Korealaiset perunapannukakut ovat helppoja valmistaa, ja maukkaita syödä. Jeon tarkoittaa pieniä tai keskikokoisia lettusia, buchimgae taas isoja, pannunkokoisia pannukakkuja.
3-4 Perunaa
2 Kevätsipulia
1-2 tl Vehnäjauhoa
1/2 tl Suolaa
Öljyä paistamiseen
Lisäksi:
Etikkaista Dippikastiketta
-Kuori perunat
-Laita sopivaan kulhoon siivilä, ja raasta perunat siivilään:
-Perunoista irtoava neste valuu siivilän läpi kulhoon. Tämä siis kuuluu asiaan:
-Purista vielä ylimääräinen neste perunaraasteesta kulhoon
-Peitä siivilään jääneet perunat kostealla serlalla tai keittiöpyyhkeellä, ja anna perunanesteen asettua muutaman minuutin ajan
-Hienonna kevätsipuli tässä välissä
-Kallista kulhoa varovasti. Näet, kuinka valkea perunatärkkelys on valunut kulhon pohjalle:
-Kaada neste varovasti pois niin, että tärkkelys jää kulhoon
-Lisää perunaraaste ja kevätsipulisilppu tärkkelykseen, sirottele päälle jauhot ja suola, ja sekoita hyvin
-Taikinan pitäisi olla yhä kosteahkoa, mutta jos se on kovin kuivaa lisää tilkka vettä
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja nostele lusikalla kulhosta taikinanokareita pannulle, riippuen vähän haluatko pieniä vai keskikokoisia lettusia (1-2 rkl):
-Paista muutama minuutti molemmilta puolin niin, että lettuset ovat kullanruskeita.
-Tarjoile etikkaisen dippikastikkeen kera lisukkeena.
Gamja Buchimgae
Samasta taikinasta valmistuu myös Gamja buchimgae, eli suuri Peruna-pannukakku.
-Lusikoi enemmän taikinaa pannulle niin, että pannun pohja peittyy, ja paista pari pannun kokoista, paksua kakkua
-Käännä buchimgae kerran paistamisen aikana, ja paista kullanruskeaksi
-Ohjeeni taikina-annoksesta
syntyy kaksi buchimgaea, eli paista taikina kahdessa erässä
-Buchimgae-pannukakku tarjoillaan samoin dippikastikkeen kera.
*Kevätsipulin voi tässä halutessaan korvata tavallisella keltasipulilla. Länsimaisella twistillä Jeonin kanssa voi kokeilla myös muita dippikastikkeita, kuten vaikka ketsuppia tai chilimajoneesia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti