perjantai 3. syyskuuta 2010

Tarkari

1 Pieni kukkakaali
3-4 About keskikokoista perunaa
1-2 dl Herneitä ja/tai vihreitä papuja
1 Iso sipuli
1 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
1 Tuore chilipalko maun mukaan
2 Hienonnettua valkosipulinkynttä

Mausteseos:
Muutama kardemummanluotti
1 tl Kuminansiemeniä
1/2 tl Jeeraa
1/2 tl Jauhettua korianteria
Ripaus kanelia tai neilikkaa

Lisäksi:
Suolaa
Tuoretta, hienonnettua korianteria tai persiljaa
Sitruunan mehua
Öljyä paistamiseen

-Pieni kukkakaali nupuiksi, kuori ja kuutioi perunat, suikaloi sipuli ja perkaa ja hienonna chilipalko
-Kuumenna laakealla pannulla reilusti öljyä, ja lisää sipulit. Ruskista, mutta varo ettei sipuli pala
-Lisää mausteseos ja paistele muutama minuutti
-Lisää valkosipuli ja inkivääri, sekoita hyvin
-Lisää perunat, vähennä lämpöä ja paista muutama minuutti
-Lisää loput vihannekset ja mausta kevyesti suolalla. Paistele kunnes perunat ovat sopivan pehmeitä
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Mausta valmis ruoka korianterilla ja siruunanmehulla

*Tarkari, eli Vihannescurry on herkullinen ja täyttävä kasvisruoka. Ruokaisuuden lisäämiseksi lisukkeena voi tarjota esim. raitaa ja leipää, ja jälkiruoaksi hedelmiä. Ruokaan voi lisätä vihannesten keralla myös kuutioitua bataattia tai leikkopapuja. Lisukkeeksi sopii myös paistettu ananas.

Ei kommentteja: