maanantai 19. joulukuuta 2011

Vegaaniset Mokkapalat

Noidankodon mokkapalat saavat twistiä sitruunasta ;)

2 1/2 dl Sokeria
1 dl Margariinisulaa
2 dl Kasvimaitoa (miel. manteli tai soija)
1/2 tl Suolaa
3 tl Vaniljasokeria
4- 4 1/2 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
3 rkl Tummaa kaakaojauhetta
1 Sitruunan raastettu kuori

-Laita uuni lämpeämään 175'C asteeseen
-Sekoita leivinjauhe ja kaakao jauhoihin
-Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja markis kuohkeaksi
-Sekoita joukkoon n. puolet nesteestä, n. 1/3 jauhoseoksesta ja sitruunankuori. Sekoita hyvin
-Lisää loput jauhot kahdessa erässä, ja loput nesteestä. Sekoita kuohkeaksi. Jos taikina on liian tankeaa, lisää tarvittaessa nestettä tai jos liian läysää, lisää jauhoja. Sopiva koostumus taikinalle on notkea ja vanukasmainen
-Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla, ja kaada taikina pellille. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi
-Paista 175'C n.10 min.
-Kokeile kypsyyttä tökkimällä taikinalevyä keskeltä hammastikulla; Jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista vielä hetki.
-Nosta valmis taikinalevy uunista, valmista kuorrutus:

Kuorrutus:
1/3 - 1/2 dl Margariinia (tai kookosrasvaa)
n. 1/2 dl Vahvaa kahvia
1 tl Vaniljasokeria
Tomusokeria
1-2 rkl Tummaa kaakaojauhetta

-Sekoita rasva, kahvi, kaakao ja vaniljasokeri keskenään
-Lisää seokseen tomusokeria muutama ruokalusikallinen kerrallaan, niin että seoksesta tulee paksuhko tahna. Lisää tarvittaessa kahvia tai tomusokeria
-Levitä kuorruke lämpimän taikinalevyn päälle, jolloin se levittyy paremmin. Anna jäähtyä/jähmettyä rauhassa.
-Leikkaa taikinalevyn reunat varovasti pois, ja leikkaa jäljelle jäänyt levy sopiviksi annospaloiksi.

*Muistathan että kookosrasvalla on oma kookosarominsa, mikä voi vaikuttaa myös taikinan makuun. Mikäli siis haluat kookoksenmakuisia mokkapaloja, käytä kookosrasvaa, ja koristele kuorrutus halutessasi kookoshiutaleilla :) Mikäli haluat vaaleamman kuorrutuksen, jätä kaakaojauhe pois kuorrutusseoksesta.
Mokkapalat voi halutessaan koristella myös strösseleillä tai pähkinärouheella, itse pidän enemmän tästä "kaunistelemattomammasta" versiosta, joten jätän koristeet yleensä pois :)

3 kommenttia:

Saara kirjoitti...

ui nam, näyttää tosi hyviltä! vois itekki kokeilla :D

rela kirjoitti...

Kokeilin antamallasi ohjeella ja itse tuplaisin taikinan ja kuorrutteen määrän sekä pidentäisin paistoaikaa parhaillaan jopa kymmenellä minuutilla :-----D

Aconitum kirjoitti...

Kiitos Relalle informatiivisesta palautteesta. Määrä riippuu yleensä uunin/pellin koosta, oma uuni on standardiluokkaa, uunipelti on about 40X40cm kooltaan (unohdan tästä aina ohjeissani mainita, hups). Käytän uunin mukana kulkevaa, syvää peltiä. Paistoaika taas on riippuvainen uunin tehosta, eli kuten mainitsin, hammastikulla on hyvä kokeilla kypsyyttä suosituspaistoajan jälkeen :)