perjantai 17. helmikuuta 2012

Herkkusienipasta

Onpas taas joku ihme pastavaihe päällä o_O om-nom-nom-nom..

250 g Suunmukaista kuviopastaa
1 Rasia (n.200g) herkkusieniä
2 dl Kaurakermaa
1-2 rkl Ravintohiivahiutaleita
1 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
Pari kevätsipulinvartta
1/2 tl Kuivattua timjamia
1/2 tl Kuivattua meiramia
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

-Keitä pasta kypsäksi, valuta ja huuhtele. Laita sivuun
-Nosta kerma huoneenlämpöön, kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja kevätsipuli
-Kuumenna pannulla tai kasarissa tilkka, ja lisää valkosipuli ja sipuli. Kuullota kunnes sipuli muuttuu hieman läpikuultavaksi
-Lisää pannulle sienet ja paista pari minuuttia
-Kaada pannulle kerma ja keittele sekoittaen miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee. Lisää juusto, sekoita hyvin
-Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla
-Lopuksi sekoita kastikkeeseen kevätsipulisilppu
-Kaada kastike pastalle ja sekoita varovasti

*Tarjoa lisukkeena esim. salaattia tai patonkia. Voit käyttää tässä maidottomia metsäsieniä, tai säilykeherkkusieniä. Kuivatut yrtit voi kesäkaudella vaihtaa tuoreisiin, laita tuoreita yrttejä ruokalusikallinen kutakin. Kevätsipulinkin voi korvata ruohosipulilla. Ravintohiiva lisää pöperön ruokaisuutta, mutta sen voi myös halutessaan jättää pois.
Ja kylläpä näkyy sienet huonosti kuvassa, näyttää ihan purkkiherkkiksiltä ;(

Ei kommentteja: