kertovat turvallisuuden tunteesta, ja pienet kivekset riittämättömyyden peloista. Jos mies uneksii toisen miehen kiveksistä, hänen pelkonsa ovat turhia. Miehelle kiveksen menettäminen unessa povaa menetyksiä. Jos nainen uneksii kiveksistä, hänen pitää hoitaa keskeneräiset työt loppuun, että asiat pääsevät etenemään. Jos naisella on unessaan kivekset enteilee se perheenlisäystä, usein kaksosia. Jos unessa nähdyt kivekset ovat lävistetyt, tuntemasi henkilö aikoo pettää luottamuksesi. Jos näet unessa joltakulta poistettavan kivekset, kertoo se tulevista rahahuolista. Katso myös "Penis".
Kivääri: Jos itse ammut kiväärillä, tietää se onnistumista yrityksissäsi.
Knalli (päähine): Knalli viestii miehen unessa hienostelun tarpeesta. Jos naisen unessa on knallipäinen mies, voi se symboloida sekä salaista ihailijaa, että petollista kosijaa.
Koira: Saat uskollisen ystävän. Koiran haukku varoittaa, että sinut aiotaan pettää. Hyvinkäyttäytyvä koira kertoo, että perheessäsi on kaikki hyvin. Musta, tai liehakoiva koira varoittaa petollisista ystävistä. Ärhäkkä, sinua puolustava koira sitä vastoin symboloi uskollista ystävää. Aggressiiviset tai haukkuvat koirat enteilevät vakavia ongelmia, mutta parittelevat koirat kertovat että toiveesi toteutuvat. Hihnaan kytketty tai muutoin kahlittu/vangittu koira kertoo ettet voi tehdä mitään tilanteesi eteen, mutta vapaa koira kertoo asioiden paranevan. Pieni koira voi kieliä huonosta itsetunnosta, ja sairas työhönliittyvistä ongelmista, sitä suuremmista mitä isompi sairas koira unessa on. Jos koirasi puree sinua, menetät ystävän. Metsästyskoira ennustaa, että saat etuja ystäviltäsi. Katso myös "Bulldoggi", ja "Vinttikoira".
Koiranputki: Kielii turhamaisuudesta.
Koiruoho: Onnea surun jälkeen.
Koivu: Koivun näkeminen unessa symboloi terveyttä ja kertoi iloisista uutisista.
Kokki: Hauskaa seuraa.
Kokko: Kokko on positiivinen symboli, joka enteilee hyvää, etenkin Juhannuskokko. Talviset kokot kertovat että vaikeudet helpottavat. Jos sytytät kokon, toiveesi toteutuu.
Kolarin ajaminen: Katso "Ajelu".
Komeetta: Katso "Pyrstötähti".
Kompassi: Surua neulan osoittamasta suunnasta.
Kondomi: Seksuaalissävytteinen uni joka ilmaisee usein toiveen yhdynnästä. Uni kuvastaa myös terveitä, luonnollisia pelkotiloja paitsi pöpöjä, myös uusia ihmiskontakteja kohtaan. Jos löydät kondomin unessa, sinulla on salainen ihailija. Jos käytät kondomia unessa jossa harrastat seksiä, kertoo se vastuuntuntoisesta luonteesta. Jos kondomissa on unessasi reikä, pelkäät turhaan pahinta, eikä vastuun pakoilu auta sinua ongelmissasi. Uni rikkinäisestä kondomista voi enteillä myös vauvauutisia. Katso myös "Penis", "Seksi", ja "Sperma".
Kone: Menestystä liikeasioissa.
Konsertti: Iloa ja terveyttä.
Konttori: Rahanmenoa.
Koralli: Toipumista huolista. Jos koralli on punaista, luvassa on yllätyksiä. Kultainen koralli povaa rahantuloa, ja valkoinen koralli voi enteillä suru-uutisia.
Kori: Tyhjä kori povailee ettet saa vastarakkautta. Jos korissa on kukkia, tietää se onnea rakkaudessa. Jos korissa on herkkuja, tuleva rakkaasi on syöppö. Jos korissa on risuja, hän on köyhä. Jos rahaa, hän on rikas.
Korkkiruuvi: Uteliaat ihmiset aiheuttavat sinulle vastoinkäymisiä.
Korppi: Säätila huonontuu. Jos saat korpin kiinni, saatat vihollisesi häpeään. Korpin ääni unessa tietää ikävyyksiä.
Korsetti: Sairastut huolimattomuutesi vuoksi.
Korttipeli: Ikävyyksiä.
Koruompelu: Vaurautta ja saavutuksia.
Korut: Katso "Kaulakoru", "'Korvakorut", tai "Rannerengas".
Korvakorut: Varoittaa turhamaisuudesta. Jos kadotat korvakorun, menetät ystävän.
Korvat: Jos uneksit, että korvasi ovat hillittömän suuret, kertoo se että sinua tullaan ivaamaan jostakin. Kehottaa myös kiinnittämään huomiota kuulopuheisiin.
Kotka: Katso "Petolintu".
Koti: Kodin rakentaminen kertoo menestyksestä naima-asioissa. Palava koti enteilee eripuraa ja kateutta. Jos kotisi on unessa valvemaailman vastaavaa hienompi, tai omia toiveitasi vastaava, jotain suotuisaa, lähipiiriisi liittyvää tulee tapahtumaan lyhyen ajan sisällä. Katso myös "Talo".
Kottikärryt: Sairautta.
Koulu: Nolatuksi tulemista niukkien tietojesi vuoksi.
Krokotiili: Saat vaarallisen vihollisen.
Kruunu: Omassa päässäsi kruunu varoittaa, että turhamielisuus tuo sinulle kyyneleitä. Jonkun toisen päässä kruunu kertoo, että ystäväsi ilahduttaa sinua.
Kuilu: Huolia ja suruja. Jos putoat kuiluun, varoittaa uni sinua onnettomuudesta.
Kuitti: Riita tulee ratkaistuksi osapuolia tyydytttävällä tavalla.
Kukat: Yleensä hyvä enne, etenkin, jos kukat ovat terveitä ja hyvinvoivia. Valkoiset kukat voivat povata kuolemaa, punaiset rakkautta, ja mustat surua. Siniset kertovat että kohtaat vastoinkäymisiä töissäsi, ja keltaiset vastoinkäymisiä rakkaudessa. Kukkien poimiminen povailee iloa ja riemuja, ja kukkien kastelu perheonnea. Tuoreet kukat enteilevät hyvää, ja kuihtuneet murheita. Jos kukissa on kirvoja, tms. tihulaisia, tietää se sairautta. Katso myös "Istuttaminen", "Kukkaruukku" "Multa" ja "Värit".
Kukkakaali: Varoittaa sinua mustasukkaisuudesta.
Kukkaro: Vastoinkäymisiä ja murheita. Kukkaron kadottaminen tietää kuitenkin onnea liikeasioissa.
Kukkaruukku: Kukkaruukku on yleensä positiivinen unisymboli, etenkin, jos siihen on istutettu terveitä kukkia. Kukkaruukku, jossa on multaa muttei kukkia, varoittaa pysähdystilasta, ja muistuttaa keskeneräisistä prokkiksista. Tyhjä kukkaruukku sitävastoin enteilee sydänsuruja (sen suurempia, mitä isompi tyhjä ruukku on). Istuttaminen kukkaruukkuun voi puolestaan olla avioliitto-, tai vauvaenne. Jos rikot kukkaruukun unessa, enteilee se riitoja puolison tai läheisen ystävän kanssa. Jos ruukku on valmiiksi rikki, meneillään oleva riita tulee sovittua. Katso myös "Kukat" ja "Multa".
Kukko: Onnistumista. Kukon kiekuminen kertoo, että olet turhan epäluuloinen.
Kukkotappelu: Riitoja.
Kulho: Perintöön liittyviä asioita. Jos kulho särkyy, tiedossa on perheriitoja. Katso myös "Astiat".
Kulkuneuvo: Erilaiset menopelit viittaavat yleensä matkoihin. Matkan luonteesta kertoo enemmän kulkuneuvon tyyppi/malli. Esim. Lentokone tai auto voivat viitata pidemmälle suuntautuvaan matkaan kuin polkupyörä. Työkulkupeli, kuten kaivinkone tai rekka voivat enteillä työmatkaa, ja maatalousmenopelit (traktori, puimuri..) visiittiä maalle. Katso myös "Ajuri", "Auto", ja "Lentokone".
Kulta: Kullan kaivaminen kertoo ettet vaurastu. Kullan löytäminen taas kertoo onnesta, ja on joskus jopa perintöenne. Kullan takominen kertoo, että vauraus tulee kovalla työllä. Jos kadotat kultasi, menetät kunniasi.
Kummitus: Katso "Aave".
Kuningas: Povaa naiselle, että hänen toiveensa toteutuu, ja miehelle, että hän pääsee naimisiin lesken kanssa. Katso myös "Hallitsija".
Kuningatar: Muistuttaa, ettei juoruja pitäisi kuunnella. Naisen unessa menestystä, etenkin, jos hän uneksii olevansa kuningatar. Miehen unessa kuningatar povaa menestystä työssä.
Kuolema/Kuoleminen: Ensi ajatuksesta huolimatta tämä on hyvin positiivinen enne. Jos vihollisesi kuolee unessa, povaa se menestystä sinulle. Tutun, läheisen henkilön kuoleminen voi puolestaan olla vauvaenne, yleensä hänelle, mutta voi osua myös omalle kohdalle. Unessa kannattaa kiinnittää huomiota myös henkilön kuolintapaan, etenkin, jos se on unessa hyvin esillä. Katso esim. "Hukkuminen", "Itsemurha" ja "Teloitus". Jos näit unessa Kuoleman henkilönä, katso "Viikatemies".
Kuollut: Katso "Vainaja".
Kuoppa: Jos putoat kuoppaan, ystäväsi pettää sinua.
Kurinpalautus: Katso: "Satikuti".
Kuritushuone: Pelastut suurelta vahingolta.
Kurki: Hyviä aikoja. Jos kurki tulee luoksesi, vaivannäkö kannattaa. Kurjen äänen kuuleminen tietää apua sairaalle.
Kurkku (kasvi): Onnea lemmentavoittelijoille. Avomaankurkku tietää onnellista liittoa miehelle, ja kasvihuonekurkku onnellista liittoa naiselle.
Kurkku (kaula): Jos leikkaat toisen kurkun, toiveesi toteutuvat. Jos joku leikkaa sinun kurkkusi, tietää se onnea rakkaudessa.
Kurpitsa: Lyhytaikaista iloa.
Kutominen: Kankaan kutominen tietää menestystä. Katso myös "Neulonta".
Kuu: Täysikuu enteilee uusia tuttavuuksia, ja on etenkin Aliseenpäin suuntautuneille yleensä hyvä enne. Uusikuu tietää muutosta, ja neljännekset viestivät miellyttävistä uutisista. Jos kuu on punertava, tietää se hyötyä, mutta pilvien ympäröimä kuu tietää puolestaan huolia ja vaivoja. Mikäli kuu on luonnottoman suuri tai ylimaallisen kelmeä, voi vastaus löytyäkin sisältäsi, alitajuntasi sopukoista. Katso myös "Kuutamo".
Kuukautiset: Kuukautiset unessa kuvaavat haavoittuvaisuutta ja alitajuisia pelkoja, etenkin, jos vuodat unessasi epänormaalin runsaasti. Uni kuukautisista kehottaa myös suorittamaan loppuun aloittamasi asiat. Jos mies näkee unta että hän saa kuukautiset, kannattaa hänen keskittyä paikkaamaan tunne-elämänsä aukkoja, ja käsittelemään tunteitaan avoimemmin.
Kuunpimennys: Sairautta.
Kurkuma: Kurkuman syöminen unessa kehottaa sinua kuuntelemaan piilotajuntasi viestejä. Kurkumamaustepurkki taas neuvoo tarkkailemaan terveyttäsi.
Kuumailmapallo: Suuria odotuksia. Jos matkustat kuumailmapallolla, varoittaa se itsekkyydestä.
Kuusipuu: Kuusen näkeminen unessa on yhtälailla suojeleva symboli, joka enteilee hyvää. Povaa myös sairaalle paranemista. Havut kotosalla enteilevät hääuutisia (Talon sisätiloissa unennäkijän omia, tai ulkotiloissa, esim. kuistilla, jonkin läheisen häitä). Jos itse käsittelet havuja unessa, varoittaa se sairaudesta. Joulukuusi unessa taas enteilee perheenlisäystä, joko omassa perheessä, tai lähipiirissä. Kuusenkävyt unessa povaavat rahantuloa.
Kuutamo: Kirkas kuutamo viestii vilpittömästä rakkaudesta. Himmeä kuutamo taas povaa vaikeuksia, jotka ovat voitettavissa rakkaudella ja sopuisuudella.
Kuva: Katso "Valokuva".
Kylpeminen: Jos kylvet yksin, tietää se rauhoittumista. Jos kylvet jonkun toisen kanssa, povaa se perheonnea. Kirkas vesi enteilee terveyttä, ja likainen sairautta. Jos vesi on haaleaa, tulevaisuudessa odottaa yllätys. Jos vesi on kylmää, symboloi se hyvinvointia. Jos kylvet vaatteet päällä, tietää se surua. Jos vaatteesi ovat valkeat, povaa se hukkumisuutisia.
Kylväminen: Saat hyvän palkan tehdystä työstä.
Kynnet: Jos kyntesi ovat unessa pitkät, enteilee se sairautta. Jos lakkaat kynsiäsi, varoittaa se turhista imartelijoista. Jos leikkaat kynsiäsi, povaa se häpeää. Jos leikkaat jonkun toisen kynsiä, riitaannut hänen kanssaan.
Kynttilä: Levottomuutta. Jos sytytät kynttilän, tietää se iloja. Jos sytytät punaisen kynttilän, tietää se rakkautta, jos keltaisen, uusia ystäviä, jos vihreän, terveyttä, jos sinisen, toiveesi täyttyy, jos mustan, kyyneleitä, ja jos valkoisen, voi se olla hautakynttilä, eli kuolemanenne. Vahakynttilät enteilevät rahaa. Jos sytytät vahakynttilän, enteilee se juhlia. Jos sammutat kynttilän, enteilee se huolia. Jos kynttilä palaa kirkkaasti, povaa se riemukkaita menoja, mutta jos himmeästi, enteilee se masennusta tai lamakautta. Katso myös "Hautakynttilä".
Kyntäminen: Vaurautta.
Kynä: Mustekynä tietää iloja, lyijykynä pikkuharmeja, ja sulkakynä hyvää mielikuvitusta.
Kypärä: Katso "Päähine".
Kyyhkyset: Rakastuneelle onnellisia aikoja. Kyyhkysten metsästäminen povaa unennäkijälle vahinkoa, mutta kyyhkysten ruokkiminen taas on hääenne. Jos syöt kyyhkystä, menetät rakkaan. Katso myös "Pulu".
Kyyneleet: Klassinen, käänteisenne joka tietää iloa. Sitä enemmän, mitä enemmän kyyneleitä.
Kyökki: Katso "Keittiö".
Kädet: Puhtaat kädet povaavat menestystä, ja likaiset menetystä. Isot kädet enteilevät rahaa, ja pienet vähemmän rahaa. Jos sinulla ei ole unessa oikeaa kättä, kehottaa se ottamaan itseäsi niskasta kiinni. Voi povata naisille myös leskeyttä. Jos sinulla ei ole vasenta kättä, menetät ystävän. Jos sinulla ei ole unessa käsiä, tietää se suuria ikävyyksiä. Käsien laihtuminen varoittaa perhettäsi vastoinkäymisistä, ja käsien peseminen kertoo että vapaudut suuresta taakasta.
Käki: Terveyttä. Käen kukkuminen unessa taas tietää varallisuutta.
Käpy: Kävyt ovat yleensä positiivisia unisymboleja, jotka kuvastavat hedelmällisyyttä ja vairautta. Uni kehoittaa myös pitämään huolen omaisuudestasi. Kuusenkävyt povaavat rahantuloa, ja männynkävyt enteilevät uutisia. Lehtikuusen kävyt unessa enteilevät usein rakkautta, mutta lepänkävyt voivat enteillä surua.
Kärppä: Varoittaa onnettomasta, yksipuolisesta rakastumisesta. Jos kärppä on kuollut, joku kokee samoin sinua kohtaan.
Kärpänen: Jotain väliaikaista pikkukiusaa. Älä turhaan menetä hermojasi.
Kärryt: Katso "Kiesit". 
Käräjöinti: Jos käräjien yleistunnelma on rento ja lupsakka, saat asiasi pian päätökseen. Jos taas kireä ja negatiivinen, edessä on viivytyksiä ennen päämäärään pääsemistäsi. Katso myös "Oikeudenkäynti".
Käsi: Vaalea, siro käsi lupaa menestystä työssä. Likaiset kädet kehottavat ryhdistäytymään. Jos kätesi ovat unessa huomattavan pienet, varoittaa se vaarasta perheen taholta. Jos uneksit olevasi monikätinen, luvassa on menestystä. Jos kätenne irtoavat, luvassa on hyviä töitä.
Käsineet: On oikeastaan sama minkälaiset käsineesi unessa ovat, lapaset, sormikkaat, kynsikkäät, jne, sillä käsineet unessa kehottavat sinua yleensä huolehtimaan terveydestäsi. Jos käsineet ovat rikki, kannattaa uneen suhtautua erityisellä varovaisuudella, ja jemmata varoiksi flunsarohtoja kaappiin..
Kätilö: Sekalaisia harmeja. Jos olet itse unessa kätilönä, varoittaa uni kivuista.
Käveleminen: Surua. Jos kävelet takaperin, tilasi huononee. Jos kävelet niityllä, ystäväsi pettää sinua.
Käärme: Käärme unessa on moniselitteinen symboli, joka edustaa seksuaalisuutta, viisautta, terveyttä, petollista ystävää, tai vaanivaa vaaraa, riippuen pitkälti siitä millainen merkitys käärmeellä on unennäkijälle itselleen. Esim. käärmekammoiselle käärme unessa edustaa uhkaa, kun taas matelijasuuntautuneelle herppiharrastajalle käärme on selvästi positiivisempi unisymboli. Hieman fallistisen muotonsa vuoksi käärme liitetään etenkin miehiseen seksuaalisuuteen, ja kristittyjen mytologian valossa houkutuksiin ja petollisuuteen. Käärme unessa herättääkin usein epäluuloja, ja tulisi tulkita muiden, samassa unessa esiintyneiden, selkeiden unisymbolien rinnalla. Käärmeen tappaminen unessa  povaa köyhyyttä, mutta sen ruokkiminen vaurautta. Jos käärme puree jotakuta unessa, hän jää häviölle. Jos käärme puree sinua, menetät luottamuksesi ystävään. Valkea käärme povaa terveyttä, ja musta käärme enteilee sairautta. Syliin tuleva käärme, tai kaksi käärmettä lupaa terveyttä/parantumista. Unessa sänkyyn mateleva käärme povaa onnea erotiikan saralla, vaikka rakastaja(/ -tar) voikin olla petollinen. Jos käärme ajaa sinua takaa, sinua panetellaan. Matopäivän yönä käärmeet unessa tietävät hyvää onnea.
Köyhyys: Mitä köyhempi uneksit olevasi, sitä paremmin sinulla yleensä menee valvemaailmassa (köyhyyden vastakohta ei välttämättä ole materialistinen vauraus). Jos kuitenkin olet varakas, uni köyhtymisestä voi ilmaista varoituksen ja kieliä tulevasta rahanmenosta. Jos köyhdyt unesi aikana, enteilee se merkittäviä muutoksia elämässäsi. Mitä enemmän unessa menetät, sitä suurempi/mullistavampi muutos on kyseessä. Mikäli köyhtymisesi unessa on vapaaehtoista (eli valitset vaikka askesian), kertoo se huoliesi hellittävän. Katso myös "Omaisuus" ja "Raha".
Köysi: Eripuraa ja riitoja.

L.

Lahja: Lahjan antaminen unessa ennustaa, että tulet tekemään jonkin tyhmyyden. Lahjan saaminen puolestaan povaa vastoinkäymisiä.
Lahota: Lahoaminen ja mädäntyminen unessa ovat ylensä huonoja enteitä. Ne symboloivat menetystä, luopumista, ja uupumista, mutta toisaalta kehottavat sinua pistämään elämäsi järjestykseen, tai kiinnittämään huomiota elämäntilanteeseesi, sillä niin keskeneräiset projektit, huonot elämäntavat, kuin energiasyöpöt ihmisetkin kuluttavat energiaasi, ja lopulta lahottavat sinut sisältäpäin. Unet mätänemisestä kehottavat siis sinua korjaamaan tilannettasi, ja ryhdistäytymään.
Katso myös "Hampaat", "Hedelmät", "Puu", "Ruoka", ja "Vainaja".
Laidun: Hyvä enne, etenkin, jos laitumella on karjaa.
Laihtuminen: Jos laihdut unessa, on se usein merkki alitajuisista huolista tai peloista, mutta voi enteillä myös terveysongelmia. Jos taas olet valve-elämässä ylipainoinen laihduttaja, laihtuminen unessa voi kuvastaa tulevia saavutuksia ja voittoa vastuksesta (siis muutenkin kuin paino-asioissa), mutta myös vakavamielistä suhtautumista valitsemiisi uusiin, terveempiin elämäntapoihin. Huomioi siis, onko laihtuminen unessa piinavaa riutumista vai toivottu päämäärä.
Laiva: Yleensä hyvä enne, joka povaa matkoja tai menestystä. Jos laivaa rakennetaan tai lastataan, on se onnen enne. Jos matkustat laivalla kertoo se aikeidesi onnistumisesta. Laiva täysissä purjeissa symboloi menestystä, ja satamassa odottava laiva kertoo mielenrauhasta. Uppoava laiva kertoo huolista ja ahdingosta. Jos ohjaat laivaa, povailee se yllätysvieraita. Jos näet kuolleen, tutun ihmisen laivalla, voi se povata kuolemaa lähipiirissä.
Lakaiseminen: Määränpääsi on tavoitettavissa vakavalla asenteella. Jos lakaiset katua luvassa on positiivisia muutoksia työelämässä. Jos taas kotiasi, arkielämässä, jne.
Lammas: Jos omistat tai hoidat unessa lampaita, tietää se onnea. jos keritset lampaita, tietää se rahaa, ja jos paimennat, saat levollisuutta. Teurastettavat lampaat povaavat, että saat osaksesi kiittämättömyyttä. Katso myös "Keritseminen".
Lampi: Lampi liittyy Aliseen, ja voi olla huono enne/varoittaa vaarasta, mutta se voi myös kertoa tilanteen paranemisesta. kinnitä huomiota lampi-unesi yleisilmeeseen, onko se valoisa ja mukava, vai synkkä ja uhkaava.
Lamppu: Jos se palaa kirkkaasti, kohtaat onnellisia aikoja. Jos lamppu on himmeä, tulet pettymään toiveissasi. Lampun sytyttäminen povaa parempia oloja, ja lampun sammuttaminen kuolemaa.
Lankakerä: Tappioita.
Lanta: Lannan lapiointi enteilee pitkää ja epätyydyttävää työrupeamaa.
Lanttu: Katso "Nauris".
Lapamato: Lapamato enteilee perintöä. Jos lapamato tulee unessa ulos sinusta, olet  vaarassa riitaantua sukulaisesi kanssa. Sitä isompi riita, mitä muhkeampi mato.. Jos ystävälläsi on unessa lapamato, löydät yllättäviä ilonaiheita lähitulevaisuudessa. Katso myös "Loiset".
Lapaset: Katso "Käsineet"
Lapio: Saat palkinnon ahkeruudestasi. Jos lapioit, edessä on turhaa vaivannäköä.
Lapset: Yleensä unet lapsista kuvaavat sisäistä lastasi, ja kehottavat huomioimaan hänet paremmin. Uni voikin olla vain heijastus unennäkijän omasta lapsuudesta tai kaipuusta lapsuuden huolettomuuteen. Leikkivät lapset lupailevat onnellisuutta, mutta jos lapset kovasti meluavat, luvassa voi olla perheen sisäisiä riitoja. Lapsijoukkio enteilee tappioita, ja nukkuvat lapset saavutuksia. Pienet, ja vähäiset lapset unessa povaavat kiusaa ja vastoinkäymisiä, kun taas potrat, lihavat lapset ovat runsauden enne. Jos heijaat lasta käsissäsi, varoittaa se käsiin kohdistuvasta onnettomuudesta tai kivuista. Miehen unessa lihavat lapset ennustavat myös hyviä naimakauppoja. Löytölapsi voi olla enne vaimon kuolemasta. Laihat ja likaiset lapset varoittavat petollisuudesta. Kuollut lapsi enteilee menetyksiä. Katso myös "Poika", "Sukulaiset", ja "Tyttö".
Lapsivuode: Vauvauutisia. Jos itse olet lapsivuoteessa, povaa se riitoja ja harmeja. Katso myös "Syntyminen".
Lasi: Katso "Juomalasi".
Lasisilmä: Surua ja synkkyyttä.
Laskeminen (numeroiden): Epäonnistut tavoitteessasi.
Lato: Täysi lato tietää rikkaita häitä, tai onnea raha-asioissa. Tyhjä lato povaa köyhyyttä. Jos lato palaa, tiedossa on suuria menetyksiä.
Lattianpesu: Voi olla kuoleman enne.
Laulu: Jos laulat itse, tietää se hyvää. Jos kuulet jonkun toisen laulavan, tietää se huolia.
Lauta: Onnettomia häitä tai muuta kärsimystä.
Lavuaari: Katso "Allas".
Lehmä: Lihava lehmä unessa on vaurauden, ja laiha huonojen aikojen symboli. Jos lypsät lehmää, saat hyötyä itsellesi. Lehmän hoitaminen povaa että olosi paranevat, ja laiduntava lehmä kertoo perheonnesta.
Lehtikuusi: Lehtikuusi unessa voi olla viesti esi-isiltä ja edesmenneiltä sukulaisilta. Lehtikuusen kävyt unessa enteilevät usein rakkautta.
Lehmus: Lehmus unessa kertoo että joku on ihastunut sinuun. Mikäli unessa kosketat lehmusta, kertoo se oman ihastuksesi olevan vakavaa.
Leijona: Kesy leijona povailee jotain hyvää. Jos taistelet leijonaa vastaan, saat voimia vastoinkäymisistäsi. Leijonan voittaminen tietää surua.
Leikkaaminen: Kertoo usein pyrkimyksistä voittaa vastoinkäymiset tai päästää irti menneestä. Katso myös "Sakset" ja "Veitsi".
Leipuri: Huonoja aikoja. Jos itse olet leipurina, joku yrittää petkuttaa sinua.
Leipurinliike: Jotain huonoa on tulossa.
Leipä: Vehnäleipä povaa sairautta, ruisleipä terveyttä, ja rieska huonovointisuutta. Jos ostat leivän, tietää se sinulle hyvää. Leivän kantaminen enteilee vahinkoa.
Leipälapio: Vaurausenne. Kertoo myös saatavista.
Leiri: Kesäleiri kertoo huolista, ja partioleiri enteilee sairautta. Yleensä lasten leirit kertovat hieman kurittomasta/ ilkikurisesta luonteesta. Mikäli unennäkijä itse uneksii olevansa lapsi vaikka kesäleirillä, hän todennäköisemmin kokee olevansa sidottu ja tuntee tarvetta päästä kirmaamaan vapaana kuin lapsi. Keskitysleiri tai siellä oleminen viestii ystävien petollisuudesta. Sotilasleiri sen sijaan tietää huonoja aikoja.
Leivonen: Leivonen povaa menestystä. Katso myös "Lintu".
Leivos: Katso "Kakku".
Lelu: Lelut unessa kertovat yleensä tyytyväisyydestä, turvallisuudentunteesta ja perheen tärkeydestä. Sitä enemmän, mitä enemmän leluja unessa esiintyy. Kauniit lelut povaavat menestystä yrityksissäsi, rikkinäiset taas kertovat, että joudut tekemään ylimääräistä työtä saavuttaaksesi päämääräsi. Jos itse rikot leluja unessa, kehottaa uni rauhoittumaan, välttämään liikaa stressiä. Jos annat lelut pois, uskottavuutesi kärsii. Rumat, tai pelottavat lelut voivat enteillä suhteen päättymistä. Aikuisen unessa lapsuuden lempilelut taas voivat enteillä perheenlisäystä. Katso myös "Nukke".
Lentäminen: Jos lennät ilman siipiä, tulet kokemaan epävarmuutta. Jos lennät unessa siivillä, tietää se menestystä. Katso myös "Lentokone".
Lentokone: Jos matkustat lentokoneessa, tietää se matkoja. Jos itse lennät lentokonetta, tietää se rahaa. Jos joku toinen lentää konetta, varoittaa se vaarasta.
Lepakko: Riitaa typerysten kanssa. Jos lepakko on sisällä kodissasi, voi se olla kuolinenne.
Leppä: Lepän näkeminen unessa enteilee hyviä uutisia. Lepän kävyt puolestaan suru-uutisia.
Leski: Jos itse olet unessa leski, oloissasi tulee tapahtumaan muutoksia. Jos avioidut lesken kanssa, saat perinnön tai muuta rahallista onnea.
Lesti: Suutarinlesti tietää lisää töitä. Katso myös "Pullo".
Letitys: Jos letität hiuksia, saat rakastajan/rakastajattaren. Jos letität nauhoja, koet takapakkia rakkausasioissa.
Liha: Yltäkylläisyyttä ja vaurautta, sitä enemmän, mitä rasvaisempaa liha on. Jos leikkaat lihaa unessa tietää se mieliharmeja, ja jos kokkaat lihaa, saat menestystä. Jos syöt lihaa unessa, ja se on hyvää, tietää se sairautta. Jos se on pahaa, odotuksesi ovat turhat. Jos ostat lihaa, tietää se menestystä. Pilaantunut liha enteilee sairautta, etenkin, jos unessa syöt sitä.
Lihaliemi: Sovintoa omaistesi kanssa.
Lihavuus: Lihavat ihmiset unessa kuvaavat vaurautta, vähän tai paljon. Lihava nainen unessa kertoo, että sinulla on vara elää vähän huolettomamminkin. Jos itse uneksit olevasi lihava, tietää se raha-onnea.
Liima: Sydänsuruja. Jos liimaat jotain unessa, tutustut uusiin ihmisiin.
Liina: Menestystä. Katso myös "Pöytäliina".
Lika: Jos itse uneksit olevasi likainen, tietää se vaikeita aikoja. Jos joku muu on likainen, tietää se hyvää.
Likööri: Liköörin juominen unessa enteilee lyhytaikaisia iloja.
Limonadi: Saat osaksesi vieraanvaraisuutta.
Linja-auto: Koet vastuun rasitteena.
Linna: Ankeita olosuhteita. Jos omistat linnan, tietää se suruja, sitä isompia, mitä suurempi linna. Jos asut linnassa, joku korkea-arvoinen henkilö suosii sinua. Katso myös "Vankila".
Linnunmunat: Tietävät hyvää jos ne ovat tuoreita. Pilaantuneet munat varoittivat juoruista, särkyneet huonosta onnesta, ja munankuoria on yleensä pidetty huonona, jopa kuoleman enteenä. Jos syöt unessa munia se povaa terveyttä. Katso myös "Linnunpesä", ja "Munankuoret".
Linnunpelätin: Saat pelästyttäviä uutisia.
Linnunpesä: Jos pesässä on munia, tietää se asunnottomalle tai vielä kotona asuvalle omaa kämppää. Jos pesässä on poikasia, lupailee se onnellista perhe-elämää. Maahan pudonnut linnunpesä enteilee suruja.
Lintuallas: Katso "Allas".
Lintu: Mustat linnut povaavat kyyneleitä, valkeat kuolemaa, ja värikkäät iloja, vähän tai paljon. Isot linnut voivat povata rahaa tai varoittaa uhkaavasta vaarasta. Pienet linnut taas kuvaavat rahahuolia. Lentävä lintu on onnen enne, ja yksinäinen lintu povaa surua. Jos saat linnun kiinni, joku pettää sinua. Jos tapat linnun, aiheutat vahinkoa itsellesi. Linnun syöttäminen enteilee iloista seuraa, ja linnun laulun kuuleminen kertoo houkuttelevasta tarjouksesta. Jos lintu lentää unessa ikkunaan, on se tulkittavissa kuolinenteeksi siinä missä vastaava livetapauskin. Katso myös "Petolintu". Jos tunnistit unessasi esiintyneen lintulajin, voit kokeilla etsiä listastani myös lajinimellä.
Lippu: Jos kannat lippua, saat kunniaa osaksesi. Jos näet liehuvan lipun, varoittaa se kevytkenkäisyydestä.
Lipstikka: Unessa nähty Lipstikka varoittaa ettei kosiskelijaan pitäisi luottaa.
Lp-levy: Katso "Äänilevy".
Lohi: Elävää, uivaa lohta pidetään yleensä hyvänä enteenä, joka lupaa uusia mahdollisuuksia ja toiveiden toteutumista. Jos lohi on unessa sairas tat kitumassa kuivalla maalla, voit törmätä ongelmiin työelämässä. Kuollut lohi enteilee riitoja sukulaisten kanssa, ja jos syöt unessa lohta, varoittaa se menetyksistä, tai välirikosta ystävän kanssa. Katso myös "Kala".
Lohikäärme: Povaa häijyä anoppia. Jos lohikäärme lentää, menetät rahasi. Jos se sylkee tulta, saat rahaa. Jos taistelet lohikäärmettä vastaan, kertoo se miehille, että he tuletvat vaurastumaan valonaroin tavoin. Naisia lohikäärmettä vastaan kamppailu varoittaa aviottomista lapsista.
Loiset: Joku haluaa vahingoittaa sinua. Kaikki sisäloiset, kuten madot ja toukat, kielivät yleensä sinua uhkaavista terveysongelmista. Loismadot (ihossa tai elimistössä) voivat varoittaa maagisesta uhkasta, kuten kirouksesta, tms. unennäkijään suunnatusta pahantahtoisesta taianteosta. Loispaljous voi myös kuvata psyykkisiä rasitteita, energiakuonaa, yms. ja kehottaa sinua esim. puhdistamaan aurasi tai chakrasi. Muista myös maadoittaa itsesi. Kiinnitä myös huomiota siihen kehonosaan/-paikkaan, jossa loinen unessasi on, sillä se voi olla vaarassa vahingoittua valvemaailmassa. Jos pääset unessa eroon loisesta, kertoo se esteiden olevan voitettavissa, ja asioiden muuttuvan paremmaksi. Katso myös "Lapamato".
Jos näet unta ulkoloisista, katso "Syöpäläiset".
Lounasrasia: Katso "Eväsrasia".
Luisteleminen: Ole varovainen. Jos itse luistelet yrityksesi onnistuvat. Jos näet toisen luistelevan liikeasiasi eivät tule luistamaan.
Lukeminen: Lohtua ja tyytyväisyyttä.
Lukko: Tavaroiden katoamista tai varkautta. Rikkonainen lukko kertoo uskollisesta ystävästä.
Lukkoseppä: Itseluottamuksesi kärsii.
Luku: "Katso "Numero".
Lumi: Lumen sataminen povaa rasituksia. Jos kahlaat lumessa, yrityksesi edistyy hitaasti.
Lumipallosota: Iloisia uutisia.
Lumipyry: Mielipahaa.
Lupiini: Joku uhkaa reviiriäsi.
Luola: Olosuhteesi tulevat muuttumaan.
Luostari: Nunnaluostari kertoo vieraanvaraisuudesta, ja munkkiluostari povaa harmeja.
Lusikka: Saat kutsun vierailulle.
Lutikat: Joudut kamppailemaan pikkuharmejen kanssa.
Luumu: Sairautta. Jos luumu on kivetön, unohduksesi tuottaa sinulle yllättäviä ongelmia.
Luuranko: Ihmisen luuranko povaa huonoja uutisia. Eläimen luuranko enteilee sairastumista.
Luut: Varo vaaraa.
Luuta: Luuta on positiivinen unisymboli kaikille noidille, mutta myös positiivinen talouden symboli, erityisesti naisille. Jos lennät luudalla, tietää se matkaa, tai uutisia kaukaa. Jos luuta on huonokuntoinen tai pölyinen, kehottaa uni vaihteeksi keskittymään elämäsi henkiseen puoleen. Jos lakaiset luudalla, jokin elämässäsi tulee muuttumaan lopullisesti. Jos luutasi menee uniaskareissasi rikki, jotain pahaa tulee tapahtumaan. Katso myös "Lakaiseminen".
Lyhde: Lyhteen sitominen tietää suurta voittoa. Lyhteiden puiminen vaurautta, ja lyhteiden korjaaminen levottomuuksia.
Lyhty: Valaistu lyhty kehottaa sinua noudattamaan ystäviesi neuvoa. Pimeä lyhty taas kertoo, että tulet kadottamaan jotain. Jos kannat lyhtyä, saat selvyyttä asioihin.
Lyönti: Katso "Isku".
Lähde: Kirkasvetinen lähde tietää onnea ja menestystä, samea lähde taas sairautta. Jos lähde on kuivunut, suunnitelmasi estyvät. Jos juot kirkasvetisestä lähteestä, tietää se terveyttä.
Lämpömittari: Pikkuharmeja.
Läski: Jos leikkaat läskiä, povaa se onnettomuutta ystävällesi. Jos syöt läskiä saat voittoja. Jos annat läskiä linnuille, tietää se onnea. Katso tällöin myös "Lintu".
Lävitykset: Kielilävistys unessa kertoo, että olet ehkä loukannut jotakuta puheillasi. Kulmakoru viestii että olet unohtanut jotain tärkeää, nenäkoru taas kehottaa kuuntelemaan vaistojasi, ja napakoru puolestaan kertoo, että sinun pitäisi viettää enemmän aikaa perheesi kanssa. Mitä suurempia lävistyskorut unessa ovat, sitä tärkeämpi niiden merkitys on. Katso myös "Kivekset".
Lääke: Jos käytät unessa lääkkeitä, häviät rahaa. Jos annat toiselle lääkkeitä saat hyviä uutisia. Jos valmistat lääkettä tietää se sairautta.
Lääkäri: Varoittaa sairaudesta. Useampi lääkäri unessa enteilee riitoja ystävien kesken.
Löytö: Jos teet unessa yllättävän löydön, menetät tai kadotat jotain tärkeää.

M.

Maahiset: Katso "Gufit".
Maahumala: Kertoo lemmen- tai lemmenseikkailun kaipuusta.
Maailmanloppu: Katso "Apokalypsi".
Maalari: Pitkää ikää. Jos hän maalaa, asiasi luistavat hyvin.
Maalaus: Ikäviä uutisia kaukaa.
Maanpako: Jos joudut unessasi maanpakoon, sinua onnistaa vastoinkäymisten jälkeen. Jos palaat maanpaosta, tulet kokemaan iloa. Jos muut ovat maanpaossa, tietää se sairautta ja murhetta.
Maanjäristys: Älä anna rohkeutesi pettää onnettomuuden hetkellä.
Maantie: Hetkellisiä murheita jonka jälkeen menestystä.
Maatalo: Palkintoa vaivannäöstä. Jos myyt maatalosi, koet vastuksia.
Maatila: Hyvää toimeentuloa.
Madot: Joudut epämiellyttävään seuraan. Katso myös "Kastemato".
Maito: Symboloi äitiä ja äiteyttä. Pilaantuneet maitotuotteet unessa kehottavat tarkkailemaan terveyttäsi ja varoittavat petollisista ystävistä. Maidon juominen neuvoo säästämään rahojasi.
Maitokärryt: Saat apua ystävältä.
Majatalo: Sinulla on edessäni vaarallinen matka.
Makeiset: Tulet petetyksi.
Makkara: Makkaran valmistus kertoo että teet hyvän päätöksen. Makkaran syöminen neuvoo, että tulet lannistamaan vaikeutesi myönteisellä asenteella.
Maksa: Jotain pahaa on tulossa. Jos syöt maksaa, tietää se terveyttä ja hyvinvointia.
Makuuhuone: Saat mieluisia vieraita.
Malja: Jos kohotat maljan muille, povaa se vieraita. Jos joku muu nostaa maljan sinulle, povaa se onnellisia aikoja. Jos näet juoma-astian, maljan, ja se on rikki, kertoo se että sinulla on uskollisia ystäviä. Ks. myös "Kalkki".
Maljakko: Enteilee perintöä.
Mansikat: Saat kuulla hyviä uutisia. Metsämansikat povaavat lisäksi seikkailua.
Marjakuusi: Marjakuusesta uneksimista on pidetty jumalaisena merkkinä. Sen on myös sanottu povaavan naisille huonoja aikoja, ja miehille hyviä. Uni marjakuusesta voisi siis olla esim. pitkä työmatka miehelle jonka aikana nainen jäisi yksin.
Marjat: Kypsät marjat tietävät rahaa, ja raa'at harmeja. Kokeile hakua myös lajikohtaisesti, esim. "Mansikat" tai "Puolukat".
Markkinat: Enteilee perheelliselle huolia. Jos olet myyjänä markkinoilla, saat uuden tuttavuuden.
Marmeladi: Enteilee kuumaa suhdetta.
Matka-arkku: Täysinäinen tietää onnea, ja tyhjä tilapäisiä huonoja oloja.
Matkailuvaunu: Huvituksesi maksavat sinulle liikaa. Varoittaa velkaantumasta. Katso myös "Auto". 
Matkustaminen: Jos reissaat jalan, jokin asia viivästyy. Jos käytät jotain kulkuneuvoa, tilanteesi muuttuu.
Mato: Yleensä huono enne, joka povaa pikkuharmeja tai ikäviä yllätyksiä. Unessa kasvimaasta löytyvät kastemadot puolestaan povaavat saamisia. Katso myös "Iilimato" ja "Toukka". Jos madot ovat unessa ihossa tai elimistössä, katso "Loiset".
Matto: Matot enteilevät eriasteisia ongelmia ja vastoinkäymisiä jokapäiväiseen elämään. Yleensä sitä suurempia tai laajempia, millaisia matot unessa ovat. Räsymatto kertoo että tavoittelemasi asia on hankala, joskaan ei mahdoton saavutettava, ja hieno, kallis matto kertoo että tuhlaat turhaan rahaa.
Mausteneilikka: Mausteneilikat unessa kertovat turvallisuudesta ja perherakkaudesta.
Mehiläiset: Kehottavat ahkeruuteen. Lentävät mehiläiset povaavat rahaa. Jos mehiläiset pistävät, ystäväsi pettää sinua. Mehiläisen tappaminen tietää häiriötä.
Meloni: Sairaus uhkaa, mutta voit vielä välttyä siltä suojautumalla ajoissa.
Merenneito: Katso "Seireeni".
Meri: Tyyni meri on hyvä enne. Jos meri myrskyää, varoittaa se vaarasta. Meren aallot tietävät onnellisuutta.
Merilintu: Joudut matkalle. Katso myös "Lintu".
Merimies: Viestii miehen unessauskollisesta ystävästä, mutta naisen unessa varoittaa vietellyksi tulemisesta.
Meripihka: Matkaa meritse.
Merirosvo: Koet onnellisen seikkailun. Jos merirosvot hautaavat unessasi aarteen, sinulla on mahdollisuus läytää kätketty aarre.
Mestaaminen: Jos näet jonkun mestattavan, tietää se vaihtelevaa onnea rakkaudessa. Jos olet itse mestattavana, tietää se menestystä. Jos uneksit olevasi mestaaja, saat voiton vihollisestasi.
Mestauslava: Kunniaa ja menestystä.
Metalliesineet: Varallisuuden kasvua.
Metsä: Vehmas, vihreä metsä kuvaa hyvää tulevaisuutta. Synkkä metsä enteilee, että joudut tappelemaan asemastasi. Kuollut metsä povaa ikäviä aikoja.
Metsäkanalintu: Naiselle juoruilukavereita ja miehelle juoruavaa puolisoa.Katso myös "Lintu".
Metsäpalo: Suosiosi hiipuu.
Metsästäminen: Tulet saavuttamaan onnellisen tulevaisuuden työllä ja vakavuudella. Saaliin saaminen tietää onnea ja menestystä.
Miekka: Miekan kantaminen tietää kunniaa ja kiitosta. Miekkaan tarttuminen on hyvä avioliittoenne. Katkennut miekka tietää onnettomuutta. Jos miekka unessa ei ole omasi, tuotat muille harmia.
Mielisairaala: Jos uneksit olevasi potilaana mielisairaalassa, pelkään ehkä alitajuisesti ettei sinua ymmärretä. Uni voi myös kertoa loppuunpalamisesta ja loman tarpeesta. Katso myös "Sairaala".
Mies: Vieras henkilö unessa on mitä todennäköisimmin on vain alitajuinen jäänne jostakin valvetilassa näkemästäsi ihmisestä. Ystävällinen mies unessa voi povata uutta työmahdollisuutta, tai uusia ystäviä. Naisen unessa tuntematon mies voi myös edustaa hänen animustaan, eli naisen persoonallisuuden maskuliinista puolta. Jos nainen uneksii olevansa mies, enteilee uni aviotonta lasta. Katso myös "Sulhanen".
Minttu: Kehottaa sinua kiinnittämään huomiota herkkään puoleesi.
Mittarimato: Saavutat tavoitteesiparhaiten jos et hoppuile.
Mittaus: Hyötyä.
Morsian: Morsiamen, ja etenkin oman morsiamen näkeminen unessa on yleinen vaurausenne (myötäjäiset, dah). Jos näet oman morsiamesi kuolleena, tietää se pitkää ikää. Jos taas olet itse unessa morsian voi se olla kuolemanenne, etenkin, jos olet hääpuvussa. Katso myös "Häät" ja "Puku".
Muhvi: Ystäväsi antaa sinulle turvaa. Voi enteillä myös ankaraa talvea.
Muistikirja: Säästäväisyyttä. Jos muistat, mitä muistikirjaan oli unessa kirjoitettu, voi ennustus piillä  tekstissä.
Multa: Multa ja sen sellaiset maa-ainekset kuvaavat etenkin naisille hedelmällisyyttä ja perhe-siteitä, ja voi olla jopa vauva-enne, etenkin, jos näet unta esim. istutuksesta. Katso myös "Istuttaminen" ja "Kukkaruukku".
Mummi: katso "Isovanhemmat".
Munat: Ks. "Linnunmunat" tai "Kivekset".
Munankuoret: Etenkin linnunmunien kuoret ovat yleensä huonoja enteitä, jotka tietävät usein sirpaleita. Etenkin valkoiset linnunmunankuoret tietävät kuolemaa. Suklaamunankuoret muistuttavat, että sinulla on velka maksettavana. Pahviset tai muoviset (tms.) yllätysmunankuoret tietävät yllätyksiä, jos ne ovat avaamattomia, mutta pettymyksiä, jos avattuja.
Muovipussi: Katso "Pussi".
Murha: Jos teet murhan unessa, tietää se lemmentuskaa.
Musiikki: Uutisia. Hiljainen musiikki unessa tietää hyviä uutisia. Nopeatempoinen musiikki taas huolia. Surullinen musiikki povaa surusanomaa. Urkumusiikki kertoo että sinusta puhutaan pahaa. Katso myös "instrumentti".
Muta: Rahaenne.
Muurahaiset: Ahkerat muurahaiset povaavat kunniaa. Jos muurahaiset kiusaavat unessa, varoittaa se joutumasta ahdinkoon. Jos muurahaiset tulevat pihaan, tietää se köyhyyttä. Jos muurahaisia on sisällä talossa, enteilee se sairautta.
Muuraaminen: Terveyttä.
Muuri: Surua ja kuolemaa. Jos muuri on helposti ylitettävä, saavutat päämääräsi. Jos muuri on ylitsepääsemätön, este on voittamaton. Tiilimuurin hajottaminen ennustaa että teet haittaa itsellesi. Jos olet rakentamassa muuria, ja se sortuu, epäonnistut yrityksessäsi. Jos rakennat muuria roskasta, tms. jätteestä, koittavat hankalat ajat. Katso myös "Kivimuuri"
Mylly: Jos mylly jauhaa, tietää se onnellisuutta. Pysähdyksissä oleva mylly tietää yksinäisyyttä.
Myllynkivi: Vaurautta. Särkynyt kivi tietää kuolemaa.
Mylläri: Varoittaa avhingosta. Jos itse olet unessa mylläri, povaa se vaurastumista.
Myrkky: Jos annat toiselle myrkkyä tietää se puutetta. Jos itse otat myrkkyä, et saa kiitosta työstäsi.
Myrsky: Povaa perheriitoja.
Myrtti: Enteilee hääkutsua. Myrttiseppele voi olla naimattomalle hääenne.
Myyrä: Kehottaa ajattelemaan ennen kuin toteutat aikeesi.
Mäkimeirami: Voi unessa kieliä huonosta keskittymiskyvystä.
Mänty: Männyn näkeminen unessa varoittaa suunnitelmien viivästymisestä tai epäonnesta yrityksessä. Kelomänty tai kaatunut puu varoittaa vaanivasta onnettomuudesta, tai jopa kuolemantapauksesta lähipiirissä. Mäntyyn kiipeäminen varoittaa haukkaamasta kerralla liian isoa palaa. Kävyt symboloivat uutisia.
Mätäneminen: Katso "Lahota".
Mökki: Vaikeuksien kautta voittoon. Jos mökki palaa, tietää se ikävyyksiä. 

N.

Naamio: Varoittaa petollisuudesta.
Naapuri: Naispuolinen naapuri unessa kertoo että joku kadehtii sinua. Miespuolinen naapuri taas kertoo asioiden olevan hyvällä tolalla. Jos naapurisi valittaa sinulle unessa jostain laiminlyömöstäsi asiasta, sinun kannattaa panostaa k.o asiaan valveilla. Avulias naapuri symboloi turvallisuutta.
Naatti: Rahallista häviötä.
Nahka/nahas: Turvallista asemaa. Jos myyt nahkoja, kuvastaa se rohkeutta. Jos ostat, saat uusia ystäviä. Nahaksen leikkaaminen kertoo että riitaannut jonkun kanssa. Katso myös "Vuota".
Nahkiainen: Tämä leuaton, ruumiitakin syövä kala ei yleensä enteile unessa kovin hyvää. Jos nahkiainen pureutuu unessa lihaasi, varoittaa uni että hyysäät sinisilmäisenä ihmistä, joka haluaa vain hyötyä sinusta. Nahkiaisen käärmemäisen ulkomuodon vuoksi nahkiaisunet voidaan tulkita melkein käärmeunien tavoin. katso myös "Ankerias" ja "Käärme".
Naimisiin meno: Jos menet unessa naimisiin tutun henkilön kanssa, povaa se menestystä. Tuntemattoman kanssa avioituminen taas varoittaa vaarasta. Jos ystäväsi menee unessasi naimisiin, voi se enteillä sinulle onnettomuutta. Jos menet unessa naimisiin naisen kanssa, tietää se miehelle se enteilee riitaa ystävän kanssa, ja naiselle se kertoo että menetät uskollisen ystävän. Jos menet naimisiin miehen kanssa, povaa se naiselle taloudellista vahinkoa, ja miehelle hyvää työtilaisuutta. Jos taas unessasi jätät puolison alttarille, joudut häpeään. Katso myös "Hääpuku" ja "Häävuode".
Nainen: Vieras henkilö unessa on mitä todennäköisimmin on vain alitajuinen jäänne jostakin valvetilassa näkemästäsi ihmisestä. Vieras nainen miehen unessa voi myös kuvastaa hänen animustaan, eli miehen persoonallisuuden feminiinistä puolta. Yleensä nuori nainen unessa tietää epävarmoja oloja, ja vanha ikävyyksiä. Kaunis nainen povaa vaurautta, sitä enemmän, mitä pidemmät hiukset hänellä unessa on. Vaaleat naiset tietävät mielihyvää, tummat mielipahaa, ja punapäät varoittavat petollisuudesta. Jos suutelet naista, tietää se sinkuille hyvää, mutta naineille perheriitoja. Tanssiva nainen povaa iloisia aikoja, ja itkevä surua. Jos nuori nainen kehrää, on se hääenne. Kuoleva nainen povaa välimatkaa ystäviin. Jos nainen riitelee, varoittaa se huonoista kaupoista. Jos nainen on raskaana, tietää se iloisia uutisia. Jos naisella on lapsi mukanaan, tietää se surua perheessä. Katso tällöin myös "Lapsi".
Naisen puku: Naisille hyvä, miehille huono enne.
Naru: Eroa ystävästä. Narun punominen enteilee hyötyä.
Nauhat: Jos sidot nauhoja, tietää se riemukkaita aikoja. Jos ompelet nauhoja, joudut rakkauden vietäväksi. Jos letität nauhoja, koet takapakkia rakkausasioissa.
Naulat: Epäilystä ja surua.
Naulaaminen: Menestystä.
Nauris: Jos syöt raakoja nauriita, tietää se perheonnea. Jos paistettuja, niin epäonnea perheessä. Jos kuorit nauriita sinua pilkataan, ja jos poimit nauriita, tietää se rahaa. Jos paistat nauriita, tietää se epäonnea.
Nauru: Jos kukaan nauraa unessa, tietää se saman verran surua valveilla.
Nauta: Katso "Lehmä".
Navetta: Tietää onnettomuutta.
Neitsyt: Uskaliasta keinottelua. Jos hän on alaston, saat osaksesi häpeää.
Neula: Jos saat unessa neulan, tietää se sydänsuruja. Jos löydät neulan, tietää se perhehuolia.
Nuppineula taas enteilee sanasotaa.
Neulonta: Jos neulot sukkaa, saat voiton vastustajistasi.
Niitty: Kukoistava niitty povaa hyvää avioliittoa. Niitetty niitty taas kertoo että yrityksesi viivästyvät.
Niittäminen: Hyvää tulevaisuutta.
Nilkkaimet: Arvokkuutta. Mikäli joku toinen käyttää unessasi nilkkaimia, tulet saamaan tunnustusta odottamattomalta taholta.
Niskakorento: Katso "Ämmänlänget".
Noita: Sinua vainotaan suotta. Myös suru-uutisia.
Nojatuoli: Kunniaa, jos tuoli on unessa sinun.
Nokikolari: Vääriä syytöksiä.
Nokkoset: Joku panettelee sinua. Jos syöt nokkosia, tietää se terveyttä.
Nopat: Katso "Arpakuutiot".
Noppapeli: Katso "Arpapeli".
Norsu: Tärkeitä asioita tulossa. Jos ratsastat unessa norsulla, tietää se muutoksia liikeasioissa.
Älä luovuta, vaan pidä kiinni unelmistasi. Katso myös "Eläin".
Nukke: Varoittaa kevytkenkäisyydestä. Katso myös "Lelu" ja "Voodoo-nukke".
Numero: Olet liian kunnianhimoinen. Numerot alle yhdeksänkymmenen yhdistetään epävarmuuteen, ja yli yhdeksänkymmenen menestykseen. Numeroiden kirjoittaminen enteilee toimintaa, ja numeroiden pois pyyhkiminen varoittaa itsepetoksesta. Katso myös: "Unikirjat ja Unientulkinta" -luku numeroista unessa.
Nuoli: Nuolen ampuminen kertoo että tulet valloittamaan sydäen. Jos nuoli osuu sinuun, tietä se epäonnea rakkaudessa.
Nuotio: Nuotio kuvaa ystävien tärkeyttä, ja kaipaat ehkä seuraa. Jos nuotio hiipuu, joku läheisesi katoaa elämästäsi.
Nuotit: Musikaalista seuraa. Jos soitat tai laulat nuoteista, toiveesi toteutuu.
Nuuskaaminen: Uusia tuttavia.
Nuuskarasia:Jos saat rasian lahjaksi, tietää se tunnustusta. Jos kadotat rasian, kadotat jotain omaisuuttasi.
Nylkeminen: Terveyttä ja hyvää ruokahalua.
Näytelmä: Asiallesi tulee toivomasi päätös.
Näyttelijä: Välttämättömiä kulunkeja.
Näätä: Turvaudu viekkauteen. Jos näätä on kuollut, tietää se sairautta. Katso myös "Eläin".

O.

Obeliski: Saat osaksesi suurta kunniaa.
Obligaatio: Tietää rikkautta joka on kytköksissä vaaraan.
Ohdake: Saat aikaan riitoja.
Ohra: Vaurautta ja tyytyväisyyttä. Jos kylvät ohraa saat menestystä, ja jos leikkaat ohraa koet tappioita. Ohran puiminen enteilee että taloutesi kohenee.
Oikeudenkäynti: Joku suunnittelee sinulle ansaa. Jos voitat oikeudenkäynnin, saat osaksesi ystävyyttä, ja jos häviät, koet häpeää. Katso myös "Käräjöinti" ja "Oikeussali".
Oikeussali: Kunnianloukkausta.
Oja: Jos kaivat ojaa, enteilee se ystävän kuolemaa. Jos putoat ojaan, enteilee se pahoinvointia. Jos oja on kuiva, povaa se tylsyyttä, ja jos oja on unessa este, tulee surua. Ojien yli hyppiminen kertoo että onnistut välttämään onnettomuuden.
Okariina: Älä välitä pahoista kielistä. Katso myös "Instrumentti".
Oksentaminen: Jos rahatilanteesi on huono, tämä on hyvä enne. Jos rahatilanteesi on hyvä, enne on huono.
Oliivit: Saat osaksesi kunniaa. Pidä huoli että se on ansaittua.
Oljet: Huolia, murheita ja puutetta.
Olkihattu: Huvimatkaa tai hauskaa tilaisuutta.
Olut: Hyviä tuloja. Katso myös "Kalja".
Oluttynnyri: Rikkautta.
Omaisuus: Mikäli omistamasi asiat (irtaimisto, esineet) ovat unessasi keskeisessä roolissa, kertoo uni nostalgiankaipuusta ja muutoksenpelosta. Mitä enemmän sinulla on unessa tavaroita, sitä enemmän sinulla kenties on keskeneräisiä ja/tai käsittelemättömiä asioita niin tunnetasolla kuin käytännössä. Jos menetät omaisuutesi unessa enteilee se merkittäviä muutoksia elämässäsi. Mikäli taas luovut omaisuudestasi unessa vapaaehtoisesti, kertoo se huolien hellittävän. Jos haalit omaisuutta unessa, katso "Ahneus". Katso myös "Talo" ja "Köyhyys". Raha-asioiden ollessa kyseessä katso "Rikkaus".
Omena: Mikäli uneksit syöväsi omenoita, voi se olla alitajunnan kehotus keskittyä terveyteesi.
Muutoin omenoiden näkeminen unessa ennustaa hyvinvointia, pitkäikäisyyttä ja hedelmällisyyttä/monia lapsia.
Omenapuu: Hedelmiä kantava puu enteilee vaurautta sen mukaan paljonko puussa on omenoita.
Ompeleminen: Joudut hankalaan tilanteeseen muiden juoruilun tähden. Katso myös "Paita" ja "Puku".
Onkiminen: Naimattomille ongintaunet voivat povata puolison löytymistä, ja naineille uusia mahdollisuuksia uran/työpaikan osalta. Jos itse ongit, toiveesi toteutuvat. Jos joku toinen onkii, tiedossa on erehdyksiä. Jos onki katkeaa, tietää se petollisuutta. Mahdollisesti unessa onkimasi kalat kuvaavat yleensä rahantuloa, vähän tai paljon. Jos siima katkeaa, olet vaarassa antaa loistavan tilaisuuden karata ulottuviltasi. Katso myös: "Ankerias", "Hauki", "Lohi" ja "Nahkiainen".
Ontuminen: Jos itse onnut, varoittaa se pilaamasta mainettasi. Jos joku toinen ontuu, varoittaa se jättämästä asioita muiden haltuun. Jos näet ontuvan henkilön kaatuvan, ystäväsi vahinko hyödyttää sinua.
Opettaja: Hankalaa toimeentuloa.
Oraat: Jos oraat ovat vihreitä, tietää se menestystä. Jos kuivuneita, niin vastoinkäymisiä.
Orava: Riitoja tulossa.
Oravannahka: Ilosi on lyhytaikaista. Katso myös "Raha".
Ori: Petollinen ystävä tulee vierailulle. Katso myös "Hevonen".
Orjantappurat: Ikävyyksiä rakkaudessa.
Orpo: Paljon hyötyä.
Orpokoti: Sairautta tai kuolemaa, etenkin, jos menet sisälle orpokotiin.
Orvokki: Onnellista avioliittoa.
Ovi: Avoin ovi kuvaa menestystä, ja suljettu vastoinkäymisiä.

P.

Paarit: Enteilevät surullista kokemusta, joskus kuolemantapausta, etenkin, jos paarivaate on valkoinen.
Paholainen: Katso "Piru".
Paimen: Hyvää taloutta. Sitä parempaa, mitä enemmän paimenella on paimennettavaa.
Paiseet: Katso "Ajokset".
Paita: Puhdas paita povaa miellyttävää tuttavuutta, ja likainen huonoa seuraa. Rikkinäinen paita kehottaa pitämään silmällä arvotavaroitasi. Jos paita on kirjava, saat tietoosi monenmoisia asioita. Naisen paita enteilee miehille syrjähyppyä, ja naiselle lapsia. Jos ompelet paitaa povaa se onnea rakkaudessa.
Paja: Työllä saavutettua vaurautta.
Paju: Pajusta uneksiminen enteilee surua.
Pakkanen: Epävakaita oloja.
Palkokasvit: Yleensä varallisuutta. Katso myös "Herneet".
Pallo: Iloisia hetkiä, jos leikit pallolla.
Pallopeli: Vahinkoa.
Palmikointi: Katso "Letitys".
Palmu: Naisille avioliittoenne, lapsienne, jos palmussa on pähkinöitä. Miehille palmu-uni lupaa menestystä.
Paloittelu: Symboloi muutosta tai muutosta kaipaavia tapahtumia. Jos paloittelet unessa kasviksia, tms. ruoka.-aineita, koet mieluisan yllätyksen. Jos paloittelet eläimen ruhoa, enteilee se maisemanvaihdosta. Jos paloittelet ihmisruumista, asioiden nykytila ei ole mieleesi. Jos sinua paloitellaan, sinun ei pitäisi lannistua; et ole niin voimaton kuin kuvittelet.
Palvelijat: Jos sinulla on unessa palvelijoita, tietää se harmeja.
Panimo: Huolesi väistyvät. Toisaalta uni varoittaa myös juoppoudesta..
Pankki: Suurta voittoa.
Panttilainaamo: Tulet tekemään suuren virheen.
Paperi: Valkoinen, puhdas, tai ehyt paperi enteilee hyvää, ja likainen tai rikkinäinen jotain pahaa. Värjätty paperi kehottaa huolellisuuteen. Paperin valmistaminen kehottaa turvautumaan omiin tietoihisi, ja paperin leikkaaminen ennakoi surua.
Pappa: katso "Isovanhemmat".
Papukaija: Naiset juoruavat sinusta. Jos papukaija on puhuva, saat tietoosi ikäviä uutisia.
Parfyymi: Katso "Hajuvesi".
Parittelu: Jos näet unessasi eläinten parittelevan, se on yleensä lasta toivovalle/seurustelevalle hyvä enne. Naimattomia uni kehottaa pitämään parempaa huolta omasta maineestasi. Jos itse parittelet unessa eläimen tavoin, tai vaikka eläimen kanssa, alitajuntasi varoittaa sinua uhraamasta itseäsi menestyäksesi. Uni viestii, että sinun on uskallettava olla rohkeampi ja varmempi vaatimaan sitä mikä sinulle kuuluu. Heitä huolet nurkkaan, ja lähde vaihteeksi tuulettumaan. Toteuta unelmasi. Zoofiliasta ei siis välttämättä ole kysymys. Mikäli on, niin.. ehkä voisit käydä vaikka juttelemassa tuntemuksistasi lääkärin kanssa..
Parranajo: Tulet vahingoittamaan jotakuta käytökselläsi. Jos vain puolet parrasta ajetaan, voise enteillä kuolinuutisia.
Parta: Suuri ja täyteläinen parta kuvaa hyviä olosuhteita. Jos parta on harmaa, on elämä hyvää. Tekoparta enteilee nolatuksi tulemista. Jos nainen näkee unta että hänellä on parta, kertoo se että hänen mainettaan yritetään mustata.
Partaveitsi: Ystävyyssuhde katkeaa.
Parturi: Enteilee pikkuharmeja. Jos parturina on joku tuttusi, ja hän unessa leikkaa hiuksesi tai partasi pois, vasten tahtoasi, hän toivoo sinulle pahaa.
Pastori: Tuttu pastori papin asussa unessa enteilee tarpeetonta kärsimystä suuntaan ja toiseen. Jos pastori on tuntematon, ja papin vaatteissa, enteilee se suruja, ja jopa kuolemantapausta etenkin, jos pastorin asussa on violettia. Jos pastori on unessa siviilivaatteissa, tapaat vanhan ystävän.
Pata: Pata liittyy yltäkylläisyyteen, vaurauteen, nautintoon ja kohtuun, ja on positiivinen unisymboli sekä kaikille naisille että noidille, ja voi etenkin noidan unessa olla jopa vauvaenne. Ruosteinen, huonokuntoinen pata kehottaa kiinnittämään huomiota terveyteen, ja upouusi pata voi enteillä uutta ihmissuhdetta. Jos valmistat ruokaa tai juomaa padassa, tietää se rahantuloa.
Peili: Tulet saamaan vastarakkautta. Likainen peili kehottaa tarkkailemaan ympäristöäsi, sillä joku ehkä yrittää pettää sinua. Särkynyt peili enteilee pahaa. Katso myös "Peilikuva".
Peilikuva: Itsesi näkeminen peilistä povaa pitkää ikää. Jos peilikuvallasi on todellisuuden vastaisesti pitkät hiukset, on se kuolinenne. Jos näet rakastettusi kuvan, välinne menevät poikki. Katso myös "Hiukset".
Pelastaminen: Jos pelastat unessasi jonkun, tietää se sekä kunniaa, että menestystä liiketoimissa. Jos joku pelastaa sinut, tietää se sinulle vahinkoa. Joskus sellaista, mistä sinut unessa pelastettiin.
Pelaaminen: Jos itse pelaat, tietää se riitoja. Jos näet toisen pelaavan, saat hyötyjä.
Pelikortit: Ajanhaaskausta. Jos pelaat korteilla tietää se pientä vahinkoa. Jos povaat korteilla, tietää se yllätyksiä.
Pellavakangas: Hyvää toimeentuloa.
Pellavat: Unessa pellavat ovat kauneuden ja terveyden merkki. Jos loukutat pellavia, voit luoda vaurautta vain kovalla työllä. Katso myös "Kehrääminen".
Pellavaöljy: Voittoja tai muuta hyötyä. Katso myös "Öljy".
Pelto: Viljava tai muuten kukoistava pelto povaa varallisuutta. Autio pelto köyhyyttä, ja kynnöspelto vahinkoa. Jos pelto on kivinen, tiedossa on luihin tai niveliin liittyviä terveysongelmia. Jos viljelet unessa povaa se perheonnea.
Peltokana: Postia kaukaa. Jos syöt peltokanaa, varoittaa uni kevytmielisyydestä. Katso myös "Linnut".
Peltopyy: Maassa kyyhöttävät linnut povaavat odottamatonta huvia. Lentävät Peltopyyt povaavat häirityksi tulemista. Peltopyiden ampuminen ennakoi pelionnea. Katso myös "Lintu".
Penis: Yleensä positiivinen, hedelmällinen enne, etenkin, jos penis on erektiossa. Naisen unessa penis voi kieliä erotiikan kaipuusta, sekä vauvahaaveista, etenkin, jos myös kivekset ja siemenneste esiintyvät unessa keskeisinä. Miehen unessa penis puolestaan kuvastaa kykyä ja mahdollisuuksia, sitä enemmän, mitä isompi, tai erektoituneempi penis unessa on. Mikäli naisella on unessa penis, kuvastaa se miehen unessa usein naisiin kohdistuvia pelkoja ja epävarmuutta. Mikäli naisella itsellään on unessaan penis, symboloi se vahvuutta ja itsevarmuutta. Naisen unessa penis toisella naisella symboloi epävarmuutta ja varoittaa petoksesta. Katso myös "Kivekset", "Kondomi", ja "Sperma".
Penkki: Älä usko kaikkea mitä sinulle kerrotaan.
Pensas: Vihreä pensas enteilee iloa, ja marjapensas rikkautta. Jos piiloudut pensaaseen, enteilee se vaaraa.
Perhoset: Kulunkeja. Perhoset viestivät, että suuntaat energiasi ja mielenkiintosi vääriin kohteisiin. Jos pyydystät perhosia, kehoittaa se vakavoitumaan. Kuolleet perhoset liittyvät kuolemaan tai suru-uutisiin. Katso myös "Toukka".
Perintö: Perinnön saaminen unessa povaa kurjuutta ja huolia. Jos saat unessa perinnön puolisoltasi, enteilee uni eroa.
Persilja: Unessa nähty persilja varoittaa vaanivasta vaarasta. Jos syöt unessa persiljaa, kielii se tulevasta onnenpotkusta. Kuivattu tai huononnäköinen persilja kehottaa kiinnittämään huomiota terveyteesi tai ihmissuhteisiisi.
Persus: Katso "Takapuoli".
Peruna: Unessa peruna kehottaa huomioimaan sisäisen lapsesi. Mikäli kaivat perunoita maasta, povaa se menestystä. Huonot, kuten pilaantuneet, homeiset, kuivuneet tai nahistuneet perunat unessa varoittavat rahahuolista. Katso myös "Perunaruoka".
Perunaruoka: Jos kokkaat perunaruokaa unessa, kehottaa se haaveilun sijaan tarttumaan toiveen täyttääksesi unelmasi. Perunamuusin syöminen puolestaan kertoo asioiden helpottuvan jos luotat perheen tukeen.
Peruukki: Kiusaa tyhmistä ihmisistä. Jos peruukki on hassu tai naurettava, tietää se naimattomille että saavat tyhmän puolison, ja naineille, että joudut pian häpeämään puolisoasi. Katso myös "Hiukset".
Peseytyminen: Jos itse peseydyt, vapaudut huolista.
Pesuallas: Jos peset kätesi tai kasvosi pesualtaassa, käytä sinulle tarjottu rentoumismahdollisuus hyväksesi. Jos allas on puhdas, löydät ratkaisun ongelmaasi, likainen allas taas varoittaa huolien kertymisestä. Katso myös "Allas".
Pesusieni: Luonnonpesusieni povaa terveyttä ja menestystä, keinotekoinen sieni taas kohtuuttomuutta.
Petolintu: Joutumista häpeään. Jos omistat petolinnun, saat osaksesi kunniaa. Jos ammut lintua, tietää se sinulle vahinkoa. Jos saat petolinnun kiinni, tietää se murheita. Katso myös "Lintu".
Pettäminen: Jos itse olet unessa pettäjä, jotain hyvää tapahtuu sinulle. Jos puolisosi pettää sinua, tietää se vahinkoa sinulle. Mikäli kyseessä on seurustelevan unessa toistuva seksuaalinen pettäminen (etenkin, jos ette elä avoimessa suhteessa), mieti, koetko suhteen jotenkin rajoittavana tai itsellesi sopimattomana? Kannattaa myös puolison kanssa keskustella vallitsevan seksielämän mahdollisista toiveista ja peloista, ja keinoista tehdä asioista taas hauskaa ja mielenkiintoista.
Piano: Jos itse soitat pianoa, tietää se hyvää. Jos toinen soittaa, tiedossa on ikävät ajat.
Pidot: Köyhyyttä. Mitä suuremmat ja prameammat pidot unessasi ovat, ja mitä enemmän ruoka niissä on tarjolla, sitä enemmän tulet menettämään rahaa. Katso myös "Juhlat".
Pihka: Ystäväsi ovat petollisia.
Pihlaja: Pihlaja unessa varoittaa kateudesta. Pihlajanmarjat puolestaan enteilevät viestiä tai kirjettä.
Piika: Juoruja ja mielipahaa. Mikäli piikana unessa esiintyy joku tuttusi, häneen ei pitäisi luottaa.
Piippu: Rauhaa. Piipun täyttäminen varoittaa säädyttömyyksistä, ja piipun ostaminen povaa onnea matkalle. Katso myös "Tupakointi".
Piirakka: Jos leivot piirakkaa, saat pian vieraita. Suolainen piirakka tietää yleensä jotain huonoa, ja makea hyvää. Jos leikkaat piirakkaa, onnesi kääntyy huonompaan suuntaan, ja jos syöt piirakkaa, saat kutsun vieraisille.
Piirros: Piirrokset kertovat yleensä unennäkijän luovuudesta ja taidosta, mutta ne kuvaavat myös elämänhallintaa ja vakautta. Unessasi itse tekemäsi piirrokset voivat kehottaa sinua keskittymään piirrostesi mahdollisesti esittämiin elämänalueisiin. Jonkun toisen piirtämät kuvat taas esittävät yleensä pieniä vahinkoja, tai muita harmeja piirrosten mahdollisesti esittämillä elämänalueilla. Piirrosunen tulkinta voi olla selvitettävissä myös tulkitsemalla unisymboli jota k.o. piirros esittää.Katso myös "Piirtäminen".
Piirtäminen: Jos itse piirrät unessa, enteilee se muutosta. Jos joku toinen piirtää, tiedossa on pikkuharmeja. Jos piirrät kuvan tutustasi, enteilee se välirikkoa. Jos joku toinen piirtää kuvaa sinusta, uni varoittaa että vihollisesi yrittää vahingoittaa sinua.
Piiska: Joku loukkaa sinua tieten tahtoen.
Piispa: Saat turhia nuhteita. Jos unen piispalla on punainen asu, joudut häpeään. Jos musta asu, tiedossa on suruja. Jos piispan asu on violetti, varoittaa uni kuolinuutisesta. Jos piispan asu on valkoinen tai kultainen, sinua odottaa yllättävä kunnia.
Pihdit: Sinua yritetään jujuttaa.
Piki: Joku yrittää hyötyä sinusta.
Pikilanka: Voit nyt saavuttaa paljon, mutta se vaatii paljon vaivannäköä.
Pikari: Katso "Kalkki".
Pilkkaus: Katso "Ivaus".
Pillerit: Jos jatkat samaa rataa, menetät läheistesi kunnioituksen. Jos syöt unessa pillereitä, povaa se hyvää terveyttä. Katso myös "Lääkkeet".
Pilvet: Suuret ja valkeat kuvaavat hyviä päiviä, ja paksut, mustat pilvet taas suuria murheita. Tummat hattarapilvet kuvastavat pikkumurheita.
Pimeys: Epätietoisuutta.
Pippuri: Pippureista uneksiminen kehoittaa sinua pitämään puoliasi ja seisomaan omilla jaloillasi. Pippurin syöminen kuvastaa pahansisuisuutta.
Piru: Varoittaa viettelyksistä. Jos juttelet Pirun kanssa, sinua petetään. Jos Piru viettelee sinua, puolisosi pettää sinua. Jos voitat Pirun, povaa se menestystä.
Pistooli: Vaara vaanii. Jos ammut pistoolilla, kehoittaa se varovaisuuteen. Katso myös "Aseet".
Poika: Miehille uni voi olla heijastus omasta lapsuudesta. Lapsia tahtoville poika on suotuisa unienne. Itkevä poika povaa taloudellista ahdinkoa.
Poikaset, eläimen: Katso "Eläin"
Poliisi: Varattomuutesi tulee aiheuttamaan sinulle vahinkoa. Jos poliisi etsii sinua unessa, kehottaa se varovaisuuteen.
Polkupyörä: katso: "Kulkuneuvo".
Polvistelu: Jos itse polvistut, saatat itsesi ahdinkoon. Jos toinen polvistuu, hänen vahinkonsa koituu sinulle eduksi.
Porkkana: Joku ystäväsi tuo sinulle onnea.
Poro: Löydät onnesi luonnon helmasta. Poron ampuminen tarkoittaa, että tulet pahoittamaan toisen ihmisen mielen.
Portaat: Portaiden nouseminen enteilee vaivoja, ja laskeutuminen muutosta tilanteeseen. Portaissa putoaminen povaa että joudut tukalaan tilanteeseen.
Posetiivi: Väliaikaisia iloja. Jos ostat posetiivin, enteilee se morsiusiltaa. Jos posetiivi särkyy, povaa se kokemattomuutesi aiheuttamaa nolausta vastakkaisen sukupuolen nähden.
Posti: Sairaille hyvä enne, terveille huono.
Postikonttori: Hyviä uutisia.
Povaaja: Jos povari ennustaa sinulle unessa, kannatta nyt keskittyä tulevaisuudenenteisiin. Jos povari on romani, saat odottamattomia uutisia.
Povaus: Katso "Ennustaminen", ja "Pelikortit".
Prinsessa: Naisille vaurauden enne. Miehille prinsessa povaa pinnallisia iloja ja väliaikaisia nautintoja.
Prinssi: Miehille prinssi enteilee toiveen toteutumista ja vaurautta. Naisille turhia odotuksia.
Pudota: Jos pudottelet tavaroita unessa kömpelyyttäsi, olet vaarassa missata hyvät tilaisuuden valvemaailmassa. Jos taas tahallasi, kehottaa uni karsimaan ylimääräisiä projekteja ja työtehtäviä elämästäsi välttyäksesi turhalta stressiltä. Jos näet jonkun tutun henkilön putoavan, tulet etääntymään hänestä valvemaailmassa. Mikäli taas itse koet putoavasi unessa, kertoo uni ahdistuksesta ja sisäisistä peloista. Mikäli joku tönäisee sinut aiheuttaen putoamisesi, varoittaa uni vaanivasta vaarasta.
Puhe: Jos pidät puheen unessasi, saat tunnustusta. Jos toinen pitää puheen, kuulet kummia uutisia.
Puhelin: Katso "Telefooni".
Puiminen: Luvassa on paljon töitä.
Puisto: Sinulla on salainen ihailija.
Pukki: Luvatonta rakkautta. Jos pukki puskee sinua, rakkautesi yritetään voittaa kavaluudella.
Puku: Valkea puku povaa onnea rakkaudessa, paitsi hääpuku voi olla kuolinenne. Surupuku taas enteilee huolia sille joka on siihen pukeutunut. Musta puku yleensä enteilee huolia, ja kirjava puku vastoinkäymisiä. Harmaa puku tietää menestystä, sininen uskollista ystävää, ja keltainen liittyy lapsiin. Rikkinäinen puku tietää riitoja, ja paikattu puku köyhyyttä. Jos itse paikkaat puvun unessa, saat menestystä. Puvun harjaaminen enteilee vapautusta kiusallisista ihmisistä, ja puvun puhdistaminen toiveidesi täyttymistä. Jos ompelet pukua, epäluulot kohdistuvat sinuun. Puvun riisuminen kertoo, että menetät ystävän.
Pulla: Hyviä oloja. Homeinen tai likainen pulla taas povaa vaikeita oloja. Jos ostat pullia, kertoo se sinun olevan taloudellinen.
Pullo: Joudut juomaseuraan. Rikkinäiset pullot varoittavat juopumasta liikaa.
Pulu: Sovinto on mahdollinen, niele ylpeytesi.
Pumppu: Jotain hyvää.
Pumpuli: Jotain harvinaista tulee tapahtumaan.
Punajuuri: Punajuuren syöminen unessa povaa rahaa.Toisaalta, punajuuritahrat unessa voivat enteillä verta.
Punkki: Katso "Syöpäläiset".
Puntari: Taloutesi paranee.
Puolukat: Kypsät enteilevät hyvää, mutta raa'at harmeja. Puolukan varret varoittavat metsänpeitosta.
Pupu: Katso "Jänis" tai "Kaniini".
Purema: Eläimen purema enteilee, että tulet saamaan osaksesi turhaa mustasukkaisuutta. Hyönteisen purema povaa pikkuharmeja. Jos ihminen puree sinua, riitaannut hänen kanssaan. Vampyyrin purema varoittaa kevytkenkäisyydestä. Jos itse puret jotakuta unessa, kehottaa se siistimään pahoja tapojasi.
Purjeet: Etenkin purjeiden levittäminen povailee suosiollisia olosuhteita.
Puro: Kirkasvetinen puro lupaa iloja, ja sameavetinen varoittaa hyödyttömistä harrastuksista. Tulviva puro enteilee vaurastumista, kalaisa perintöä, ja kuivunut köyhyyttä.
Pussi: Mitä isompi pussi unessasi on, sitä paremmat mahdollisuudet toiveillasi on toteutua. Tyhjä pussi kertoo menetyksistä, rikkonainen tulevista vahingoista, ja painava lupaa hyvää tulevaisuutta. Jos näet monta täyttä pussia vieretysten, tiedossa on paljon rahaa.
Putka: Katso "Selli".
Putoaminen: Tappioita. Sitä isompia, mitä korkeammalta putoat. Jos näet toisen putoavan, povaa se sinulle etuuksia. Jos putoat veteen, sinusta juorutaan.
Puu: Elävät, terveet puut unessa ovat yleensä hyviä enteitä, ja kuolleet, lahot tai kelopuut vastaavasti huonompia. Jos kiipeät unessa puuhun, kertoo se että tulet menestymään yrityksissäsi. Jos putoat alas, varoittaa se onnettomuudesta. Jos puu lahoaa unessa, enteilee se että päästät hyvän tilaisuuden lipsumaan, ja olet siksi vaarassa menettää jotain tärkeää. Kaatunut puu puolestaan kertoo muuttuvasta tilanteesta. Puun istuttaminen unessa puolestaan on avioliitto- tai lapsienne.
Puujalat: Niillä käveleminen ennustaa vaivalloista toimeentuloa.
Puukko: Sovintoa vihamiehesi kanssa. Jos haavoitat jotakuta puukolla, menestyt yrityksissäsi. Jos puukotat jonkun kuoliaaksi, joudut pulaan. Jos joku puukottaa sinua, voitat vihollisesti.
Puuro: Vaurautta. Jos syöt puuroa, saat voittoja. Katso myöa "Ruoka".
Puutarha: Hyvinhoidettu ja kukoistava puutarha povaa vaurautta, naimattomille hääenne. Hoitamaton, tai talvehtiva puutarha voi olla kuolinenne.
Pylväät: Lupaavat naiselle rikkaita kosijoita. Kaatuneet pylväät kertovat, että kadotat ihailijan.
Pylväskäytävä: Onnea ja rakkautta.
Pyramidi: Esteet ovat voitettavissa, älä tukahduta luovuuttasi. Jos seisot unessa pyramidin huipulla, tulet menestymään töissäsi.
Pyrstötähti: Vaikeuksia, jotka voit voittaa kovalla työllä.
Pyssy: Katso "Aseet".
Pyyheliina: Jos käytät unessasi pyyheliinaa, olet muutoksen kynnyksellä. Mitä isompi unen pyyhe on, sitä suurempi on tuleva muutos. Jos pyyhe on märkä, tulet pettymään odotuksissasi. Jos pyyhkeesi on kadonnut, sinun ei pitäisi antaa epätietoisuuden jarruttaa päätöksentekoasi.
Pyykinpesu: Huonovointisuutta. Jos ripustat pyykkiä kuivumaan, kehottaa se paremmin valvomaan etujasi.
Pyykkäri: Saat tarvittaessa apua ystävältäsi.
Pyörä: Matkustamista. Rikkonainen pyörä enteilee vahinkoa matkalla.
Pyöveli:Joku yrittää kietoa sinut lakisotkuihinsa. Jos itse olet unessa pyöveli, tietää se onnea.
Pähkinät: Pähkinöiden särkeminen tietää rahaa, joka on vaikeasti ansaittavissa. Pähkinöiden poimiminen enteilee tappioita, ja syöminen hyvinvointia.
Pähkinäpuu: Huolia. Jos puussa on runsaasti pähkinöitä, tietää se hyvää.
Päivänkakkara: Rakkautesi on yksipuolista.
Päivällinen: Jos syöt yksin, varoittaa se ahneudesta. Jos syöt seurassa, varoittaa se tuhlauksesta.
Päivänvarjo: Katso "Auringonvarjo".
Pässi: Hyvä enne.
Pää: Eläimen pää povaa muutoksia. Ihmisen pää ennustaa että menestyksesi on katoavaista. Iso pää kuvaa vaurautta, ja pieni pettymyksiä.
Pääkipu: Riitaannut jonkun kanssa.
Päähine: Jos päähine on päässäsi, enteilee se huolia. Jos päähine on erikoinen, tai hullunkurinen, kuten siivekäs kypärä tai sulkapäähine, ovat huolet hetkellisiä, ja niiden jälkeen naurattaa. Katso myös "Baskeri", "Hattu", ja "Knalli".
Päärynät: Kauniit päärynät povaavat menestystä, ja mädät vastusta. Jos poimit päärynöitä, enteilee se varomattomuudestasi johtuvaa vahinkoa. Jos kuorit päärynöitä, taloutesi on kunnossa, ja jos syöt päärynöitä, enteilee se rahaa.
Pääsiäismuna: Jos saat lahjaksi pääsiäismunan, se enteilee lemmenviestiä. Jos syöt pääsisäismunia, tietää se onnea.
Pääskynen: Lentävät pääskyset enteilevät ilosanomaa. Pesää rakentavat pääskyset ovat hääenne, ja pesäänsä lentävät povaavat onnea. Jos pääskynen syöttää poikasiaan, lupaa se perheonnea.
Pääskysenpesä: Enteilee rikkauksia. Katso myös "Lintu".
Pöllö: Kuolinenne. Katso myös "Petolintu".
Pöytä: Pöydän kattaminen enteilee nuhteita. Kattauksen korjaaminen taas ulkopuolista apua. Tyhjä pöytä povaa lisätöitä, ja pöydällä istuminen iloa. Pyöreä pöytä voi povata naimattomalle rakkaussuhdetta, tai naineille perheuutisia. Pöydän tyhjentäminen tai pyyhkiminen voi povata välirikkoa.
Pöytäliina: Puhdas pöytäliina tietää iloja, ja likainen huolia. Jos pöytäliinalle on kaatunut ruokaa, tietää se sairautta. Verinen pöytäliina povaa onnettomuutta, ja paikattu köyhyyttä.

Q.

R.

Raamattu: Mielen levottomuutta. Jos luet raamattua, enteilee se surua perheessä. Jos näet toisen lukevan raamattua, kertoo se ystäväsi tuesta.
Raato: Uusia tietoja. Myös murheita.
Radio: Jos ostat radion, povaa se taloudellista ahdinkoa. Jos kuuntelet radiota, saat kuulla hyviä uutisia. Jos radio menee rikki, salaisuutesi vuotaa väärille korville.
Raesade: Vastoinkäymisiä. Myös onnettomuutta, etenkin, jos rakeet ovat isoja.
Raha: Yleensä huono enne. Kuparirahat enteilevät riitoja, ja hopearahat turhia huolia. Kultarahat kertovat etteivät toiveesi toteudu, ja paperirahat enteilevät pahaa. Jos lasket rahaa, tietää se kyyneleitä, niin paljon kuin on rahaa. Jos hukkaat unessa rahasi, et tule onnistumaan yrityksissäsi. Jos annat rahaa toiselle, tulet tuottamaan hänelle mielipahaa. Väärä raha kehottaa miettimään sanomisiasi. Jos poltat rahaa, tarkista omaisuutesi, sinulta on todennäköisesti näpistetty jotain.
Rahasto: Jos perustat unessa rahaston, varoittaa uni velkaantumasta.
Rajuilma: Perheriitoja pikkuasioista.
Rakastelu: Katso "Yhdyntä".
Rakastuminen: Jos rakastut unessa, tai joku rakastuu sinuun, enteilee se petollisuutta.
Rakennus: Jos rakennat jotain muuta kuin asuintaloa, voi uni olla kuolinenne. Jos purat rakennusta saat menestystä ja iloa. Sortuvat rakennukset taas povaavat yllättäviä (yleensä negatiivisia) tapahtumia. Katso myös "Talo".
Raketit: Ylöspäin lentävät raketit povaavat iloista seuraa. Jos itse ammut raketteja, tulisi sinun olla kiitollisempi. Onnettomuudet rakettien kanssa enteilevät, että teet vain itsesi naurettavaksi.
Rampa: Jos näet unessani ramman henkilön, tietää se suruja. Jos itse olet rampa, enteilee se epämieluisia vieraita.
Rankkasade: Jos se yllättää sinut unessa, toiveesi ei täyty.
Rannerengas: Kultainen rannerengas povaa rikkautta, ja hopeinen kunniaa. Ruosteinen rannerengas kertoo, että sinusta puhutaan selän takana pahaa. Rannerenkaan pujottaminen ranteeseen on naimattomille avioenne, ja naimisissa oleville se lupaa onnea.
Ranta: Merenranta kertoo, että pääset saattamaan asiasi loppuun. Joen ranta povailee onnen vaihteluita, ja jyrkkä rantatöyräs vainoa.
Rapu: Rahanmenoa. Jos syöt rapuja, saat vastarakkautta. Jos pyydystät rapuja, tietää se epäsopua.
Rappuset: Katso "Portaat".
Rasia: Pääset perille jonkun salaisuudesta.
Raskaus: Jos itse olet unessa raskaana, tietää se mielipahaa. Jos joku muu on raskaana, tilanteesi paranee.
Rastas: Laulava rastas povaa menestystä. Katso myös "Lintu".
Ratsastaminen: Jos itse ratsastat, tietää se iloa. Jos näet toisen ratsastavan, joudut kokemaan jotain vastenmielistä. Jos ratsastat ruskealla hevosella, enteilee se vaikeuksia. Jos ratsastat mustalla, varoittaa se vaarasta, jos laikukkaalla, luvassa on iloa ja onnellisuutta, jos harmaalla, menetät rahaa, ja jos valkoisella, voi se olla kuoleman enne. Lihavalla hevosella ratsastaminen lupaa onnea pelissä, mutta laihalla luuskalla ratsastaminen kehoitaa miettimään tarkkaan, mihin rahansa pistää. Naisen unessa vankalla kyntöhevosella ratsastaminen lupailee unennäkijälle rakastavaa, vakaata suhdetta, ja jäntevällä arabialaisella ratsastaminen taas eroottista, kuumaa suhdetta. Jos putoat hevosen selästä, ystäväsi tulee aiheuttamaan sinulle vahinkoa.
Ratsuväki: Häpeää.
Rauniot: Vaikeaa matkaa.
Rauta: Raudan sulattaminen enteilee erinäisiä hyötyjä. Ruosteinen rauta varoittaa, että sinua uhkaa paranematon vamma.
Rautakanki: Ansiosi tunnustetaan.
Rautatie: Edistystä asioissasi. Kiskot kertovat järkevistä toiveista. Jos juna seisoo pysäkillä, unohdat lupauksesi.
Rattaat: Ks. "Ajelu" tai "Vaunut".
Ravintola: Hauskaa seuraa.
Reki: Rekiajelu enteilee miellyttävää seuraa ja hyötyä.
Retiisi: Tulet saamaan selville salaisuuden lähimmäisestäsi.
Retikka: Tietää paperilla saapuvaa loukkausta.
Retkeily: Puutetta johon itse olet syypää.
Revolveri: Katso "Ase" ja "Pistooli".
Revontulet: Sinulla on vara elätellä toiveita.
Riikinkukko: Pikkukiusaa. Jos riikinkukko on sisällä asunnossa, tietää se naimattomalle miehelle kaunista vaimoa, mutta naiselle vahinkoa. Useampi riikinkukko enteilee ylhäistä seuraa. Riikinkukon äänen kuuleminen povaa arvon ylenemistä.
Riipus: Katso "Kaulakoru".
Riisinjyvät: Iloa ja vaurautta. Naimattomille neidoille hääenne.
Riita: Katso "Riitely".
Riitely: Jos riitelet unessa, tarkoittaa se että vihollisesi yrittää vahingoittaa sinua.
Rikkaus: Jos uneksit olevasi unessa rikas, voi se olla varoitusmerkki ahneudesta. Jos rikastut unen aikana (esim. lottovoitto) enteilee uni rahanmenoa tulevaisuudessa. Toisaalta, rikastumisunet ovat yleensä köyhille hyvä enne, mutta rikkaille huono. Katso myös "Jalokivet", "Omaisuus", ja "Raha".
Rikos: Jos teet rikoksen unessa, tietää se jotain pahaa.
Rinnat: Naisten rinnat yhdistetään paitsi erotiikkaan, myös vahvasti hedelmällisyyteen, etenkin, jos ne kuuluvat äidille tai imettävälle naiselle. Maitoa erittävät rinnat voivat olla unessa myös lapsienne. Nuoren neidon rinnat unessa on hyvä enne. Äidin tai vaimon (eli naineen naisen) rinnat povaavat miehen kuolemaa. Vanhan naisen rinnat tietävät onnellista avioliittoa, sitä onnellisempaa, mitä enemmän vanhuksen rinnat unessa riippuvat. Kuolleen naisen rinnat povaavat fyysistä terveyttä. Jos nainen joutuu unessaan vastentahtoisesti paljastamaan rintansa, kuvaa se nolatuksi tulemisen pelkoa, ja epävarmuutta omaa viehätysvoimaa/naiseutta kohtaan. Jos naisella ei ole unessaan rintoja, povaa uni menetyksiä. Jos nainen uneksii omaavansa valve-elämää suuremmat rinnat, uni povaa menestystä; hänen pitäisi olla rohkea ja tarttua haasteeseen. Miehelle unessa jatkuvasti esillä olevat naisten rinnat heijastavat alitajuista pelkoa kunnioittamiaan naispuolisia auktoriteettihahmoja, kuten vaimoa, siskoa, tai omaa äitiä, kohtaan, ja kenties heidän seurassaan tuntemaansa epävarmuutta ihmisenä (=uskalla ottaa suunvuoro). Miesten kookkaat tissit unessa sitävastoin symboloivat yltäkylläisyyttä, ja enteilevät unennäkijälle runsautta ja vaurautta.
Rinta: Jos rinta on karvainen, tietää se liikkeenharjoittajalle voittoa. Heikko, kalpea rinta povaa huolta. Jos rinnassa on haava, tietää se onnea rakkaudessa.
Risti: Hyviä uutisia. Jos kannat ristiä, tietää se sairautta.
Ristiäiset: Kutsua juhlatilaisuuteen.
Rokko: Jos itse sairastat unessa rokkoa, tietää se olojesi parantumista. Jos joku toinen sairastaa, tulisi sinun varoa varkaita.
Romanit: Yllättäviä tapahtumia.
Roskat: Katso "Jätteet".
Roskis: Roskakori/jäteastia on yllättävän positiivinen symboli. Jos dyykkaat roskista, povaa uni sinkuille rakkautta ja varatuille perhenlisäystä. Jos syöt roskiksesta, opettele kertomaan ihmisille suoraan, mitä heiltä haluat/odotat, sillä he tuskin ovat ajatustenlukijoita. Jos roskiksessa on rottia, tms. povaa uni vastoinkäymisiä, enemmän tai vähemmän, isoja tai pieniä. Katso myös "Rotta".
Rosmariini: Unessa rosmariini edustaa kaipausta ja kielii muutoksenhalusta. Voi kertoa myös tulevista suruista ja pyrkimyksistä vaikeuksien voittamiseen.
Rosvot: Et tule nousemaan arvossa. Jos olet rosvojen kynsissä, kadotat perheenjäsenen. Jos rosvo tappaa jonkun unessasi, tietää se perintöä. Katso myös "Varas".
Rotta: Jos kotonasi on rottia, tulet kokemaan jotakin vastenmielistä. Rotan tappaminen povaa epämieluisia vieraita, ja rotan pyydystäminen kertoo, että vapaudut sinua vaivaavasta henkilöstä.
Rovasti: Katso "Pastori".
Rovio: Jos koet itse olevasi roviolla, kertoo uni ettei sinun kannata kasata itsellesi liikaa vastuuta, sillä se on liikaa kenelle tahansa. Jos näet toisen ihmisen palavan roviolla, sinun tulisi varoa sanojasi ja tekojasi, jos ne voivat satuttaa läheisiäsi.
Ruis: Voi enteillä palkanalennusta.
Rukkaset: Katso "Käsineet".
Rukkaset (eli pakit): Jos saat unessa rukkaset, kehottaa se varovaisuuteen. Jos annat rukkaset, koet onnea rakkaudessa.
Rukki: Mukavaa seuraa.
Rukoilu: Kohtaat teeskentelijän.
Rumpu/Rummut: Jos soitat tai lyöt rumpuja unessa, tietää se epäsopua.
Ruoho: Pitkä ja vihreä tietää pitkää ikää, kuivunut taas sairastumista.
Ruohonleikkuri: Lisätöitä ja askareita. Työnnettävä ruohonleikkuri lupailee niitä kotipiirissä, päältäajettava taas povaa että pääset raatamaan muualla kuin kotona.
Ruoka: Maukas ruoka tietää menestystä, ja pahanmakuinen harmeja. Jos ruoka on pilaantunutta, matoista tai mätää, saat huonoja uutisia (katso tällöin myös "Lahota"). Ruoan syöminen unessa voi myös heijastella että menit nälkäisenä nukkumaan. Kannattaa etsiä hakusanoja myös tietyn ruoka-aineen nimellä, esim. "Fenkoli", "Kakku", "Liha". Katso myös "Haarukka", "Lusikka", ja "Veitsi".
Ruokkiminen: Jos ruokit lasta, povaa se menestystä. Jos vaivaista tai vanhusta, ystävä tarvitsee tukeasi. Jos ruokit eläintä, sinulla on uskollinen ystävä. Jos ruokit lintuja, tietää se huonoja uutisia.
Ruoska: Jos lyöt toista ruoskalla, pääset perille asioista. Jos joku lyö sinua ruoskalla, tulet kokemaan häpeää.
Rusinat: Rusinoiden syöminen unessa tietää huolia joihin itse olet itsesi ajanut.
Ruuhi: Iloa, huvia ja rakkautta.
Ruumis: Katso "Vainaja".
Ruumisarkku: Jos arkussa on ruumis, tietää se etenkin ruumiina olevalle onnea ja menestystä. Tyhjä arkku puolestaan on kuolinenne. Arkunkantajat povaavat uusia mahdollisuuksia, mutta jos olet itse kantajana, luvassa on murheita. Katso myös "Ruumissaatto".
Ruumisauto: Povailee perhejuhlia. Juhlat voivat olla hautajaiset, jos ruumisautossa on valkea arkku, ja ristiäiset, jos musta. Katso myös "Auto".
Ruumishuone: Kadotat ystävän. Voi enteillä myös sairautta.
Ruumissaatto: Ruumissaaton näkeminen varoittaa huonoista päätöksistä. Jos olet itse mukana saatossa, luvassa on murheita.
Ruumisvaunut: Tarpeettomia kärsimyksiä.
Ruusu: Punaiset ruusut enteilevät iloisia aikoja, mutta valkoiset ystävän kuolemaa. Keltaiset ruusut kertovat uskollisesta ystävästä, ja vaaleanpunaiset enteilevät onnea rakkaudessa. Piikikkäät ruusut varoittavat luottamasta imarteluun, ja kuolleet ruusut tietävät kyyneleitä. Jos istutat ruusuja, tulevaisuutesi näyttää hyvältä. Katso myös "Istuttaminen".
Ruuti: Vaarallisia huveja.
Rypyt: Jos sinulla on unessa kasvoissasi ryppyjä, tulet aina pysymään nuorekkaana.
Rypäleet: Mehevät ja suuret rypäleet tietävät yltäkylläisyyttä, ja pienet, vähäiset rypäleet rahahuolia.
Ryysyt: Häpeää ja köyhyyttä. Jos keräät ryysyjä, kertoo se tilanteen paranemisesta. Jos olet pukeutunut ryysyihin, tulet kokemaan pienen takaiskun.
Räme: Katso "Suo".
Räätäli: Omaisuusvahinkoa.

S.

Saappaat: Uudet saappaat povaavat hyötyä, ja vanhat ikävyyksiä. Rikkonaiset saappaat kielivät että joku levittelee salaisuuksiasi.
Saarna: Jos itse saarnaat unessa, näet suotta vaivaa asiasi eteen. Jos kuuntelet saarnaa, joku salailee sinulta totuutta.
Saarnipuu: Saarnin näkeminen unessa kertoo sinun olevan turvassa. Jos kosketat puuta unessa kehottaa se selvittämään keskeneräisen asian menneisyydestäsi. Ukonilma ja Saarnipuu samassa unessa voi naiselle viestiä vauvakuumeesta tai valmiudesta äidiksi. Miehiä se kehoittaa kunnioittamaan vanhempiansa.
Saari: Kaunis ja kukoistava saari varottaa uneksimasta liikaa. Autio ja hedelmätön saari taas povaa köyhyyttä ja puutetta. Jos saari uppoaa, olet unohtanut jotain tärkeää.
Sade: Sade voi symboloida niin helpotusta kuin kyyneleitä. Kevyt sade tietää voittoa. Runsas taas kertoo että kätesi ovat sidotut. Jos juot sadevettä, huolesi helpottavat. Katso myös "Ilma" ja "Rankkasade".
Sadonkorjuu: Katso "Elonkorjuu".
Saha: Riitaudut ystäväsi kanssa. Jos sahaat puita, voitat vastoinkäymiset taistelemalla.
Sahajauhot: Varoittaa tuhlailevaisuudesta.
Sahalaitos: Iloa ja perintöä.
Saippua: Hyviä neuvoja.
Sairaala: Sairaalaunet voivat kieliä, että joku läheisesi on avun tarpeessa, etenkin, jos näet läheisesi sairaalassa potilaana. Jos itse olet potilaana sairaalassa, voi hoitoa vaativa onnettomuus tai sairaus vaania sinua itseäsi. Mikäli koet sairaalan unessasi pelottavana, kielii uni todennäköisesti alitajuisesta sairastumisen/loukkaantumisen pelosta.
Sairashuone: Surullista tulevaisuutta.
Sairastaminen: Jos itse sairastat, tietää se huolia. Jos joku muu sairastaa, tietää se hyvää. Jos vierailet unessa sairaan luona, enteilee se köyhyyttä. Jos hoidat sairasta, saat osaksesi kiittämättömyyttä.
Sakset: Sakset unessa varoittavat joko saapuvasta vaarasta, huolista tai surusta. Jos satutat itsesi saksilla, uni enteilee onnettomuutta. Jos leikkaat jotain, enteilee se välirikkoa sen kanssa kenen omaisuutta unessa leikkaat. Paitsi jos leikkaat narun tai napanuoran, uni kehottaa päästämään irti taakastasi ja aloittaman puhtaalta pöydältä. Tylsät sakset kehottavat pitämään huolen maineestasi, ruosteiset terveydestäsi, ja jos teroitat saksia, neuvoo uni olemaan loukkaantumatta toisten puheista.
Salaattifenkoli: Katso "Fenkoli".
Salailu: Onnea.
Salama: Onnenpotkua. Jos salama iskee sinuun, joudut epäsuosioon. Jos salaman seurana on ukonilma, tiedossa on riitaa ja pettymyksiä.
Sali: Täysi sali enteilee vieraita, tyhjä taas vihjaa että seurasi kartetaan. Juhlasali povaa miellyttäviä yllätyksiä.
Salvia: Salvian näkeminen unessa varoittaa vaanivasta vaarasta. Mikäli uneksit syöväsi salviaa, kehottaa se kiinnittämään huomiota terveyteesi tai juomatapoihisi.
Sananjalka: Kertoo ongelmien helpottavan. Jos keräät sananjalkoja unessa, kertoo se ihailijasta, tai tulevista huolista perhepiirissä.
Sametti: Vaurautta ja kunniaa.
Sammakot: Kaikenlaista pikkukiusaa. Kurnuttavat sammakot kehottavat kohentamaan käytöstapojasi. Kuolleet sammakot povaavat vahinkoa.
Sammaleet: Murheita.
Sanko: Katso "Ämpäri".
Sanomalehti: Painotuore, puhdas lehti povaa miellyttäviä tapahtumia. Lehden lukeminen taas povaa yllätyksiä.
Satakieli: Sinulla on salainen ihailija. Katso myös "Lintu".
Satama: Hyviä uutisia. Jos unessa saavut satamaan, huolesi hellittävät. Kalasatama tietää vähäisiä vaikeuksia.
Sateenkaari: Onnea rakkaudessa. Enteilee myös iloa kyynelten jälkeen.
Sateenkaarisuuntautuminen: Oli sukupuolesi tai seksuaalinen suuntautuneisuutesi mikä tahansa, katso hakusana "Homoseksuaalisuus", joka on unitermistöselityksenä tälle haulle yleispätevähkö.
Sateenvarjo: Varovaisuus voi pelastaa sinut vahingolta.
Satikuti: Jos saat itse satikutia, tietää se sinulle vahinkoa. Jos annat toiselle satikutia, tietää se että lannistat vihamiehesi.
Satula (hevosen): Saat arvokkaan lahjan. Jos istut satulassa, sinun ei tulisi liioitella tietämystäsi.
Sauna: Kylmä sauna tietää vähäistä mielipahaa, kuuma sauna taas helpotusta vaikeuksista. Jos peseydyt unessa saunassa, varoittaa uni vaanivasta sairaudesta.
Sauva: Ystävän tukea. Jos lyöt toista sauvalla, saat häneltä lahjan. Jos joku lyö sinua, tulet tekemään tyhmyyksiä.
Savi: Kehottaa kärsivällisyyteen.
Savu: Savu kehottaa olemaan tarkkana ja pitämään silmät auki. Vaalea savu ennakoi uusia ystäviä, ja musta taas raskaita aikoja. Jos kotonasi on unessa savua, varoittaa se suuresta vahingosta.
Savukkeet: Katso "Tupakointi".
Savupiippu: Onnea ja rauhaa.
Seireeni: Anna sijaa epäilyksille, sillä kaikki ei välttämättä ole siltä miltä näyttää. Älä ana houkutella itseäsi harhaan.
Seksi: Seksin/seksuaalisten tekojen toteuttaminen unessa kertoo, yllätys-yllätys, useimmiten halusta päästä harrastamaan samaa myös valveilla ollessa.. Kuitenkin; Seksin määritelmä käsittää muutakin kuin pelkän yhdynnän. Tuntematon partneri usessa edustaa usein unennäkijän itsensä Animusta tai Animaa, joka pitäisi huomioida paremmin jokapäiväisessä elämässä. Tuttu partneri taas symboloi vahvoja tunteita/sidettä häntä kohtaan. Ihastus, rakkaudenkohde tai kumppani uniseksipartnerina kertoo yleensä suorasta halusta päästä intiimiin kanssakäymiseen juuri hänen kanssaan, ellei sitten mielesi vaan kertaa tuntemuksia edellisestä kerrasta kun harrastitte seksiä. Ystävä, tai jopa sukulainen seksikumpanina taas kertoo hänen tärkeydestään elämässäsi: kuinka hän on sinulle läheinen kuin sinä itse, tai pelkäät ehkä menettäväsi hänet (mistään sukurutsausfantasiasta ei siis välttämättä ole kysymys. Tosin itsehän tiedät, mikäli on, niin.. ehkä voisit käydä vaikka lääkärin juttusilla..). Kenties myös pelkäät ettei kyseinen henkilö tiedä tärkeyttään elämässäsi. Opettele ilmaisemaan itseäsi hänen seurassaan, ja osoita arvostavasi häntä kuten hän arvostaa sinua. Katso myös "Homoseksuaalisuus", "Pettäminen" ja "Yhdyntä".
Selkäsauna: Jos itse kuritat jotakuta, tiedossa on vaikeuksia. Jos joku kurittaa sinua, luvassa on hyötyä ja kunnioitusta.
Selibaatti: Älä yritä muuttaa itseäsi miellyttääksesi muita omalla kustannuksellasi. Kärsit siitä vain itse eniten. Kunnioita itseäsi.
Selleri: Tuore selleri kuvaa rahaa. Jos selleri on pilalla, menetät rahaa.
Selli: Selli eli juoppoputka ei ole kovin innostava unisymboli. Jos uneksit itse olevasi sellissä, saat masentavia uutisia. Jos sinut lukitaan selliin, ylpeytesi kostautuu. Jos pääset pois sellistä, autat ystävääsi.
Seppele: Kukkaseppele tietää onnea rakkaudessa, ja laakeriseppele voittoa vihollisistasi. Orjantappuraseppele enteilee vaikeita aikoja ja menetyksiä, ja hautajaisseppele puolestaan kuolinuutisia. Lehtevä seppele kertoo kiitoksista, ja vanha, kuivunut seppele povaa pettymyksiä. Jos sinulla on seppele päässäsi,joku on sinulle kateellinen.
Seppä (ammattilainen): Palkintoa kovasta työstä.
Seppä (kovakuoriainen): Tulet tarvitsemaan apua.
Seula: Et tule onnistumaan yrityksessäsi.
Seura: Jos seura on hauskaa, tietää se hyvää. Jos tylsää, tietää se ikävystymistä, jne.
Seurustelu: Sinkuille uni kuvastaa todennäköisimmin sisäisiä toiveita seurustelusta, ja seurusteleville uni kuvastaa perheen tukea. Katso myös "Seksi", usein seksuaalista kanssakäymistä sisältävien unien symboliikka on aina samanlaista.
Shakkipeli: Kehottaa pitämään jalat maassa.
Siankärsämö: Siankärsämö unessa merkitsi salaista ihailijaa.
Siemenneste: Katso "Sperma".
Sienet: Köyhyyttä. Syötävät sienet povaavat voittoa vaikeuksiata, ja myrkkysienet varoittavat vaarasta.
Siili: Toiveesi toteutuu.
Siivet: Juoruja tai hyviä uutisia.
Siivoaminen: Siivoaminen symboloi mm. irtipäästämistä, luopumusta ja uudistumista. Jos itse siivoat, enteilee uni kuolemantapausta sen henkilön perheessä, jonka kotona siivoat. Jos joku toinen siivoaa sinun luonasi, älä torju tarjottua apua valve-elämässä. Jos epätoivoisesti jynssäät unessasi vain yhtä ainoaa kohtaa tai esinettä (joka ei ehkä edes puhdistu), kertoo unesi, että sinun pitäisi valveilla keskittyä tasapuolisesti niin projekteihisi kuin ystäviisi, eikä tehdä yhdestä asiasta elämäntehtävää.
Katso myös "Jätteet".
Sika: Lemmikkisika povaa varallisuutta. Karju varoittaa vihamielisistä ihmisistä, ja emakko povaa perheonnea. Porsaat tietävät hauskoja aikoja. Lätissä röhkivä, rapainen sika varoittaa, että tulet kohtaamaan humalaisia. Jos sika on vihainen, tulet kohtaamaan riidanhaluisia humalaisia. 
Sikari: Onnenpotkua. Jos sammutat sikarin tietää se onnettomuutta.
Silitys: Jos silität pyykkiä, kehottaa se säästäväisyyteen.
Silitysrauta: Onnea ja iloa.
Silkki: Saavutat hyvän aseman. Punainen silkki varoittaa, että joku haavoittaa sinua. Sininen silkki varoittaa tuhlaavaisuudesta.
Silmät: Siniset silmät enteilevät rakkautta, vihreät seikkailua ja harmaat vakaata taloutta. Keltaiset silmät varoittavat petollisuudesta, ja punaiset vaarasta. Kauniit silmät tietävät hyvää, ja rumat pahaa.
Silmäneula: Sydämen huolia.
Silta: Yrityksesi onnistuu. Jos silta sortuu, kannattaa muuttaa suunnitelmia.
Sinappi: Jos uneksit syöväsi sinappia, symboloi se hyvää terveyttä. Jos näet jonkun toisen syövän sinappia, hän puhuu sinusta selkäsi takana perättömiä. Sinappikasvi taas kertoo että joudut raatamaan leipäsi eteen.
Sinetti: Sinut vihitään salaisuuteen.
Sipuli: Sipulit unessa varoittavat että joku yrittää hyötyä sinusta. Mikäli ostat tai syöt sipuleita unessa, varoittaa se, että menetät jotain niille hyväksikäyttäjille. Jos uneksit istuttavasi sipuleita, kielii se orastavasta rakkaudesta tai yksipuoleisesta ihastuksesta. Punasipuli varoittaa salaisuuksiesi paljastumisesta.
Sirkka: Sinua ahdistetaan.
Sirpaleet: Sirpaleet tuovat onnea, unessakin.
Sirppi: Vahinkoa.
Sisarukset: Uni veljestä varoittaa tekemästä tyhmyyksiä, ja uni siskosta voi enteillä avioliittoa. Omat sisaruksesi unessa yleensä jotenkin peilaavat sinua itseäsi, ja kehottavat itsetutkiskeluun. Vanhemmat sisarukset voivat ennustaa tulevia tapahtumia. Mikäli sinulla ei oikeasti ole sisaruksia, voivat k.o. henkilöt unessasi ilmentää animusta tai animaasi. Katso myös: "Sukulaiset".
Sisilisko: Pikkuharmeja yllättävältä taholta.
Sitruuna: Vastoinkäymisiä. Enteilee myös juopumista hauskassa seurassa.
Sivellin: Vuokrankorotuksia.
Siveysvyö: Mieti pyritkö ehkä liikaa rajoittamaan omaa elämääsi, tai pahempaa; läheistesi elämää. Hyväksy kritiikki siinä missä kehutkin, osana ihmistenvälistä kanssakäymistä, ja opettele vaihtamaan vapaalle.
Soihtu: Palava soihtu kertoo että vaivasi palkitaan. Sammuneet kehottavat sinua ottamaan itseäsi niskasta kiinni.
Soitin: Katso "Instrumentti".
Sokeus: Jos itse olet unessa sokea, povaa se epäonnea. Jos joku muu on sokea, enteilee se estettä matkan aikana tai sille lähdettäessä. Sokeat silmät povaavat menetyksiä, ja silmien puuttuminen salaisuuksia.
Sokeritoppa: Rikkautta.
Sonni: Vaurauden ja miehisen seksuaalisuuden symboli. Laiduntava sonni on hyvä enne, ja makaava sonni povaa lahjoja. Valkea sonni povaa naiselle rakastajaa, ja miehelle onnea. Lehmää astuva sonni povaa hyvää terveyttä, ja vihainen sonni varoittaa että joku yrittää vahingoittaa sinua.
Sonta: Katso "Uloste".
Sormi: Sormien symboliikka unessa on pitkälti samanlaista kuin vaikka etiäisissä yleensä. Sormet yleensä muistuttavat siitä että olet unohtanut jotain. Huomioi sormiunissa erityisesti tapahtuuko jollekin tietylle sormelle jotakin, hyvää tai pahaa; Hyvät asiat, kuten manikyyri tai sormen paraneminen viestivät k.o. sormen edustamaan asiaan liittyvistä hyvistä jutuista, ja huonot, kuten kynsisieni, hävyttömät käsimerkit tai sormen irtoaminen taas viittaavat vastaavasti niihin huonompiin. Peukalo symboloi järkeä. Jos peukalo vaikka vahingoittuu unessa, olet vaarassa tehdä jotain typeryyksiä. Etusormi symboloi muistia, ja Keskisormi taas ikäviä asioita. Keskisormen kohdalla hyvien ja pahojen asioiden tapahtuminen k.o. sormelle tulkitaan tietenkin päinvastaisena. Nimetön puolestaan on rakkausasioiden sormi, ja Pikkusormi symboloi pieniä mutta tärkeitä tapahtumia. Jos menetät unessa sormen, kehottaa se huolellisuuteen ja varovaisuuteen.
Sormikkaat: Katso "Käsineet".
Sormus: Naimattomille sormus voi enteillä kihlausta. Jos kihloissa oleva saa unessa sormuksen, tietää se harmeja. Naimisissa olevalle sormus voi povata riitoja, ja jopa eroa. Jos annat sormuksen, varoittaa se turhista toiveista. Jos taas kadotat sen, tarkoittaa se että kihlaus purkautuu. Kihlasormus unessa lupaa lohtua sydämen asioihin. Jos löydät unessa sormuksen, povaa se rakkautta. Pramea, kallis sormus povaa sinkuille avioliittoa, ja naineille perheenlisäystä. Halpa, tai ruma sormus taas povaa onnellista liittoa.
Sormustin: Katso "Fingerpori".
Sorvi: Menestystä talousasioissa.
Sota: Riitaa ja eripuraa. Jos olet itse sotimassa, tietää se vaivannäköä ja hankaluuksia.
Sotilaat: Levottomuuksia. Jos puhut sotilaan kanssa tulet pettämään ystäväsi.
Sotilasvartio: Esteitä pyrkimystesi tiellä.
Soutaminen: Jos itse soudat, tietää se raskasta työtaakkaa. Jos joku toinen soutaa, tulet onnistumaan aikeissasi.
Sperma: Joudut valinnan eteen, ja sinua kehotetaan käyttämään järkeäsi. Jos spermaa on itsesi tai jonkun muun kasvoilla, kertoo se etteivät suunnitelmasi onnistu ja joudut todennäköisesti häpeään. Naisille spermaunet enteilevät yleensä vastoinkäymisiä, mutta miehille menestystä työssä. Katso myös "Kondomi" ja "Penis".
Struuma: Katso "Kaulakuputauti".
Suihkulähde: Toimiva sellainen povaa mieluisia aikoja, ja kuivunut pettymyksiä.
Suitset: Jos puet hevoselle suitsia, saat hyvän tarjouksen. Jos sinulla on suitset päässäsi, joku haluaa nöyryyttää sinua. Rikkonaiset suitset povaavat rahahuolia.
Suka: Hyvä enne. Jos suit unessasi vastakkaista sukupuolta olevaa hevosta, merkitsee se positiivisia muutoksia rakkaus-, tai seksielämässä.
Sukat: Menestystä. Eriparisukat taas varoittavat valinnanvaikeudesta.
Sukeltaminen: Olet todennäköisesi sinut tunteidesi kanssa. Jos sukellat aarteita, kaipaat seikkailua, ja jos nautit vedenalaisista maisemista ja kaloista ehkä kameran kanssa, janoat lisää tietoa. Jos saalistat unessasi vedeneläviä, haluat saada sinua vaivaavat asiat järjestykseen. Katso myös "Kala" ja "Vesi".
Sukset: Povaavat sitä enemmän menestystä,mitä pidemmät ne ovat. Katkenneet sukset taas povaavat menetyksiä. Kalhu kehottaa tekemään töitä menestyksen eteen, ja Lyly taas neuvoo välillä vähän rentoutumaan.
Suklaa: Suklaan syömisestä uneksiminen kehottaa tarkkailemaan omaa terveyttä.
Sukulaiset: Unet sukulaisista enteilevät yleensä rahaa. Sitä enemmän, mitä läheisempää verta kyseinen henkilö kanssasi on. Sedät ja enot unessa kertovat muutoksista työ-, ja raha-asioissa, ja tädit muutoksista rakkaus-, perheasioissa. Serkku-unet povaavat uutisia/viestejä odottamattomalta taholta. Kaukaiset sukulaiset unessasi viestivät, että sinun pitäisi niellä ylpeytesi ja rohkeasti pyytää apua sitä tarvitessasi. Tuntemattomat sukulaiset unessa varoittavat vaarasta. Jos riitelet sukulaisesi kanssa unessa tietää se riitoja ja harmeja. Sitä pahempia, mitä läheisempää verta kyseinen sukulainen sinulle on. Jos sukulaisesi kuolee unessa, enteilee se suuria muutoksia sinun, ja läheisesi elämässä. Mikäli näet kuolleen sukulaisesi elossa, povailee se viestiä kaukaa. Katso myös "Isä", "Lapset", "Sisarukset", "Vainaja", ja "Äiti".
Sulhanen: Ajanhukkaa. Jos olet unessa itse sulhanen, toiveesi ei toteudu. Jos näet oman sulhasesi kuolleena, tietää se onnellista avioliittoa.
Sulka: Outoja uutisia.
Suo: Hankaluuksia. Suossa kahlaaminen povaa rahavaikeuksia, ja suon silmäkkeeseen putoaminen sairautta. Rämesuo neuvoo, että olet väärällä alalla. Lettosuo povaa rahanmenoa. Alisenmielisille suo, etenkin aukea neva tai aapa, on unessa hyvä enne, joka kuvaa rauhaa, lohtua ja toivoa.
Surupuku: Katso "Puku".
Sushi: Katso "Ruoka".
Susi: Susi unessa symboloi itsenäistä ajattelua, vahvuuksia ja uskollisuutta, mutta myös vaarallista vihollista. Mikäli susi ajaa sinua takaa, varoittaa se petoksesta. Jos susi ulvoo unessasi, enteilee se lähestyvää vaaraa. Jos susi on unessa ystäväsi, voitat vastoinkäymiset. Susiemo kehottaa muistamaan äitiä, ja naimattomille neidoille susi unessa povailee köyhää sulhasta. Etenkin Alisenmielisille susi unessa on hyvä enne.
Suuteleminen: Jos itse suutelet jotakuta, sinua panettelevat henkilöt voivat päästä niskan päälle. Jos suutelemasi henkilö on oikeasti kuollut, uni varoittaa piilevästä vaarasta (katso myös "Vainaja"). Jos muut suutelevat, sinun ei pitäisi huolia tarjottua apua.
Syleily: Yleensä hyvä enne. Jos syleilet naista, tietää se hyvää, mutta voi myös enteillä oudon henkilön tapaamista. Jos miestä, niin huonoa. Jos syleilet lasta, tietää se hankaluuksia. Eläimen syleileminen puolestaan rohkaisee sinua puhumaan ideoistasi. Toisaalta se voi kertoa sinun hakevan ymmärrystä tai lohtua. Jos syleilet tuntematonta, povaa se matkoja. Jos joku tuntematon syleilee sinua unessa, tulet kohtaamaan epäluotettavan henkilön.
Synnytys: Yleensä negatiivinen unisymboli, mutta yhdistetään myös rahaan ja vaurauteen. Jos syntyy vaaleapäinen lapsi, enteilee se jotain onnellista tapahtumaa. Jos syntyy tummahiuksinen, enteilee se hetkellistä iloa joka päättyy tuskaan. Poikalapsi povaa rahaa positiivisessa mielessä, ja tyttölapsi taas rahaan/rahan saantiin liittyviä ongelmia, sitä enemmän kumpaakin mitä suurempi lapsi on syntyessään. Jos vanhempi, hedelmällisen aikansa ylittänyt nainen uneksii synnyttävänsä, hän tulee elämään pitkän elämän. Jos synnyttäjä kuolee unessa, enteilee se vastoinkäymisiä yllättävältä taholta. Jos synnytät eläimen, varoittaa uni esittämästä mitään mitä et ole, sillä vilpillä on taipumus tulla julki. Etsi myös k.o. eläimeen viittaavalla hakusanalla. Katso myös "Lapsivuode" ja "Syntymä".
Syntymä: Jos lapsi syntyy kuolleena, povaa se ilon muuttumista suruksi. Jos synnytys ei tapahdukaan, vaan raskaus vain katoaa ilman lasta, povaa se kuolemantapausta perheessä.
Syntymäpäivä: Katso "Juhlat".
Sypressi: Hautajaisenne, joka povaa menetyksiä, joko suoraan tai välikäsen kautta.
Syreeni: Syreeni unessa varoittaa valheellisista ihmisistä.
Syrjähyppy: Varoittaa väärinkäsityksistä.
Syylä: Ole varovainen, kenelle kerrot asioitasi tai kenelle annat tietojasi.
Syöminen: Katso "Ateriointi" ja "Ruoka".
Syöpäläiset: Kehon pinnalla elävät loiset, kuten täit, punkit ja kirput kertovat yleensä pikkuharmeista, Yleensä syöpäläiset kuvaavat rahanmenoa/köyhyyttä, ja hankalia aikoja. Jos tuntemallasi ihmisellä on unessa syöpäläisiä, voi hän peitellä vaikeuksiaan, ja olla oikeasti avun tarpeessa. Jos pääset unessa eroon syöpäläisistäsi, kertoo se asioiden muuttuvan paremmiksi. Katso myös "Kirput" ja "Täit".
Sähköankerias: Katso "Ankerias".
Säkki: Täysi säkki tietää vaurautta, ja tyhjä köyhyyttä.
Sänky: Hyväkuntoinen, hoidettu ja puhdas sänky lupaa naimattomille hyvää liittoa, ja naineille onnea. Huono ja likainen sänky tietää naimattomille huolia, ja naineita se varoittaa syrjähypyistä.
Sääksi: Katso "Petolintu".
Sää: Katso "Ilma".

T.

Taakka: Jos kannat unessasi taakkaa, olosi tulevat paranemaan. Jos lasket taakan maahan, vapaudut ikävästä ihmisestä.
Taikina: Kohoava taikina kuvaa menestystä yrityksissäsi, kun taas lässähtänyt taikina kertoo etteivät toiveesi toteudu. Jos taikina on astiassaan, saat mieluisia vieraita, jos taas pöydällä, sinulla on edessäsi mieluisa vierailu. Jos alustat taikinaa, saavutat haluamasi kovalla työllä. Hapantaikina enteilee ikävyyksiä.
Taistelu: Yleensä epäsopua. Jos taistelet eläimen kanssa, kohtaat vihamielisyyttä. Jos taas kuolleen kanssa, tietää se sairautta. Katso myös "Sota" ja "Vainaja".
Taivas: Kirkas ja sininen taivas povaa odottamatonta iloa, tosin se voi olla sinkuille myös hääenne. Rusottava taivas povaa tärkeää muutosta nykytilanteessasi, ja pilvinen taivas vastoinkäymisiä.
Takaa-ajo: Jos sinua ajetaan takaa, joudut hankalaan tilanteeseen. Jos itse olet takaa-ajajien joukossa, kehottaa se miettimään, kenestä puhut pahaa. Sinuun itseesi kohdistuva takaa-ajo voi symboloida myös alitajuisia pelkoja, jolloin vastausta kannattaa hakea kulloinkin sinua jahtaavasta unisymbolista, onko se ehkä anoppi, koira tai vaikka tuoli?
Takapuoli: Takapuoli eli takamus kuvaa vaurautta. Sitä enemmän, mitä isompi takapuoli unessa on. Jos tuntematon näyttää sinulle unessa paljasta takapuoltaan, tulet kokemaan häpeää. Jos takapuolen näyttäjä on tuttu, hän joutuu häpeään. Eläimen takapuoli varoittaa puhumasta kenestäkään pahaa selän takana.
Takki: Hieno ja käyttämätön takki povaa että tuntematon henkilö tekee sinut onnelliseksi. Hieno "snobitakki" varoittaa sinua turhasta tärkeilystä. Likainen takki kertoo, että sinusta puhutaan pahaa, ja kulunut, risa takki povaa köyhyyttä. Sarkatakki kertoo että läheisilläsi on odotuksia suhteesi.
Talkoot: Et tule hyötymään mitään sinulle tarjotusta hommasta. Katso myös "Työnteko".
Talli: Saat osaksesi ystävällistä kohtelua.
Talo: Asuintalo/koti symboloi yleensä kotia ja perhettä. Jos rakennat taloa, povaa se menestystä. Jos ostat talon, tietää se ikävyyksiä perheellesi, mutta jos myyt, koituu itsellesi vahinkoa. Autio-, tai tyhjä talo kuvastaa usein menetyksen pelkoa. Jos oma kotisi on usessa tyhjä, voi itsetuntosi kaivata vähän buustausta. Jos yhteinen kotinne on unessa tyhjä, saattaa puolisosi todennäköisesti pettää sinua. Uni voi enteillä myös suhteen päättymistä. Jos tuntemasi henkilön talo on unessasi autio, voi uni olla hänelle kuolinenne. Vuokratalo enteilee sairaalle tervehtymistä, ja kunnostettava/ränsistynyt talo voi enteillä sairas-,/kuolemantapausta lähipiirissäsi. Katso myös "Huonekalut", "Koti", ja "Omaisuus". Talounissa kannattaa kiinnittää myös huomiota talon väriin, etenkin, jos rakennus on valve-elämässä eri värinen.
Tamma: Vaikeutesi hellittävät. Katso myös "Hevonen".
Tammi: Tammen näkeminen unessa tietää onnea. Jos tammi on ihmisen toimesta vahingoittunut, kuten hakattu, uni kehottaa sinua ottamaan vastuuta ja korjaamaan omat virheesi.
Tanssiminen: Iloa ja huvia. Jos itse tanssit, kaipaat ehkä muutosta. Jos ystäväsi tanssii, ajaudutte kenties eri teille. Rakastuneelle tanssiminen voi olla jopa hääenne.
Tapetointi: Muuttoa. Myös halua uudistua. Tarkkaile muita unisymboleita, jotka voivat auttaa sinua pyrkimyksissäsi.
Taskukello: Turhaa vaivaa. Jos kellosi kaipaa vetämistä, enteilee se lyhytaikaista sairautta.
Tatuointi: Mitä unessa nähty tatuointi esittää? Tatuointiunen tulkinta löytyy usein k.o. tatuoinnin esittämästä kuvasta/symbolista, etenkin, jos unessa nähtyä tatuointia ei valvemaailmassa ole olemassa. Katso myös "Iho", ja "Piirros".
Tavaravaunu: Laiskuutesi aiheuttaa sinulle vahinkoa.
Teevesi: Tuhlaat aikaasi turhuuksiin.
Tehdas: Iloa työstä. Jos työskentelet tehtaassa, kehottaa se olemaan riitelemättä omaistesi kanssa.
Telefooni: Edustaa yleensä mukavuutta, tuttuja ihmisiä ja ihmissuhteita. Jos puhut puhelimessa tutun ihmisen kanssa, kannattaa häneen ottaa yhteyttä. Jos taas tuntemattoman, saat yllätysviestin. Jos kuulet puhelimen soivan, olet todennäköisesti unohtanut jotakin tärkeää.
Teloittaja: Katso "Pyöveli".
Teloitus: Jos sinut teloitetaan, tietää se epäonnea rakkaudessa. Jos joku toinen teloitetaan, tietää se surua.
Teltta: Tilanteesi muuttuu levottomaksi.
Testamentti: Terveile köyhyyttä, ja sairaille jotain pahaa. Jos itse teet testamenttisi unessa, elät pitkään. Jos näet jonkun tekevän testamenttiaan, enteilee se kuolemaan lähipiirissä.
Teurastus: Yleensä hyvää. Vangille vapautta, ja velalliselle rahaa, mutta myös sairautta terveille, ja sairaille voi olla jopa kuolemanenne.
Tie: Katso "Katu"
Tiikeri: Leppymätön vihollinen tai kavala kilpailija. Rohkaise mielesi.
Tikapuut: Jos nouset tikapuita, tietää se menestystä. Jos laskeudut tikapuita, povaa se arvostuksen vähenemistä.
Tikari: Uni enteile uhkaa yllättävältä taholta. Jos kannat tikaria unessa, esim, vyöllä, sinun pitäisi puhua suusi puhtaaksi. Mikäli noita näkee unta työskentelyvälineestään, tietää se muutoksia; unen yleistunnelmasta riippuen posi-, tai negatiivisia. Katso myös "Veitsi".
Tilli: Suotuisa enne. Jos syöt unessa tilliä, povaa se terveyttä ja pitkää ikää. Jos syöt unessa tillinsiemeniä, povaa se rahaa.
Timantti: Jos saat timantin, povaa se voittoa rakkaudessa. Jos ostat timantin, muutos ei poista tyytymättömyyttäsi.
Timanttikorut: Petyt odotuksiisi.
Tipu: katso "Kananpojat".
Tohvelit: Hääenne. Jos ostat tai saat tohvelit, joku käyttää sinua hyväkseen.
Tomaatti: Unessa nähdyt, kypsät tomaatit povaavat sinkkunaiselle naimakauppoja, ja naineelle perheonnea. Jos syöt unessaan vihreitä tomaatteja varoittaa se lapsellisen luonteen omaavasta ihailijasta. Jos syöt unessa kypsiä, punaisia tomaatteja, kertoo se hyvästä terveydestä. Pilaantuneet tomaatit taas enteilevät sairastumista.
Tori: Iloisia tapahtumia.
Torikauppias: Jos olet itse kauppiaana, solmit uuden ystävyyssuhteen. Jos joku toinen kaupittelee sinulle, älä sorru turhuuksiin.
Torni: Harkitse tarkkaan mitä todella haluat. Jos torni sortuu unessasi, kannattaa suunnitella isommat siirrot uudelleen.
Torvi: Epämiellyttävää kohtaamista.
Traktori: katso "Kulkuneuvo".
Toukka: Perhostoukka symboloi uusiutumista, ja on näin ollen ylensä positiivinen symboli joka kertoo parempien aikojen koittavan. Kärpäsentoukkien ollessa kyseessä katso "Loiset" (ne eivät ole loisia, mutta niiden unisymboliikka on pitkälle samanlainen).
Tuli: Tuli symboloi puhtautta, muutosta, intohimoa ja elinvoimaa, mutta myös maskuliinista energiaa, aggressiota, vihaa ja seksiä. Palavat asiat/esineet unessa kertovat että rakkautesi kohteelle kannattaa kertoa tunteistasi. Kirkas liekki povaa rahaa, heikko taas vahinkoja. Punaiset liekit voivat kuvastaa seksuaalista turhautumista tai muuta tunnepurkautumisen tarvetta, ja vihreät liekit kuvaavat kademieltä, jolla sinun on turha myrkyttää itseäsi. Siniset, tai kylmät liekit kertovat että totuus paljastuu aina lopulta. Jos tuli hiipuu, tietää se köyhyyttä. Jos tuli sammuu äkisti, voi se olla kuolinenne. Jos liekit ympäröivät sinua, tai olet liekeissä, mutta tuli eivahingoita sinua, sinun tulisi kuunnella sydäntäsi, ja uskaltaa ottaa vähän riskejä. Jos tuli polttaa sinua, varoittaa uni vaarasta.  Katso myös "Kokko", "Nuotio", "Rovio", ja "Tulipalo".
Tulli: Jos haluat apua, kerro rehellisesti ahdingostasi läheisillesi, jotka välittävät sinusta. Jos olet unessa töissä tullissa, varo väärinkäsityksiä ystäväsi suhteen.
Tulipalo: Perheonnea.
Tulva: Lähisukulaisesi joutuu ahdinkoon. Jos pelto tulvii unessa, pidä puolesi, tai menetät jotain. Jos joudut tulvaveden varaan, älä anna vastoinkäymisien lannistaa, vaan kohtaa ne silmästä silmään.
Tunturi: Pikkuharmeja.
Tuoli: Jos istut tuolilla, koet mukavia aikoja. Jos tuoli on rikki, kotirauhasi häiriintyy. Häiritsevästi unessasi kummittelevat tuolit kielivät yleensä väsymyksestä. Puutuolit liittyvät yleesä raha-asioihin, muoviset henkisiin, ja metalliset saavutuksiin.
Tuomari: Suuria vaikeuksia.
Tupakointi:  Jos tupakoit unessasi, mutta et oikeasti polta, pitäisi sinun kanavoida energiaasi löytääksesi ratkaisun ensisijaiseen ongelmaasi. Tupakoitsijoille uni puolestaan on aika merkityksetön. Jos joku seurassasi tupakoi unessasi, sinua vaanii toistaiseksi tuntematon uhka. Katso myös "Savu".
Turkki: Harmeja sille kenellä on turkki yllään.
Tutentti: Kertoo, ettei toiveesi toteudu. Uni varoittaa myös kevytmielisyydestä.
Tuulimylly: Katso "Mylly".
Tyhjyys: Jos ympäristösi, kaappisi, ta koko maailma olisivat unessasi tyhjiä, voi uni kuvastaa kuulumattomuuden tunnetta tai sisäistä epävarmuutta. Unella on myös yhteytensä vaikean päätöksen tekemiseen etenkin, jos täydet asiat (esim. ruokalautanen) muuttuvat tyhjiksi kun lähestyt niitä. Mikäli koet tuntemattoman uhan vaanivan sinua tyhjyydessä, olet vaarassa menettää jotakin tärkeää yllättävän tekijän vuoksi. Katso myös: "Yksinäisyys".
Tykki: Levottomuutta.
Tyttö: Naisille uni voi olla heijastus omasta lapsuudesta. Uni tytöstä on myös naimisiin haluaville huono, sillä silloin uhkaa jäädä vanhaksipiiaksi / -pojaksi. Jos juttelet tytön kanssa, tietää se onnea. Vieras tyttö unessa povaa romanttista suhdetta. Itkevä tyttö neuvoo sinua olemaan rehellinen tunteissasi.
Työnteko: Jos työ on raskasta ja vaikeaa, ahkerointi tuottaa sinulle hyötyä. Jos työ on kevyttä tai helppoa, neuvoo se keskittymään vähemmän hyödyttömiin asioihin. Jos työ on urakkatyötä, tietää se huonoja ansioita.
Tähdenlento: Lyhytikäisiä iloja.
Tähdet: Kirkkaat tähdet povaavat rikkautta, ja himmeät surua.
Tähkät: Toiveesi toteutuu. Naisille joskus vauvaenne, ja miehille rahaenne.
Täit: Huolia ja ikävyyksiä, opettele rentoutumaan ja ota vähän lomaa. Katso myös "Syöpäläiset".

U.

Uima-allas: Uima-allas symboloi kotia, perhettä ja ystäviä. Jos allas on kirkasvetinen ja hoidettu, enteilee se hyvää, mutta roskainen, likavesiallas huonoa, ja jopa välirikkoa. Jos rentoudut unessasi altaalla, kannattaa oppia rentoutumaan myös valveilla. Ehkä pieni loma piristäisi? Tyhjä uima-allas voi kertoa riittämättömyyden tai yksin jäämisen pelosta. Muissa merkityksissä katso "Allas".
Uiminen: Menestys vaatii ponnisteluja. Jos uinti tapahtuu alasti, totuus tulee julki.
Ukki: katso "Isovanhemmat".
Ukkonen: Rauhattomuutta.
Ulappa: Tyyni ulappa on hyvä enne. Myrskyinen povaa esteitä yrityksissäsi.
Ullakko: Voi olla matkaenne.
Uloste: Enteilee yleensä pahaa muiden ihmisten taholta, esim. joku levittää sinusta perättömiä juoruja selkäsi takana. Jos likaannut unessa ulosteesta, tietää se rahantuloa.
Univormu: Kunniaa ja arvonnousua, sitä enemmän, mitä arvokkaampi univormu on.
Upseeri: Ylpeytesi tuottaa sinulle vahinkoa.
Urakkatyö: Katso "Työnteko".
Urheilu: Varoittaa onnettomuudesta tai sairaudesta.
Urut: Menestystä. Jos joku soittaa urkuja, povaa se juhlia.
Uskonnolliset hahmot tai ikonit: Jos kohtaat unessa itsellesi läheisen jumalolennon, on se yleensä hyvä enne. Jos rukoilet jumalaasi, kehottaa se miettimään asenteitasi. Jumalle laitettu alttari puolestaan on onnen enne. Yleisesti erilaiset uskontoihin liittyvät hahmot kehottavat sinua keskittymään vaihteeksi elämän henkiseen puoleen, ja miettiä tarkoitusta. Vähennä kiirettä ja, pohdiskele elämää; Mitkä asiat nykyisyydessäsi ovat sinulle todella tärkeitä, ja mitkä toissijaisia, ja tarvitsetko todella niitä toissijaisia asioita?
Uskottomuus: Katso "Syrjähyppy".
Usva: Ympärilläsi on ihmisiä, jotka esittävät muuta kuin mitä ovat.
Uuni: Kosintasi ei tuota toivottua tulosta. Likainen, rikkinäinen uuni voi jopa povata vanhaapiikuutta/-poikuutta. Jos piiloudut uuniin tai sen taakse, tulet katumaan tekojasi myöhemmin. Jos uunissa paistuu leivoksia, povaa se iloista vanhuutta.
Uusivuosi: Muutoksia oloissasi. Jos saat uudenvuoden lahjan, tietää se surua.

V.

Vaahto: Epävakautta rakkausasioissasi. Mitä sinulla on, voi osoittautua vaikeaksi pitää.
Vaahtera: Pitkää ikää.
Vaaka: Hyviä tuloja, etenkin, jos vaa'assa on punnukset.
Vaakuna: Hyvä enne.
Vaara: Jos olet itse vaarassa, toivot oikeita asioita. Jos joku toinen on vaarassa, olosi paranevat.
Vaasi: Onnea. Jos rikot vaasin, onnettomuutta.
Vaatekaappi: Positiivisia yllätyksiä.
Vaatteet: Jos korjaat tai paikkaat vaatteita, povaa se talouden paranemista. Katso myös "Hännystakki".
Vadelma: Lyhytaikaisia nautintoja. Katso myös "Marjat".
Vagina: Vagina kuvaa alkuäitiä ja luontoa, mutta se on usein myös vahvasti seksuaalinen symboli. Mikäli vagina on suuri ja onkalomainen, kuvaa se todennäköisimmin Lovea, eli shamanistista porttia tuonpuoleiseen. Miehen unessa vagina voi kieliä paitsi seksinnälästä, myös stressistä; kaipuusta lapsuuden huolettomuuteen, kehtoon, ja äidin rakastavaan syliin. Jos miehellä itsellään on unessa vagina, symboloi se voimattomuuden tunteita, kuten ympäristön paineita, ja miehisyyden menetyksen pelkoa, esim. näkevätkö ystäväsi sinut varmasti tarpeeksi "äijänä". Miehen vagina hyvin voi olla myös vauvaenne, viesti saapuvasta sielusta. Naisen unessa vagina on vahva feminiinisen voiman symboli, mutta se voi olla myös vauvaenne. Jos olet nainen, katso myös "Naisen väki ja vittuvoima".
Vaha: Kehottaa uskollisuuteen.
Vahtikoira: Uskollisia ystäviä. Katso myös "Koira".
Vahtimestari: Ovelia ystäviä.
Vaimo: Elämäntilanteesi tulee muuttumaan. Jos unen vaimo on mukava ja ihana, muutos on parempaan suuntaan, jos taas on äksy ja kamala, niin huonompaan.
Vainaja: Wanha hääenne. Jos näet vainajan arkussa, povaa se sinulle huonoa terveyttä. Jos vainajaa on ammuttu, tietää se häpeää. Jos vainaja on tuttusi niin häpeää hänelle, jos taas ampuja on tuttusi, niin häpeää hänelle. Muutoin häpeä lankeaa sinulle. Jos vainaja on oma äiti tai isoäiti, voi se povata vauvauutisia, mutta varoittaa myös uhkaavasta vaarasta. Isän näkeminen kuolleena on naiselle varoitus uskottomasta kumppanista. Miehelle näky povaa ongelmia työelämässä. Jos näet veljesi kuolleena, enteilee se voittoa vihollisesta. Oman vaimon tai miehen näkeminen kuolleena voi enteillä eroa. Oman lapsen näkeminen kuolleena varoittaa perhettä terveysongelmista. Jos olet itse unessa kuollut, tietää se pitkää ikää. Jos kaivat vainajaa haudastaan, kertoo, että olet vaarassa. Mikäli vainaja on unessa mätänevä ja klähmäinen, kehottaa uni sinua korjaamaan huonoja elämäntapojasi.
Oikeasti kuolleiden henkilöiden näkeminen elävinä tietää mieluisia yllätyksiä. Kuolleiden henkilöiden näkeminen kuolleena unessa povailee yleensä kuolemantapausta. Oikeasti elävien näkeminen kuolleena taas enteilee pikkuharmeja. Jos keskustelet unessa vainajan kanssa, povaa se sadesäätä. Huom: Jos vainaja pyytää/vaatii unessa mukaansa, kieltäydy aina ellet ole valmis lähtemään. Katso myös "Kuolema", "Lahota", ja "Zombi".
Vaippa: Pientä tulojen nousua.
Valas: Onnettomuutta. Rantaan ajautunut valas varoittaa vaanivasta onnettomuudesta.
Valjaat: Tulevaisuutesi kaipaa turvaamista.
Valjakko: Kehottaa kuulostelemaan enteitä.Katso myös "Hevonen" tai "Koira".
Valkosipuli: Mikäli uneksit syöväsi valkosipulia kehottaa uni sinua kiinnittämään huomiota terveyteesi. Mikäli unessa inhoat valkosipulia, kehottaa se korjaamaan omaa asennettasi.
Valkovuokko: Sinkuille onnea rakkaudessa, naineille perheenlisäystä. Opiskelijalle menestystä.
Valokuvat: Onnellista tulevaisuutta. Jos ripustat kuvia seinälle, saat tunnustusta. Jos poistat kuvia seinältä, tietää se kuolemantapausta lähipiirissäsi. Jos saat kuvan lahjaksi, tietää se murheita. Usein unet valokuvista liittyvät myös vahvasti ihmisiin, joita kuvissa näkyy. Katso myös "Ihminen".
Valssi: Pidä onnesi omana tietonasi.
Valtaistuin: Liiallisen varallisuuden aiheuttamia huolia.
Valtameri: Katso "Meri".
Valtikka: Kuvittelet että sinulta puuttuu jotain vaikka sinulla olisi kaikkea.
Vampyyri: Vampyyri voi varoittaa piilevästä vaarasta, ja harmeista petollisen kauniissa paketissa, mutta se voi myös olla merkki tukahdetusta seksuaalisuudesta. Jos itse olet unessa vampyyri, kertoo se tylsistymisestä, tai seksuaalisesta turhautumisesta, jolloin haetaan jännitystä tai pakoa todellisuudesta. Katso myös "Veri".
Vanhemmat: Tukea ja turvaa. Jos vanhempasi ovat kuolleet, mutta näet heidät elossa, varoittaa se onnettomuudesta. Jos vanhemmat kuolevat unessa, tietää se heille pitkää ikää. Jos näet vanhempasi kuolleina, ystäväsi suojelevat sinua. Jos vanhempasi ovat unessa sairaita, povailee se pikkukiusoja. Katso myös "Äiti" ja "Isä".
Vanilja: Unessa vanilja symboloi rohkeutta, ja enteilee hyviä uutisia. Jos haistat tai maistat unessasi vaniljan, kertoo se uusista mahdollisuuksista yllättävän tilanteen suhteen.
Vanki: Jos olet unessasi vanki, tulet saamaan uusia tuttavuuksia, hyviä tai huonoja. Rehellisiä ihmisiä uni muistuttaa, että pelkäät turhaan pahinta. Jos taas olet rötöstelijä, uni kehottaa parantamaan tapasi, sillä se voi olla enneuni.. Katso myös "Vankila".
Vankila: Jos joudut unessasi vankilaan, jotain pahaa tulee tapahtumaan. Jos vapaudut vankilasta, huolesi helpottavat. Jos karkaat unessa vankilasta, varoittaa uni tarttumasta liian helppoihin ratkaisuihin. Katso myös "Selli" ja "Vanki".
Vanne: Kihlausta tai juhlaa.
Vanu: Asusi paljastaa sinut.
Vararikko: Jotain kiusallista tulee tapahtumaan.
Varas: Lemmenseikkailua.
Varasto: Jotain pitkäkestoista tapahtuu.
Varis: Pieniä vastoinkäymisiä. Variksen raakkuminen kertoo, että sinun olisi itse oivallettava ratkaisu pulmaasi. Katso myös "Lintu".
Varpunen: Odottamatonta kohtaamista. Katso myös "Lintu".
Varsa: Kunniaa. Katso myös "Hevonen".
Vartija: Aikeidesi tiellä on esteitä. Jos vartija on aseistettu, kehottaa se varovaisuuteen.
Vasikka: Tulet kärsimään syyttömänä. Katso myös "Lehmä'"
Vasara: Joku tekee sinulle vääryyttä.
Vati: Saat kutsun hienoihin juhliin. Sitä suurempiin mitä isompi vati.
Vaunut: Jos hevoset on valjastettu vaunujen eteen, tulet onnistumaan aikeissasi. Ilman hevosia ne kertovat, että sinulta puuttuu voimia onnistua.
Vauva: Katso "Lapset".
Veistäminen: Pitkäaikainen työtarjous.
Veitsi: Pahaa. Jos hiot veistä, tietää se riitoja. Katso myös "Tikari".
Vekseli: Taloudellista ahdinkoa.
Velka: Jos maksat velan, olosi kohenevat. Jos taas otat velkaa, varoittaa uni ystävistäsi.
Velli: Paksu, maukas velli tietää voittoja. Laiha, vetinen velli taas povaa rahanmenoa.
Velkoja: Iloa ja mielihyvää.
Vene: Muutoksia. Katso myös "Ruuhi".
Verho: Sinua petetään. Älä kieltäydy näkemästä totuutta.
Veri: Veren näkeminen, unessa kertoo voimakkaista, mutta myös tukahdetuista, tunteista. Jos sinulla on unessa vertavuotava haava, varoittaa se tuntemattomista ja siipiveikoista. Jos joku toinen vuotaa verta unessasi, enteilee se sinulle menetyksiä. Katso myös "Kuukautiset" ja "Vampyyri".
Verkko: Älä anna houkutella itseäsi vääryyteen.
Veräjä: Esteet väistyvät.
Vesi: Vesi symboloi elämää, tunteita ja puhdistumista, mutta myös feminiinistä energiaa, piilotajuntaa, intuitiota ja erotiikkaa. Kirkas vesi symboloi terveyttä, samea sairauden uhkaa, ja mutainen huolia. Ruosteen punaama vesi kertoo, että myös negatiiviset tunteet ovat osa elämää, joten älä pelkää suuttua tarvittaessa. Kuulas, sininen vesi kehottaa tutkimaan itseäsi, ja tiedostamaan todelliset tunteesi. Virtaava vesi povaa muutoksia. Kiehuva vesi enteilee, että vaalimasi asiat alkavat särkyä käsiin. Veden varaan tai sen alle jääminen symboloi tukahduttavia, vahvoja tunteita, ja muistuttaa, ettei mennyttä voi muuttaa. On osattava päästää irti ja jatkettava eteenpäin ilman turhaa painolastia. Jos vedessä on roskia, kuvaavat ne erilaisia harmeja; vähän tai paljon, isoja tai pieniä. Suuret vesialueet, kuten järvi tai vaikka uima-allas, voivat symboloida alitajuista mieltäsi. Katso myös unestasi riippuen "Hukkuminen", "Joki", "Järvi", "Lampi", "Meri", "Sade", "Tulva", ja "Uima-allas".
Vesilasi: Katso "Juomalasi".
Viemäri: Maineesi on vaarassa.
Vierailu: Riitoja.
Vihannekset: Pestyt ja puhtaat vihannekset kuvaavat terveyttä, ja matoiset tai homeiset murheita. Jos syöt unessa vihanneksia, huolesi ovat turhia.
Vihkiminen: Suru-uutisia. Katso myös "Avio".
Vihollinen: Jos voitat vihollisen unessa, voitat esteen. Jos vihollinen voittaa sinut, harkitse uutta lähestymistapaa jos haluat selättää huolesi.
Viikate: Älä puhu muista pahaa.
Viikatemies: Uutta alkua. Joskua suruja. Katso myös "Kuolema".
Viikset: Vanhaapoikuutta/vanhaapiikuutta.
Viikunat: Naimattomille hääenne, naineille lapsienne.
Viila: Tärkeä tapahtuma tulossa.
Viili: Hyvää terveyttä.
Viina: Riitoja. Jos joku tarjoaa sinulle unessa viinaa, riitaannut hänen kanssaan. Jos keität unessa viinaa, maineesi on vaarassa.
Viini: Valkoviini tietää huonoja uutisia, ja punaviini povaa tervehtymistä.
Viinimarjat: Rakkaudellasi on väärä kohde.
Viinirypäleet: Terveyttä ja iloa.
Viiri: Älä jänistä.
Viitta: Älä anna ystäväsi peitellä jälkiäsi vaan ota vastuu teoistasi.
Vilja: Voittoja. Jos jauhatat viljaa, vapaudut huolista. Katso myös "Jyvät".
Villa: Menestystä ja terveyttä.
Villakoira: Luotettava ystävä.
Villikissa: Älä tee hätäisiä johtopäätöksiä.
Villisika: Kehottaa viekkautteen päämäärän saavuttamiseksi. Villisika on myös kesysian alkuvoimaisempi muoto, joka voi myös symboloida seksuaalisuutta tai eläinyhteyttä. Miehen unessa villikarju kuvaa maskuliinisuutta ja voimaa, naiselle se taas voi luvata kosijoita. Villisikaemo porsaineen voi unessa olla lapsienne tai liittyä muuten perheuutisiin. Jos ammut unessa villisian, tietää se menetyksiä. Katso myös "Sika".
Vinttikoira: Varoittaa naista epärehellisestä kumppanista. Katso myös "Koira".
Virkkaaminen: Asiat paranevat kun itse teet niille jotakin.
Virta: Katso "Joki".
Vispilä: Jos annat vispilän jollekulle, riitaannut hänen kanssaan. Jos ostat vispilän, kadotat jotain tärkeää. Jos hukkaat vispilän, saat uuden mahdollisuuden. Jos käytät vispilää, sinun pitäisi osata päästää irti menneistä asioista.
Vitsa: Epäoikeudenmukaista rangaistusta.
Viulu: Iloa ja onnellisuutta. Surumielinen viulumusiikki kuvaa lohtua ja myötätuntoa.
Voi: Asiat luistavat hyvin.
Voide: Tulet antamaan huonoja neuvoja.
Voikukka: Unessa nähdyt voikukat ennustavat huonoa, unessa nähtyjen hahtuvapallojen taas on mainittu enteilevän jopa perheenjäsenen kuolemaa, etenkin jos uneksit puhaltavasi hahtuvapalloja.
Voodoo-nukke: Jos nukke esittää sinua, joku kadehtii. Jos nukke esittää jotakuta toista, pääset pälkähästä. Katso myös "Nukke".
Vulva: Katso "Vagina".
Vuode: Katso "Sänky".
Vuori: Vaikeudet ovat voitettavissa, älä anna niiden lannistaa.
Vuota: Huonoa terveyttä. Jos vuota on verinen, vaara uhkaa sinua.
Vyö: Mieti tarkkaan mihin sitoudut.
Väiveet: Katso "Täit".
Väkijoukko: Uusia tuttavuuksia.
Väkivalta: Jos itse olet väkivaltainen unessa, povaa se vastoinkäymisiä. Jos sinä koet unessa väkivaltaa, saat hauskaa seuraa.
Värit: Joskus unessa jokin tietty väri on esillä selkeämmin kuin muut, jokin unisymboli jää mieleen poikkeavan värityksensä ansiosta, tai sitten uni itsessään vain tuntuu tietyn väriseltä. Paras tulkinta syntyy, jos alkaa paremmin tutustua k.o. väriin, ja sen merkitykseen omassa elämässä.

W.

WC: Jos itse käytät vessaa, kehottaa se luopumaan peloista ja ottamaan rennommin. Jos vessa on varattu, varoittaa se nolatuksi tulemisesta.
WC-paperi: Pieniä vastoinkäymisiä
Wok-pannu: Kehottaa kokeilemaan myös uusia vaihtoehtoja

X. 

Xenomorfi: Katso "Hirviö".
Xylofoni: Xylofonin soittaminen kertoo murheiden väistyvän. Katso myös "Soittimet".

Y.

Yhdyntä: Eroottinen unisymboli, joka voi kuvastaa paitsi sisäisiä haluja, myös omia estymiä, toiveita ja patoumia. Haluat todennäköisesti muutosta nykyiseen tilanteeseesi, oli kyse sitten arki-, työ-, kaveri-, tai suhdesarasta, vai teetkö seurustelevana ehkä unessa jotain mistä et uskalla mainita partnerillesi? Asioista kannattaa aina uskaltaa puhua ääneen, osta se takki, pyydä palkankorotusta, tai heitä tiskihanskat naulaan!!
 ..ja varsinkin kumppanit ovat harvoin ajatustenlukijoita.. Katso myös "Parittelu" ja "Seksi".
Yhteentörmäys: Hauskoja ylätyksiä luvassa.
Yksinäisyys: Jos nautit unessasi yksinäisyydestä, kertoo uni sinun saaneen jotakin päätökseen. Mikäli yksinäisyys tuntuu epämiellyttävältä ja kaipaat ihmisten seuraa, uni heijastaa usein sisäistä epävarmuudentunnetta ja huonoa itsetuntoa. Mikäli haluat olla unessa yksin siinä kuitenkaan onnistumatta, varoittaa uni liiasta stressistä. Katso myös: "Tyhjyys".
Ylioppilas: Katso "Tutentti".
Ylitys: Povailee elämänmuutosta.
Ylpeys: Huono enne.
Ympyrä: Löydät mieluisaa tekemistä.
Yrtit: Yleensä terveyttä. Voivat povata myös ansaittua kunnianosoitusta. Kokeile myös hakea k.o. yrttiä listastani nimellä :)
Yskä: Ole varuillasi ystäväsi suhteen, etenkin sen, jolla on unessa yskä.
Ystävä: Jos juttelet ystäviesi kanssa unessa, tietää se hankaluuksia. Jos näet ystäväsi kuolleena povaa se odottamattomia uutisia.
Ylämäki: Voitat lopulta vaikeutesi.
Yö: Petyt toiveissasi. Voi myös varoittaa piilevästä petoksesta.
Yövartija: Ole varovainen omaisuutesi suhteen.

Z.

Zeppeliini: Kunnianhimoa.
Zirkoni: Valheellisia lupauksia tai valheellista rakkautta.
Zodiakki: Huolta ajan kulumisesta. Kehottaa myös kuuntelemaan vaistoja.
Zombi: Eli Elävä kuollut heijastaa alitajuisia pelkoja. Jos kuolleet heräävät unessasi eloon, enteilee se sellaisten toiveiden toteutumista, jotka kerkesit jo unohtaa. Jos keskustelet unessa zombin, eli vainajan kanssa, tietää se sadesäätä. Zombiunet ovat usein myös katsottujen kauhuelokuvien alitajunnallisia toisintoja. Katso myös "Vainaja".
Zuccini: Katso "Kurpitsa".

Ä.

Äiti: Yleensä hyvä enne. Jos riitelet äitisi kanssa unessa, riidat aiheuttavat sinulle harmia. Jos näet äitisi kuolinvuoteella, povaa se hänelle pitkää ikää, tai suruja sinulle. Jos näet äitisi kuolleena, povaa se iloisia yllätyksiä. Katso myös "Sukulaiset", "Vainaja" ja "Vanhemmat".
Äestys: Kehottaa järjestelemään asiat paremmin.
Äkämä: Joku puhuu sinusta selkäsi takana.
Äkäisyys: Jos olet itse äkäinen unessa, kertoo se, että ihmiset joille ärhentelet ovat ystäviäsi. Jos joku muu äkäilee sinulle unessa, hän oikeasti toivoo sinulle hyvää.
Ämmä: Turhaa panettelua ja mielipahaa. Katso myös "Akka".
Ämmänlänget: Älä anna periksi, niin saavutat päämääräsi.
Ämpäri: Tyhjä ämpäri kertoo rahahuolien helpottuvan väliaikaisesti. Täysi ämpäri taas povaa menestystä. Kiinnitä myös huomiota millä ämpäri on täytetty.
Ässäkortti: Voittoa.
Äänilevy: Kuuntele intuitiotasi ongelman ratkaisemiseksi. Jos kuuntelet äänilevyä, tulet onnistumaan yrityksissäsi. Jos rikot levyn, mahdollisuus menee ohi suun.

Ö.

Öljy: Huvittelun halua. Öljyn haaskaaminen kertoo että menetät hyvän tilaisuuden. Jos ostat öljyä niin hyviä aikoja on tulossa. Jos juot öljyä, sinulla voi olla piilevä sairaus. Öljyhieronta kehottaa harkitsemaan tekemisiäsi. Katso myös "Pellavaöljy".
Öljykangas: Kodille koituvaa hyvää.
Öljypuu: Joku ajattelee sinua suopeasti.
Öiset seikkailut: Varoittaa tekemästä tyhmyyksiä.
Örkki: Katso "Hirviö".
Öykkäri: Kehottaa oppimaan vastoinkäymisistä.
Öylätti: Pelkäät turhia, älä anna mielikuvituksen sokaista sinua. Katso myös "Ehtoollinen".

*Unikirjani on edelleen elävä teksti, joka varmasti tulee vielä muuttumaan, hion vielä sanamuotoja ja teen lisäyksiä.
Vaivaako sinua vaikka unisymboli, jota et ehkä löytänyt listasta? Kysyä saa, ja puuttuvia hakusanoja otetaan vastaan vaikka tuonne kommentteihin. Nou hätä, tähän tekstiin kommenttienvalvonta on jo päällä, eli en julkaise unihakuehdotustasi/-kysymystäsi tässä ;)

26 kommenttia:

Tuulihaukka kirjoitti...

En löytänyt ihan sitä mitä etsin, ja kysyisin nyt, mitä siulla tulee mieleen.
Näin unta, jossa olin metsässä äitini kanssa ihan vaan samoilemassa, ja vastaan tuli kolme koiraa; yksi sellanen mustanruskea, samantapanen kuvio kun esim. dobermannilla, mutta se koira oli pitkäkarvasempi, ja luppakorvainen; yksi lähes valkoinen kultainennoutaja, josta tuli mieleen miun kaverin koira; ja yksi koira josta mie en muista mitään, koska no, unet unohtuu. Ja ne koirat haukku meille, pyöri meiän ympärillä, ja mie näin sellaisen lapun siltä isolta polulta poikkeavalla polulla, jossa luki jotain "Älä tule tänne, koirat vahtii" tms. Mutta aattelin kuitenkin, että ei me sinne mennä. No me käveltiin eteenpäin siinä isommalla polulla, ja sitten me nähtiin kauempana auto (jossa saatto olla tai olla olematta mies tai kaksi, en oo varma), ja siinä lähempänä meitä oli mies, kyykyssä, pukeutuneena mustiin, naamari päässä. Muistan sen naamarin olleen vaalea, tuli ekana mieleen anonymous-maski. Mies sanoi jotain tapaan "Valkoinen naama... Tytölle tapahtuu kohta jotain." Mies katto ihan selvästi miuhun, ja muistan ihan kun miehellä ois ollu sellaset hanskat, mihin on maalattu sormien luut. Ja sillä miehellä oli tosi pitkät sormet, sellaiset mitä se naputteli toisiinsa. Ja siinä kohtaa miulla tuli kiire, lähin äkkiä äidin kanssa pois. Rupesin unessa lähes itkemään, ja rukoilin äidiltä että soittaa poliisit, täällä on jotain epäilyttäviä miehiä. Jotenkin äiti ei vaikuttanu ajatelleen mitään siitä, tai ehkä äiti tiesi enemmän... Mie en tiedä. Mie muistan, että mie tiesin jotenkin sen kylän, joka sen metsän vieressä oli, ja mie menin äidin kanssa äkkiä sinne "keskustaan", missä kukaan ei voinu salaa yllättää meitä niin ettei joku toinen näkisi. Mie olin unessa ihan varma että se mies haluaa tappaa miut.
Mitä siulla tulee siis mieleen? En osannu yhtään etsiä, millaisia juttuja tästä ois pitäny tulkita.

Irene Vermin kirjoitti...

Hei vain, Tuulihaukka, ja kiitos aika perusteellisesta viestistäsi.

En juuri harrasta unientulkintaa muille, sillä itse jokainen unensa parhaiten tunnistaa, mutta postauksesi unennäöstä on niin yksityiskohtainen, että voisin vähän ruotia sitä, jo esimerkinkin vuoksi:

Unessasi on kolme selvästi erottuvaa unisymbolia, koirat, äiti, ja tuntemattoman miehen naamio, joista on hyvä lähteä etenemään. Kaikki hakusanat löytyvät tuolta listastani.
-Vieraat, haukkuvat koirat kuvastavat ongelmia, ja, kun niitä vertaa muihin unisymboleihin, ne kenties varoittavat jostakin uhkaavasta.
-Äiti on hyvä enne, joka vanhempana kuvaa turvapaikkaa. Oletan äitisi olevan yhä elossa, kun et maininnut asiasta erikseen?
-Tuntemattomat naamiomiehet kuvastavat selvästi jotain uhkaavaa. Unien varoittamat uhat voivat olla todellisia, mutta ne saattavat kuvastaa myös tuntemattoman pelkoa, joka voi riittää sotkemaan omaa elämää.

Veikkaisin kuitenkin unesi perusteella, että jotain pahaa on tulossa, ja joku luottamistasi ihmisistä (jota kuvaa uskollisuuteen rinnastettu, uhkaava koirahahmo) todennäköisesti tietää asiasta, mutta aikoo pettää sinut eikä varoita sinua ajoissa (naamio kuvastaa patollisuutta), saat kuitenkin tarvittaessa apua/neuvoja joko aktuaalisti äidiltäsi, tai perheeltäsi/rakkailtasi (joita unen äiti kuvastaa). Voit ehkä välttyä unesi varoittamalta vaaralta jos vältät nyt turhia riskejä, etkä yritä todistella kenellekään mitään (josta varoituslappu, josta et unessasi piitannut, viestii).

Unen lopulliseen ratkaisuun voi vaikuttaa myös, millainen unesi metsä oli? Vehmas ja valoisa metsä on tilanteen ratkeamisen kannalta aina positiivisempi enne kuin synkkä tai kuollut vastaava..
Kuitenkin, kuten sanottu, on aina paras tulkita unensa itse, koska jotkut unisymbolit saattavat tarokkikorttien tapaan vakiintua tarkoittamaan yhdelle jotain ihan omanlaistaan juttua, siinä missä se ei ole toiselle lainkaan tärkeä unisymboli..

Unknown kirjoitti...

Hei!
Olen nyt viimeisen viikon aikana nähnyt todella ahdistavia unia, en oikein löydä sitä avain sanaa niille unille, mutta tunnen olevani niissä unissa syytetty ja ahdistunut jopa paniikiissa. Unet painavat mieltäni ja haluaisin tietää tietääkö kukaan mitä nämä tuntemukset unessa tarkoittavat?
Yksi esimerkki: Olin vanhaaikasella kalastusaluksessa merellä, kunnes alus lähti uppoamaan jäin hytin katolle makaamaan kunnes iso hai tuli ja tarttui jalkaani hampaillaan, samassa halvaannuin täysin en voinut huutaa, en liikkua, minun täytyi vain odottaa että hai syö minua pikkuhiljaa, kunnes heräsin hiestä märkänä.

Irene Vermin kirjoitti...

Kuten jo edellisessä kommentissani pääsin sanomasta, en juuri harrasta unientulkintaa muille. Esimerkin nimissä kuitenkin päätin ruotia läpi Tuulihaukan lähettämän unikuvauksen.

Painajaisista olen kirjoittanut "Unikirjat ja Unientulkinta" -postauksessani, ja linkki k.o. tekstiin löytyy tämän sivun ensimmäisestä lauseesta. Painajaiset heijastavat usein valve-elämämme ahdistusta ja stressiä. Mieti siis, onko elämässäsi tällä hetkellä asioita, jotka koet ahdistaviksi tai jotka herättävät sinussa pelkotiloja, ja mieti, mitä ehkä sinä tai ystäväsi voisivat tehdä helpottaakseen elämäsi stressaavia osa-alueita. Myös lääkärin juttusilla kannattaakäydä jos vaikka stressi alkaa vallata alaa ja esim. vaikuttaa jokapäiväisiin toimiin.

Unientulkintan palataksesi, kuvailemassasi kalastusalusunessasi on monia poimittavia unisymboleja, kuten meri, laiva/alus, hai, purema, ja halvaantuminen. Keskity niihin unisymboleihin, mitkä olivat unessasi parhaiten esillä, tai ehkä jotenkin erikoisia. Kiinnitä myös huomiota esim. vuoden-, tai vuorokaudenaikaan, ympäröiviin väreihin, tai omaasi-, ja kanssaihmisten ulkonäköön ja vaatetukseen; Näyttääkö kaikki normaalilta, vai löydätkö sieltä kenties lisää unisymboleja, joita et olisi heti tullut ajatelleeksi.

Jossu kirjoitti...

Hei, mitä tarkoittaa särkynyt kukkaruukku (ruskea savinen, ei kukkia), josta multaa särkymisen takia leviää lattialle?

Irene Vermin kirjoitti...

Kukkaruukun särkymiseen viittaisivat esim. "Astiat", "Multa", ja "Sirpaleet". Kun symbolien merkitykset yhdistää, näyttäisi se tarkoittavan jonkin menetystä, jolla on kuitenkin loppupeleissä positiiviset seuraukset.

Nimetön kirjoitti...

Hei, onko traktorille olemassa jotain merkitystä? Löysin mm. Ajelu, Auto... Eli voisiko traktorin yhdistää jotenkin niihin?

Irene Vermin kirjoitti...

Traktori on "Kulkuneuvo", mutta lisäsin "Ajoneuvo" -apusanan listalle. Kiitos, Anonyymi, että huomasit mokan :)

Saana kirjoitti...

Mattoa en löytänyt listalta..
Asettelin mattoa pitkälle loivalle hiekkaiselle rinteelle..idea ei ollut täysin selvä nutta polulta tuo vaikutti...

Irene Vermin kirjoitti...

Nyt oli käynyt köpelyys täällä päässä.. Iso kiitos Mamulskalle, olin näköjään kirjoitellessani hypännyt sanan yli :l
Mutta joo, virhe on korjattu, ja matto on lisätty hakusanana tuonne joukon jatkoksi.
Kiitoksia vielä tarkkanäköisyydestä :)

pinsku kirjoitti...

mites sitten jos unessa itkee äidille ja isälle tai että isä soittaa unessa päivydtykseen?..

Aconitum kirjoitti...

Jaa-a, Pinsku.. selityksiä unelle kannattaa etsiä esim. hakusanojen "Isä", "Äiti", "Vanhemmat", "Sairaala", ja "Itkeminen" kohdalta, vähän siitä riippuen, mikä unisymboleista on ollut vahvimmin esillä :)

Heli kirjoitti...

Hei!
Etsin selitystä kaktukselle, mihinkähän kategoriaan se kuuluisi? En löytänyt listasta edes "kasvia". Unessa olin ostamassa ruukkuja ja multaa ja muuta huonekasvitarpeistoa, mutta unessa näkemäni kaktus (jonka ehdottomasti siinä unessa halusin) jäi vahvasti mieleen -niin vahvasti, että aloin etsiä sille selitystä. Kaktuksella oli mustat kukat, mutta en tiedä oliko se merkittävää.

Kiitos tämän unen, löysin tämän unenselityslistasi. Hienoa työtä! Menee kirjanmerkkeihin. Kiitos!

Aconitum kirjoitti...

Kaktus on kasvi, "Kasvit" -hakusana löytyy listasta, mutta olin näköjään itse aakkostanut sen väärään paikkan. Siksi iso kiitos, Heli sinulle, kun asia tuli puheeksi :)
Listasta löytyy myös "Multa", "Kukat", ja "Värit", jotka ehkä antamistasi vaihtoehdoista liityvät parhaiten uneesi.

Nimetön kirjoitti...

Hei
Näin unessa vanhan mummolani siivottuna roskista ja kaikesta vanhasta tavarasta. Sisareni oli myös nähnyt samankaltaisen unen. Tuo mummola on menossa myyntiin, siksi ihmettelen näkemäämme unta. Mitä se voisi tarkoittaa?
Liisa

weerah kirjoitti...

Moikka! En oikein keksinyt mitä tähän uneen liittyviä sanoja lähtisin ettimään. Hiukset löysin, mutta kaljua ja kumppania en..enkä tuolia siinä tarkotuksessa ku se nyt oli.
Näin itteni unessa, sivusta seuraten. Seisoin hämärässä huoneessa, mun edessä oli vanha tuoli selkänoja muhun päin, ja olin ajellut mun pään kaljuksi. Hiuksia en muista olleen lattialla mutta mä vaan tiesin tehneeni sen itte. Syytä siihen ei selvinnyt ja muistan unissani ajatelleeni, samalla kun tuijotin itteäni, että miks ihmeessä mä niin tein ku mä en ikinä leikkais mun todella pitkää tukkaa pois. Mukana oli myös mies jota tapailen, mutta se ei tehnyt mitään, oli vaan paikalla. Mä siis seisoin miehen vieressä mutta kuitenki tunsin sen läsnäolon mun selän takana.
Hiusten pois ajelun osasin jotenkin tulkita mutta voisitko auttaa tuon muun osuuden kanssa?

Nimetön kirjoitti...

Hei. Löytyisikö matoiselle omenalle jotain unisymbolia. Söin unessa omenan jonka sisältä paljastui pieniä matoja. Madot jäivät suuhuni. Ja vaikka kuinka yritin purskutella vedellä ne ei meinanneet lähteä.

Aconitum kirjoitti...

Vilkaise myös hakusanaa "Hedelmät" :)

Unknown kirjoitti...

Sain unessa monta mattoa lahjaksi ja viimeinen matto oli suuri ja punainen, mitähän tarkoittaisi?

Aconitum kirjoitti...

Kannattaa hakea sanoilla "Matto", "Lahja", ja "Värit".

Nimetön kirjoitti...

Hei! En löytänyt listasta yksinäisyyttä unessa. Mitäköhän mahtaisi unessa tarkoittaa. Kiitos tästä unikirja, on aivan ihana ja selkeä ❤️

Aconitum kirjoitti...

Kiitos Anonyymille tarkkanäköisyydestä. Lisäsin Yksinäisyyden listalle avainsanoineen :)

Noro kirjoitti...

Hei. En löydä puhelinta. Näen usein unta että kännykkä on rikki tai ohjelmisto seattu etten voi soittaa. Miten löydän sille selityksen?

Aconitum kirjoitti...

Hakusana lisätty :)

Nimetön kirjoitti...

Hei!
Mitähän torakka mahtaisi tarkoittaa?

Aconitum kirjoitti...

-> "Hyönteinen".