keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Peruna-Linssipihvit

2 dl Punaisia linssejä
2 Keskikokoista, keitettyä perunaa
3/4 dl Korppujauhoa
1 rkl Perunajauhoa
1 Pienehkö sipuli
2 Valkosipulinkynttä
3 Palaa pakastepinaattia
1/2 tl Curryjauhetta
1 tl Suolaa
Mustapippuria myllystä
Öljyä paistamiseen

-Huuhtele linssit, ja keitä ne kypsiksi. Siivilöi ja valuta
-Kuori perunat, ja laita sekoituskulhoon
-Muussaa perunat esim. haarukalla, ja sekoita joukkoon linssit
-Hienonna sipuli ja valkosipuli pieniksi, ja kuullota sipulia öljyllä kunnes se muuttuu läpikuultavaksi
-Laita levy pois päältä ja nosta pannu kylmälle levylle
-Lisää pannulle valkosipuli ja pinaatti, ja anna tekeytyä kunnes pinaatti sulaa, ja lisää sipuliseos perunaseokseen
-Lisää mausteet, korppujauhot ja perunajauho, ja sekoita tasaiseksi massaksi
-Muotoile massasta kostutetuin käsin 10-12 pullaa, ja muotoile pullat edelleen pikkupihveiksi:

-Kuumenna pannulla pikkutilkka öljyä, ja paista pihvejä muutama minuutti puoleltaan, että ne saavat kauniin värin.

*Perunan vuoksi nämä pihvit ovat taikinaltaan hieman pehmeämpiä kuin pihvit ilman perunaa, joten suosi paistamiseen tarttumattomalla pinnoitteella päällystettyä pannua, äläkä käytä liikaa öljyä tai pihvisi hötöytyvät pannulle.

Ei kommentteja: