perjantai 26. kesäkuuta 2020

Doenjang Chigae

Suomalaisittain tämän ruoan nimi; soijapaputahna-pata, kuulostaa vähän ontuvalta, mutta se ei makua haittaa ;)

200g Valutettua tofua
1 Pieni kesäkurpitsa
1 Keskikokoinen sipuli
Kevätsipulinvarsi tai pari
1 Suunmukainen chilipalko (punainen tai vihreä maun mukaan)
Öljyä paistamiseen

3 rkl Doenjang-tahnaa
2 tl Gochugaroa
2 Valkosipulinkynttä
5 dl Kasvislientä tai vettä
1 tl Riisiviinietikkaa

-Perkaa ja viipaloi chili, ja viipaloi kesäkurpitsa puolikuiksi. Kuori ja lohko sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, ja pilko kevätsipuli 3-4 cm:n pituisiksi pätkiksi
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää tofu. Sekoita, kunnes tofu on tasaisesti öljyyntynyt
-Lisää doenjang ja gochugaru, ja paistele kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti
-Kaada joukkoon liemi, ja sekoita hyvin
-Lisää kesäkurpitsa, sipuli, chili ja valkosipuli
-Hauduttele kymmenisen minuuttia, käännä levy pois päältä ja lisää kevätsipuli ja etikka. Sekoita
-Kun enin poreilu lakkaa, tarjoile pata keitetyn riisin kera.

*Lisää ruokaan sipuleiden keralla esim. vähän herkkusieniä, siitakesieniä, kuutioitua perunaa, ja/tai retikkaa.
Gochugaron tässä voi korvata myös perus-chilirouheella.
Korealainen doenjang-tahna valmistetaan fermentoiduista soijapavuista, ja se muistuttaa japanilaista misotahnaa. Misotahnasta poiketen korealainen doenjang kuitenkin kestää paremmin haudutusta, toisin kuin herkästi kitkeröityvä, japanilainen miso.

Ei kommentteja: